А, замисляте ли се, че за едни 200 лв. си докарвате лоша карма?
Известие
Collapse
No announcement yet.
кола на инвалид
Collapse
X
-
Само да те светна, че в Пазарджик данък МПС на кола от 5 до 14 години и 165 конски сили е 364 лв. Това заедно с винетка, която струва 67 лв примерно си става една сума над 400 кинта, която ако имаш възможност би било хубаво да си я спестиш всяка година. Това за кармите и другите тям подобни - на повече хора и начинът им на живот последните 20+ години отдавна е спряло да им прави впечатление. С 500 лв заплата - да да оставяш 1 цяла само за автомобил - стар всяка година го нема никъде из ЕУ. ... та в тоя ред на мисли .. ебем ти и държавата ..
---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:43 ----------
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеС добавка, че майка ти заплаща половината данък, а баща ти е освободен от неговата половина.
Много хора го пропускат този факт и не ходят до общината да си плащат техните половинки от данъка. И след Х години с учудване узнават, че им висят не малко пари на техния гръб. А ако те не разберат, то в последствие го разбират наследниците. Да не се стига до там...
--------------------------------------------------------------------------------
Финансова справка за лице с ЕГН 601031****,ЕИК
Лицето не дължи суми към общината.
Дата и час:05.3.2015 г. 17:48:33
Не е плащала данъци за МПС. Това дето го казваш и аз съм го чувал, но явно май не е така вече към момента.Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщениеСамо да те светна, че в Пазарджик данък МПС на кола от 5 до 14 години и 165 конски сили е 364 лв. Това заедно с винетка, която струва 67 лв примерно си става една сума над 400 кинта, която ако имаш възможност би било хубаво да си я спестиш всяка година. Това за кармите и другите тям подобни - на повече хора и начинът им на живот последните 20+ години отдавна е спряло да им прави впечатление. С 500 лв заплата - да да оставяш 1 цяла само за автомобил - стар всяка година го нема никъде из ЕУ. ... та в тоя ред на мисли .. ебем ти и държавата ..
---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:43 ----------
Община Пазарджик
--------------------------------------------------------------------------------
Финансова справка за лице с ЕГН 601031****,ЕИК
Лицето не дължи суми към общината.
Дата и час:05.3.2015 г. 17:48:33
Не е плащала данъци за МПС. Това дето го казваш и аз съм го чувал, но явно май не е така вече към момента.
Аз го намирам за срамно да използвам мъката на баба си за лични облаги, въпреки че и тя е инвалид и мога да си регистрирам колата на нейно име.Lexus IS200
Comment
-
Виж сега ... говорих по принцип как стоят нещата. Аз на мойта кола съм си купил винетка и си плащам данъците съвестно. Обеснявах как стоят нещата при колата на родителите ми .. човекът е инвалид щото 35 години е къртил за държавата ... еми държавата да си ебе майката .. сега тя ще му помага !!! Ясно ли ти е !!!
А относно винетката бате ела да поживееш тука в региона малко и да си правиш ремонт на ходовата част по 2 пъти в годината и после пак ще поговорим .. да видим тогава дали ще си на същото мнение ... дупка, дупка, бабуна, баластра, дупка, нарязано - това в рамките на 1 кв. м асфалт .. данък МПС !?!?!?!? па и винетка ..Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщениеВиж сега ... говорих по принцип как стоят нещата. Аз на мойта кола съм си купил винетка и си плащам данъците съвестно. Обеснявах как стоят нещата при колата на родителите ми .. човекът е инвалид щото 35 години е къртил за държавата ... еми държавата да си ебе майката .. сега тя ще му помага !!! Ясно ли ти е !!!
А относно винетката бате ела да поживееш тука в региона малко и да си правиш ремонт на ходовата част по 2 пъти в годината и после пак ще поговорим .. да видим тогава дали ще си на същото мнение ... дупка, дупка, бабуна, баластра, дупка, нарязано - това в рамките на 1 кв. м асфалт .. данък МПС !?!?!?!? па и винетка ..Lexus IS200
Comment
-
Като нямате пари да си карате и поддържате колите си купете по евтини под 100 коня. Аман от тарикатлък и тънки сметки!
