Известие

Collapse
No announcement yet.

"Китайци наддават за Pininfarina"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "Китайци наддават за Pininfarina"

"Pininfarina се продава и най-вероятния купувач за момента е китайския гигант BAIC. Историята е малко объркваща, но причината азиатците да обърнат глава към легендарното дизайнерско студио, е желанието им да създадат ново поколение автомобили, базирано на Saab 9-3.

Първата стъпка по пътя към успеха беше направена още през миналата година, когато BAIC купи интелектуалната собственост върху модела 9-3, а сега има нужда от дизайнерско ноу-хау.

Все още не се знае дали BAIC ще спечели наддаването за Pininfarina, но ако това стане факт, можем да очакваме твърде интересни последствия. Припомняме, че италианците са отговорни за създаването на много автомобилни легенди и концепти от ранга на Rolls-Royce Hyperion, Alfa Romeo 2uettottanta, и Ferrari P450 Superfast Aperta."
    http://www.topcars.bg/news.php?id=5201
    Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Очакваше се подобно нещо... Китай се пълни с валута покрай изнесените производства... и понеже не са като нашите тикви, инвестират яко, купувайки реномирани марки.
    Дали и как ще ги развият обаче... е въпроса

Дано не съсипят такива фирми като Пинифарина от прекомерна гонитба на ефективност.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

И Холувуд отдавна не е собственост на американците, но това не пречи да създава, най тъпите, най готините или просто казано филмите, за които се говори най често.
      Подобни покупки, наистина са неизбежни и често пъти са за добро, защото иначе въпросният обект просто може да престане да съществува,Аз съм оптимист и смятам, че независимо от това кой е собственика на Pininfarina, това не би повлияло негативно на дейността на фирмата.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Аз не знам и се чудя ,защо повечето хора ,като чуят Дизайнерска фирма,агенция,еад,ад,ет и т.н.,която ще бъде купена от друга фирма,нация,човечество и т.н.
        се почва хранидбата??
        Това че жълтите хора искат да купят италиянската фирма ,не означава че персонала на дизайнерското студио ще стане жълт ! така или иначе най-търсените дизайнери са италиянците...
        щом фолксваген -дизайнера вожд е този на алфа ,няма кво да говорим (или на ферари поправете ме ако греша)
        155 96' 1.6 16v 1++hp???
        Mazda 626 84'
        Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
        ex' 145 97' 16V TS

Comment

Не е хранитба... а наблюдение как работят ония.
          В области като дизайна прекомерната ефективност и сваляне на себестойността може да е фатална.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Не е хранитба... а наблюдение как работят ония.
            В области като дизайна прекомерната ефективност и сваляне на себестойността може да е фатална.
            Много добре знаеш Фарина какви неща е правила.
            Виж това не е прекомерна ефективност,но сега я купува 2-пъти по-голяма фирма.
            => аз си мисля ,че по-натам ще има още продажби на по-големи цени и стандарти.

п.п-до колкото разбирам,ти искаш да кажеш че китайците ще почнат супер пройзводство с всяка кола Фарина?
            Аз не мисля така,това че купуват фирмата,според мен не означава че ще прецакат всичко,все пак половината пари на земята са там,явно знаят кво правят
            Last edited by AlfaFen145; d.m.y г., 11:49.
            155 96' 1.6 16v 1++hp???
            Mazda 626 84'
            Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
            ex' 145 97' 16V TS

Comment

Аз пък изобщо не виждам смисъл нещо да се продава при условие, че печели. Ама като ги влече.
              Тука има друго домогване на China power http://spisanie.mobile.bg/avtomobili...-ot-kitay.html

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                Аз пък изобщо не виждам смисъл нещо да се продава при условие, че печели. Ама като ги влече.
                Тука има друго домогване на China power http://spisanie.mobile.bg/avtomobili...-ot-kitay.html
                Колега, има тема за това в раздела Алфа Ромео... прави разлика между автомобил и платформа.
                На една и съща платформа могат да се направят доста различни автомобили... и се правят.
                Платформата е просто купчинка спецификации, чертежи и пояснения.

Comment

Working...
                X