Известие

Collapse
No announcement yet.

Договор за покуп-продаж на кола - как????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Договор за покуп-продаж на кола - как????

Ще трябва да ходя да регвам купето, и май само договор с продавача нямам - няма и как да имам, щото в УК зимаш документа и колата е твоя - договор не сме правили, не съм и искал щото оня щеше да падне от хил ако поисках......и ся какво - на лисче А4 да си прасна договор свободна форма ли що?????
    На български ли, на инглиш ли.....и ако е на инглиш и при преводач ли трябва да ходя...????
    Баси.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

за регистрация,

Значи мой човек Фераристе, слушай сега от опит аз как си регистрирам английските коли в КАТ Варна - договор на английски език със предходния собственик, който човечец е посочен в английския талон. Тоя договор е частен документ, подписан само между страните (описвам, че е сключен там в Англия) и НЕ заверен от нотариус, няма нужда от нотариална заверка. Тука му правя легализиран превод на български при лицензиран преводач, след това го нося защипан с превода заедно с оригиналния талон и ГО в КАТ и регистрирам колата. Това е - проста и легална процедура. Просто опиши де що има данни на продавач и купувач, и данни на колата в договора, гледай да не пропуснеш нещо.
    Успех!
    P.S. Предполагам бланка на договора няма да ти трябва?
    Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 12:47.
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Идеално......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

мисля, че не е задължително да има превод. Аз съм регистрирал кола от Германия с договора на немски в КАТ София.
        Lexus IS200

Comment

Бе за 10-15 лв превод ще си вържа гащите да го имам, щото личната ми карта е от друг град, и не ми се ходи без превод, че да ме разкатават допълнително преводач да търся.....

Comment

За договори от страни членки на ЕС не искат превод.
            sigpic
            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

В ЕС няма форма на договор за поукпко продажба на кола, достатъчно да има име, дата и цена.Ако ти трябва впоследствие за нещо у нас, винаги може да си направиш легалиризан превод за 20 тина лева, та не се бой
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Братче ''V5C'' в тебе ли е ?
                Приятели ми казаха ,че си регистрират колите в БГ само с попълнена 6-та секция от V5C. Адреса ми го знаеш и така....
                Договор с продавача също можеш да си направиш когато купуваш колата ,но той е:
                "Адреса на продавача.
                Аз Иван продавам на Петкан колата Фиат с регистрационна табела хххххх за цената ххххх.
                Подписи с дати" ........и тва е. Мога да ти снимам договор за пример ако имаш нужда.
                Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                Fiat Bravo II 1.4 90hp
                sigpic
                Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                  Братче ''V5C'' в тебе ли е ?
                  Приятели ми казаха ,че си регистрират колите в БГ само с попълнена 6-та секция от V5C. Адреса ми го знаеш и така....
                  Договор с продавача също можеш да си направиш когато купуваш колата ,но той е:
                  "Адреса на продавача.
                  Аз Иван продавам на Петкан колата Фиат с регистрационна табела хххххх за цената ххххх.
                  Подписи с дати" ........и тва е. Мога да ти снимам договор за пример ако имаш нужда.
                  Мда, сичко е у мен, тоя беше ливада и мислеше че само лилавия отрязък е за мене, 5 часа му обяснявах че той е за него и трябва да си го прати в ДВЛА, баси смотания индиец беше......

Comment

в самият талон има едно поле за купувач там си пишеш името ЕГНто и адреса и това е ! Поне аз така сам регистрирал в КАТ Пловдив. И важно е фаровете да са с стандарта за ЛЯВ ВОЛАН !
                    sigpic
                    Alfa Romeo GT JTD 16v `04
                    Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
                    Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Мда, сичко е у мен, тоя беше ливада и мислеше че само лилавия отрязък е за мене, 5 часа му обяснявах че той е за него и трябва да си го прати в ДВЛА, баси смотания индиец беше......
                      Ами те индийците са така ,че и англетата са взели да прихващат от тях. Завчера продадох една джипка на едно англе ,тоя горкия направо ми скри шапката. Пита ме къде са мигачите ,как да си намести седалката ,пали на скорост ,не чака подгряване абе уажас ,само дето волана не ме пита къде е
                      Намери някой от кат и го питай дали ще стане само с попълнена 6-та секция ,вместо да даваш пари за преводи и глупости. И все пак във всеки кат условията са различни ,аз с фаровете никога не съм имал проблем.
                      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic
                      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
                        За договори от страни членки на ЕС не искат превод.
                        Искат, искат...Вече на 4 коли внесени от Италия като ги рег. винаги искат превод и легализация...и нормално то един хвърчащ лист с 500-600Евро цена за коли по 10-13 хил. лв
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

в кат казанлък искат превод на договора,интересното е че договор нямахме тук не ти правят в държавните агенции,та договора ни го направиха в агнзията по преводите те вече имаха опит
                          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Искат, искат...Вече на 4 коли внесени от Италия като ги рег. винаги искат превод и легализация...и нормално то един хвърчащ лист с 500-600Евро цена за коли по 10-13 хил. лв
                            Как си вкарал кола от Италия с Италиански рег. табели ?

Алфата я вкарахме така ама номерата бяха от бял картон и лепенки.
                            Проблем беше в Гърция (През Гърция с ферибот )като заваля.

Ако знаеш друг начин с който може да докараш кола с техните табели ще е супер.
                            Last edited by The_Game; d.m.y г., 15:06.
                            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Working...
                            X