Известие

Collapse
No announcement yet.

Facebook – модерната играчка на ЦРУ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Да си играят бре...
    Какво, как и колко споделяш в нета за себе си е личен избор, докато масата се научи, че не трябва да си развява бельото по сайтове, ще се наиграят.

Проблема не е в гъзбука и подобни... проблема е в приемането спокойно на това, че всеки продавач/доставчик и за всичко иска задължително всякакви лични данни, законно при това.
    Ей там са големите възможности за извращения, не в нета.
    Именно!
    А кой до колко смята да показва кълки, гащи и чорапи-образно казано, си е въпрос на личен избор и потребност.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

Темата наистина не е за фън-раздела. Жалко е някак, че има хора, които мислят така - ако кражбите на лични данни и манипулацията на обществото е ФЪН, то имате еба*и разбиранията за живота, рибата и всичко останало ...
      Целта ми беше наистина да се замислим какво и къде излагаме, и нужно ли е всъщност да споделяме всички лични данни заради едното лафче с някой е-friend. Подрастващите са особено засегнати от това явление, и мисля че е всеобщо задължение да намалим поне (защото спирането е mission impossible) ефекта на това споделяне на "белите гащи" ...
      Пък в крайна сметка всеки може да разбира нещата както му е угодно, нали ?
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Истината е, че ако няма какво да крие човек му е през оная работа дали ЦРУ, КГБ, ДАНС, Десептиконите или извънземните му следят личните данни, интересите и ала-бала...
        Ако имаш притеснения по темата четеш внимателно юзър агриимънта (или както са си го кръстили) когато се регистрираш а не даваш само некст-некст-финиш и ако те пита нещо, "йес ту ол". Ако го изнамериш този текст, който си потвърдил, че разбираш и си съгласен с него при регистрацията, ще разбереш, че нищо скрито-покрито няма - един вид тия велики конспирации са си съвсем явни ако наистина човек прочете всичко което му се дава за четене
        И пак, ако нямаш какво толкова да криеш не виждам драми.

Comment

Много наивно, колега. Всеки (на практика) си има някаква тайна, която може и бива използвана срещу него. Дали нещо леко незаконно, дали просто нещо, което не искаш всички да знаят, щото не им е работа да ти се бъркат в личния живот.
          Но погледнато от по-добрата страна (безнадежден оптимист, кво да ме правиш), трябва да има няколко злоупотреби, за да почнат потребителите да се замислят къде какво споделят. Парен каша духа
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
            И в един хубав и слънчев ден реших,че трябва да се сложи край на цялата тази глупост и си изтрих Профила.След това се наложи мой приятел да дойзтрива присъствието ми там/не става много лесно/.??
            Хубаво, ама защо ми се струва, че не можеш да си изтриеш профила, а само да го деактивираш?

Иначе съм съгласен напълно с Алекс. Бях пуснал същата тема със същите въпроси в друг форум.
            На практика, ние сами си казваме всично за нас, при това придружено със снимков/видео материал. Просто прекрасно.

Аз лично тъпия клюкарник го ползвам 2-3 пъти в месеца, ако някой ме сръчка "да съм бил видял едиквоси или гласувал за незнамсиквоси"...

Но колегите, които казват, че ако някой иска да те следи ще го направи с или без Facebook, така че май няма особено значение.
            Който иска, нека си го ползва, който не иска - да не го ползва.

П.П.
            Ето ТЕМАТА в другия форум, ако на някой му е интересно.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Аз затова не ползвам ФБ.

Comment

С какви лични данни може да злоупотреби ФБ(или каквато и да е там друга подобна мрежа)?
                Какво манипулира ФБ(или каквато и да е там друга подобна мрежа)?
                Range Rover Vogue 4.4
                Rexton 270 cdi
                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Сигурно съм от малкото хора които нямат регистрация във фейсбук и не смятам д аси правя. Нямам нужда от излишна показност. Според мен приказките за супер комуникацията са просто зарибяване. Иначе можем много да си пишем за
                  " Теорията на конспирацията".
                  Сега ще ме оплюете но за мен фейсбук е вреден. Помага за разпространяване на всякакви клюки, слухове и подобни. Той е механизъм за контрол и влияние върху хората, както всъщност е и религията. Начин за променяне на общественото мнение и формиране на мнение което е угодно на някого. Машина за пари.
                  Не благодаря. Има много други начини чрез които да си комуникирам с познати, непознати и приятели.
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Гледаш ли телевизия, слушаш ли радио, ровиш ли се в интернет? Всичко казано за ФБ се отнася за всяка медия, всеки вестник, телевизия, радио..Нищо ново...
                    Range Rover Vogue 4.4
                    Rexton 270 cdi

