Известие

Collapse
No announcement yet.

Facebook – модерната играчка на ЦРУ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Facebook – модерната играчка на ЦРУ

Не знам дали някой вече е обсъждал тази тема, но аз поне доста често се замислям по тия въпроси. Та ето в какво се състои въпроса в най-общи линии ...

Един студент, който на 23 години става милиардер.

Цялата история изглежда почти като филм. Поредната „американска мечта”, станала реалност. Но при по-внимателен анализ ще се окаже, че сценаристите са някъде из офисите на централата в Ленгли. За какво става въпрос?
    Дали когато влизате във въшият профил се замисляте за своята анонимност ??? Вашият профил съдържа: адрес, и-мейл, телефонен номер, работа, дата на раждане, образование, сексуална ориентация, вашите интереси, снимки, приятелите ви, любимите ви филми и музика. Всички контакти с вашите познати. Контактите на вашите познати също. С кого и защо общувате. Какво обичате да правите.
    По този начин Facebook се превръща в един вид „стаистическа служба” - при това напълно безплатна. На базата на тези данни много лесно може да се напрви извод за предпочитаните от хората филми, музика, напитки, храни и т. н. В последствие цялата тази информация може да бъде продадена на въпросните фирми, които имат интерес.
    Според „условията за ползване” Facebook има право да продава и предоставя вашата лична информация.
    В повечето държави разходите за проучвания са твърде скъпи, а вие неволно и доброволно предоставяте безплатно цялата тази информация.
    Интересно нали? За съжаление това не е всичко, което ви дават „социалните мрежи”.
    Нека да погледнем по-отблизо историята на създаването на мрежата. В повечето медии умишлено се говори само за „умният младеж” Марк Цукерберг...
    Първата инвестиция от $ 500 000 за Facebook идва от Питър Тил. Той е създател на PayPal.Състоянието му според „Форбс” се оценява на $ 1,3 млрд. Много по-интересно става със следващите суми, вложени в създването на Facebook. Следващите $ 12 млн идват от Accel Partners. Мениджърът на Accel Partners е Джеймс Браиър, който е във борда на NVCA (National Venture Capital Association) заедно със Гилмън Луи. Браиър също е във борда на BBB Technologies. Член на борда на BBB Technologies отново е Гилмън Луи. Въпросният Луи е първият шеф на борда на In-Q-Tel. Въпросната компания In-Q-Tel е създадена от............ЦРУ. Интерес представлява и д-р Анита Джонс. Тя е член на борда на BBB Technologies. Анита Джонс е член и на борда на In-Q-Tel , заедно със Гилмън Луи. Въпросната д-р Джонс е работила за Департамента на отбраната на САЩ. Там тя е била директор на отдела за „Отбранителни изследвания и инженерство”.
    Без реални пари Марк Цукерберг щеше да си остане един обикновен студент. Със сигурност инвестицията не е дошла случайно. Дали въобще този младеж е създателят на Facebook, това остава въпрос без отговор. Дори да е той, е повече от ясно, че е поел определени ангажименти срещу щедрото финансиране.

А вие ... замисляте ли се какви данни споделяте в социалните мрежи ???

И за десерт на онези, които ще започнат да спорят - още малко инфо (по публикация на в-к "Стандарт") :
    "ЦРУ е следяло работата на социалната мрежа Facebook. Това призна председателят на американския Съвет за национално разузнаване Томас Фингър. Според него целта е била да бъде разбран по-добре принципът на функциониране на големи общности, обединени от интернет сайтове. В крайна сметка от ЦРУ били принудени да прекратят наблюденията си заради протести на потребителите на сайта.
    В същото време стана ясно, че компанията "Гугъл" е била наета от разузнавателните служби на САЩ, за да осигури по-качествена обработка и обмяна на информация. Причината е, че числеността на персонала на разузнаването в Америка е достигнала рекордни размери, но лошата комуникация между ведомствата пречи на обмяната на информация и на съвместната работа.
    "Гугъл" ще предостави редица разработки и технологии на американските разузнавателни агенции. Агенцията за национална безопасност например ще използва сървъри с търсачки на "Гугъл". Компанията ще предостави и цялата нужна технология за работата на интернет системата "Интелипедия", аналог на популярната виртуална енциклопедия "Уикипедия", която обаче ще служи за целите на специалните служби. В "Интелипедия" ще бъде въведена стриктна система за достъп до информацията. Сумата по контрактите, сключени от "Гугъл", не се оповестява."

