Известие

Collapse
No announcement yet.

Родната ни администрация и поредните некоординирани действия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Родната ни администрация и поредните некоординирани действия

Смея се от половин час на поредната неадекватна акция на администрацията, този път общинската, в напъна да прибират пари от хората.
    Обади ми се днес моя дядо, че получил писмо да си регистрира в двуседмичен срок от дата на придобиване новата кола в общината.
    Циркът е, че става въпрос за кола, която той дълги години не караше, а преди около година издаде на вторични и бракува по каналния ред - висене в КАТ на две гишета (другото безумие), после висене в общината, за да отпише колата от отчет.
    Сега общинската администрация го приканва да иде в общината и същата тази кола да я регистрира и да плати данък.

В тази връзка си припомних друг случай, когато регистрирах настоящия си автомобил в общината и се нареждам да плащам данък, съобщават ми някаква фантастична сума, която се оказва че дължа заради неплатени данъци за срок от 9 години + лихвите по тях и някаква глоба. Всичко това за автомобил който съм продал 2000 година януари, отписал съм в общината и т.н., добре че си пазя договорите за продажба, та нещата се оправиха.
    Не бих отдал особено внимание на всичко това ако за същата тази кола не ми бяха пращали и на мен известие за неплатени данъци през 2003 година, когато я отписах за втори път, уж всичко беше наред, после няколко години никъде не ми излиза, че ми се води на отчет и изведнъж хоп - отново.
    И днес - дежа вю, този път с колата на дядо ми.

Не знам как си водят отчетността, как съхраняват документации, но искрено се надявам някой ден да доживеем да няма такива неадекватни действия от страна на общинската администрация. Още по-искрено се надявам да не се окаже при следващото плащане на данъците, че трябва отново да отписвам някой автомобил...
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Колега, освен да съчувствам на теб и дядо ти.... Винаги като ми се налага да ходя по подобни институции изтръпвам - дали всичко ще е наред, дали ще си впишат в комповете всичко правилно, дали няма да ми объркат фамилията, дали след 2 месеца няма да ми се обадят и да ми кажат, че не съм свършил това,което всъщност съм свършил и т.н.
    "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Точно! Пък аз всеки път ги гледам, че правят уж всичко наред и после хоп - изненада!

Дядо ми каза, че като отписвал колата всичко са направили, но явно нещата не са съвсем така... утре предстои втора серия, предполагам че ако не сега, на третия опит ще я отпишат тая кола.
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Така и така сте започнали темата имам едно питане аз. На 16.12 получих писмо от общината в което ме приканват в седемдневен срок да си платя данъка на колата. Тъй като в момента не ми се дават 300лв.+ за данък някои може ли да ми каже какво ще стане ако платя след няколко месеца, освен че се трупат лихви. Да не дойдат тея от иземванията в нас да ми земат нещо

Comment

Случвало ми се е да закъснея ама много с данъка, освен лихвите, които бяха смешни, нищо друго не се случи. Не знам сега ако се е променило нещо как е, но едва ли.
          "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Върху просрочения вземания се начислява годишна лихва в размер на 10%+основния лихвен %/ОЛП/ на БНБ, примерно по 15.Тоест, ако имаш 1000 лева просрочени данъци, лихвата за 1 година е 150 лв.А сега ОЛП е под 1% та смятайте...
            Разни иземвания и дела се водят за доста по големи суми
            Last edited by fred; d.m.y г., 17:12.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Working...
            X