Comment

Спор няма. Въпроса е в силата на въздействието. Около фейсбук много се шуми и въздействието му е като на наркотик.А и например при тв въздействието зависи от харизматичноста на този когото гледаш, докато във ФБ има една неизвестност кой е човека отсреща. Той се крие зад екрана. Виждаш снимка, отразяваща някакво моментно състояние но не го чуваш и виждаш в момента. Не виждаш реакцията му.

Как ли се казва зависимоста от ФБ?
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Не виждам нищо лошо във Фейсбук-а - там се забавлявам както и тук, но по различен начин и с други хора.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Аз мисля, че водката е създадена от прародителите на Ленин и Сталин, с цел да се пропие Запада, а от друга страна, като се напият хората лесно си споделят тайните-демек всичко става разкрито като има водка и някоя сочна мамаша, като Чапман....
                          В потвърждение на това, СмирноФФ заминава след залпа на Аврора- да изпълнява мисията и да сее заразата на Запад, а междувременно, като всяко зловещо изобретение най засегнати са тия, които са го измислили-руснаците.
                          Но да продължа-през 20 века тая стратегия е разгадана от САЩ и се слага сухия режим, но КГБ финансира мафията и принуждава САЩ да отменят мярката.Борбата обаче продължава,
                          ПП-трябва ми 1 милион долара за да мога да разкрия и докажа тоя пъклен план, чакам спонсори, поне да дата 10 хиляди евро, ще напиша теорията и ще я пусна във фейсбук...
                          Last edited by fred; d.m.y г., 19:25.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Не, мани ФБ, въпросът с личните данни е съвсем принципен и важи за всяко място. В интернет и извън. А после данните могат да бъдат най-свободно интерпретирани в твоя вреда.
                            Мога да дам за пример случая с горнооряховските лекари. Нали, невинни излязоха, според съда, но личните разговори, с реплики извадени от контекста, разпространени сред широката публика и хората омърсени. Кеф.
                            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                            Roosevelt

Comment

Да, съгласен съм, но за това не ти трябва фейсбук, а и пак казваме-ок, ама защо трябва да си пишем личните данни, тоест, нека нещата са по общи.
                              От друга страна-може да се подслушват телефони, какво ли не, а как да се бори държавата с терористи, престъпници и т.н. Баланс трябва да има, да, защита също, но от друга страна, пълната свобода води до използването и против самата нея-типичен пример за мен са ислямистите и западната цивилизация.
                              Но не мисля, че фейсбука е създаден от ЦРУ и да се наблюдават потребителите й, което пък съвсем не значи, че ЦРУ, КГБ и Ким Чен Ир не могат да правят това.
                              А може да са го създали КГБ за да шпионират пък те, ако се приеме, че е създаден от разните му служби, но за мен това е смешно, то и Гуглето може да го е създал някой шпионин
                              Last edited by fred; d.m.y г., 22:54.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                                Не, мани ФБ, въпросът с личните данни е съвсем принципен и важи за всяко място. В интернет и извън. А после данните могат да бъдат най-свободно интерпретирани в твоя вреда.
                                Мога да дам за пример случая с горнооряховските лекари. Нали, невинни излязоха, според съда, но личните разговори, с реплики извадени от контекста, разпространени сред широката публика и хората омърсени. Кеф.

Ти чу ли разговори, записи или каквото и да е там.Аз чух едно литературно четене, като едно времешните касетки с приказки за деца..
                                Range Rover Vogue 4.4
                                Rexton 270 cdi

Comment

Working...
                                X