Весели празници !!!
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Е и???
    Range Rover Vogue 4.4
    Rexton 270 cdi
    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Ако не щеш да си следен или потенциално следен на база оставени всякакви дигитални "следи", спри си интернета, хвърли си гсм-а, закрий си дебитните/кредитните карти и... практически върви в гората, щото вече на всеки ъгъл има и камери.
      Той Оруел в "1984" си го е написал човека. Ако трябва да си слагаме на сърце факта, че отвсякъде най-вероятно биваме следени, по-добре да слагаме бесилото и да ритаме табуретката...
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Сега много хора ще си кажат ,че съм зле,луд и болен,но на мен Тъпия Фейс буук не ми донесе нищо хубаво.
        Бях следен и подозиран във всичко от бившата си приятелка.От това последваха разправии ,сърдни и цупеници ,защо не съм написъл ,че Видиш ли сме били обвързани.Нещо което се знае от всички ,които познават мен или нея,но не да види Света За Нас.
        Да не споменавам за хора хванати от половинките си в изневяра,развалени семейства и зарязани позорно пред всички във Соци/Калн/алната клюкарска и кокошарска мрежа.
        Това са само малка часто от нещата да не задълбавам.
        И в един хубав и слънчев ден реших,че трябва да се сложи край на цялата тази глупост и си изтрих Профила.След това се наложи мой приятел да дойзтрива присъствието ми там/не става много лесно/.
        От тогава се чувствам много по-щастлив и не се занимавам с глупости.
        А когато попитам някой -Защо ти е аджеба ?
        Се отговоря ми,да си чатя ,да сеи намеря старите приятели,да си играя ,да си гледам пиянските тъпи снимки не знам си кво си.
        Е благодаря АЗ Нямам Нужда от Това.
        Поздарви Алекс.
        Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 18:41.
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Не знам някой да ви кара насила да публикувате каквито и да е данни и поверителни информации. Аз не публикувам нищо, което не бих споделил например в компания в присъствието на непознати. Фейсбук е инструмент за общуване, също както всеки друг, от вас зависи как и за какво го използвате.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

ако някой иска да знае нещо конкретно и точно за Вас има и много други начини. ОК дори и това да е така много ми дреме, да гледат и да четат нищо не крия или каквото съм писал това пиша или говоря (включително и в този форум)

Фейсбук играех на фермата повече от 6м.,преди година спрях и от тогава съм влизал 10 пъти, да интересно е да видя познати, техни снимки и толкова. Не ме вълнува особено, който може да прави пари от каквото може и това е изкуство и то съвременно!
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

Comment

Аз май имам фейсбук, но почти не го ползвам.А както е казал Кольо, за чии ви да публикувате такива данни, които смятате за прекалено лични?А и какво ще видят, че ругая Гоце, оня мишок с димпломната работа за съветската униформа ли?
              И накрая-Кока Кола е опиат и е била забранена в соц лагера, преди 50-60 години, а в наши дни явно фейсбука е на мода и трябва да бъде "порицан".
              А тая теза за ЦРУ, явно е несбъдната мечтата на Путин или на лидерите на Китайската компартия относно руска /китайска/ версия на фейсбучито
              Last edited by fred; d.m.y г., 20:06.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Facebook – модерната играчка на ЦРУ
                Голям праз.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

В социалните мрежи споделяме данни, които споделяме съвсем доброволно например когато сме в банката, когато ставаме абонати на мобилен оператор, когато кандидатстваме за работа, когато сключваме договор за абонаменти на кабелна тв и много други и прочее и прочее - както го е написал колегата Bobby .. аз лично не виждам място за притеснение. В този "дигитален" свят всеки трябва да си знае мястото. Според мен това е и донякъде добре. Трябва да има контрол.
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Вчера влизам в ФБ от друг компютър и какво да видя. Ауторизация или там каквото беше и въпрос номер 2 беше
                    Вашия телефонен номер е ? 0883 30ххххх - потвърди

Чакай малко от къде ми изкочи телефонния номер в смотания FB ????????
                    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      Не знам някой да ви кара насила да публикувате каквито и да е данни и поверителни информации. Аз не публикувам нищо, което не бих споделил например в компания в присъствието на непознати. Фейсбук е инструмент за общуване, също както всеки друг, от вас зависи как и за какво го използвате.
                      За мен е точно така .
                      Фейсбука го ползвам единствено и само да си менкаме музички с поляците, понеже съм голям фен на полския прогресив и в това направление ми е полезен.
                      За абсолютно нищо не ми е нужен фейсбука, намирам го за една от големите тъпотии на днешния ден, но като гледам повечето хора май го вземат твърде насериозно.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                      Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                        За абсолютно нищо не ми е нужен фейсбука, намирам го за една от големите тъпотии на днешния ден, но като гледам повечето хора май го вземат твърде насериозно.
                        И аз съм на това мнение! За това и го ползвам!
                        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Фармвил и той е разработка на ЦРУ.Zynga е една злокобна компания която обсебва потребителите, не е случайно това, че само през Сурат тефтера може да играеш игрите им... Мисля, че имат и нещо общо със спирането на "Мелодия на годината"...

Темата е за ФЪН раздела...
                          Range Rover Vogue 4.4
                          Rexton 270 cdi
                          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Не е за фън раздела, всичките тия неща, които ги пише Алекс са верни. Идеята е не да не ползваме социални мрежи, а да сме по-предпазливи в тях.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Да си играят бре...
                              Какво, как и колко споделяш в нета за себе си е личен избор, докато масата се научи, че не трябва да си развява бельото по сайтове, ще се наиграят.

Проблема не е в гъзбука и подобни... проблема е в приемането спокойно на това, че всеки продавач/доставчик и за всичко иска задължително всякакви лични данни, законно при това.
                              Ей там са големите възможности за извращения, не в нета.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X