Comment
-
Аз пък днеска паркирах на едно място за инвалид, щото беше най тъмно а ми трябваше да направя едни снимки на таблото, а и паркинга беше почти празен.Бавиих се 5 минути и никой не притесних.Две паркоместа бяха в подземния паркинг на Гранд мол, най-долното ниво.Най-отдалечените места, ама най в дъното.Има поне 100 метра, ако не и повече със завоите до входа на Карфур.А пред самия вход както винаги са паркирани джипове и емблеми.Не че на 20 метра от входа няма свободни места, както казах паркинга беше почти празен.Начи кой умник е нарисувал тия места за инвалиди на гъза на географията и как аджиба улеснява инвалид с проблем в придвижването.То не че някой инвалид ще спре там, първо щото няма табели къде са тези паркоместа/и аз не ги знаех, ако не търсех тъмно място/и второ, поради отдалеченоста им е пълно със спринцовки, фасове,графити по стените а ъглите са подгизнали от урина.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщениеКато нямате пари да си карате и поддържате колите си купете по евтини под 100 коня. Аман от тарикатлък и тънки сметки!
А и в допълнение на това ми е интересно как да се очаква да има някаква промяна в пътищата, като масово не се плаща данък, винетки и т.н."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеМного добре казано!
А и в допълнение на това ми е интересно как да се очаква да има някаква промяна в пътищата, като масово не се плаща данък, винетки и т.н.
1. Хората нямат пари и се принуждават.
2. Като видят, че веднъж може и така, принудени от обстоятелствата, после трудно можеш да ги накараш да плащат.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАз пък днеска паркирах на едно място за инвалид, щото беше най тъмно а ми трябваше да направя едни снимки на таблото, а и паркинга беше почти празен.Бавиих се 5 минути и никой не притесних.Две паркоместа бяха в подземния паркинг на Гранд мол, най-долното ниво.Най-отдалечените места, ама най в дъното.Има поне 100 метра, ако не и повече със завоите до входа на Карфур.А пред самия вход както винаги са паркирани джипове и емблеми.Не че на 20 метра от входа няма свободни места, както казах паркинга беше почти празен.Начи кой умник е нарисувал тия места за инвалиди на гъза на географията и как аджиба улеснява инвалид с проблем в придвижването.То не че някой инвалид ще спре там, първо щото няма табели къде са тези паркоместа/и аз не ги знаех, ако не търсех тъмно място/и второ, поради отдалеченоста им е пълно със спринцовки, фасове,графити по стените а ъглите са подгизнали от урина.
Големите хипермаркети и вириги, изграждат местата за хората в затруднено двигателно отношение в близост до входовете, като са маркирани както със знаци така и с боядисване по настилката.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеЕми в нашия помиярски мол е така.Не съм наясно по закон колко места и на какво растояние от входа трябва да са.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Това че гардове на охранителна фирма, наета от мола са извършили престъпление не означава че мола е помиярски.Със същия успех можеха да извършат престъпление и на друго място например в центъра на Плевен, значи ли тогава че Плевен е помиярски град.Какво общо има това с темата.Например ако се разтърсиш може да намериш доста неуредици относно достъпа на инвалиди в Плевен и то на обществени места.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеТова че гардове на охранителна фирма, наета от мола са извършили престъпление не означава че мола е помиярски.Със същия успех можеха да извършат престъпление и на друго място например в центъра на Плевен, значи ли тогава че Плевен е помиярски град.Какво общо има това с темата.Например ако се разтърсиш може да намериш доста неуредици относно достъпа на инвалиди в Плевен и то на обществени места.
Думата ми е, че огранизацията в този Мол е гнила - както е неадекватно мястото за паркиране на хората в затруднено състояние, по същия начин е неадекватна и охраната, а това е така, заради стремежа за печалби и създаването на изкуствен имидж.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Ма аз нямам намерение да почвам трета световна, просто казвам че не може да се вадят генерални заключения от такива неща, защото те не са само в нашия мол а навсякъде.Въпрос на манталитет, култура и ценности които незнайно защо вместо да си ги създадем ние чакаме да ги привнесат по нечий модел.Не е трудно когато се правят тротоари да има рампи за инвалидни колички и на отстрещната страна, не е логично когато държавни мъже пишат закони, държавата да ги изпълняват формално, вход за инвалиди от задната страна, сякаш са втора ръка хора, рампа за инвалиди под 30 градусов наклон!?!?, асансьор в подлез който е заключен, къде е ключа....в охраната ама тя идва вечер.И други такива.От друга страна недоумение буди наблюдавано от мене едно явление - местата за инвалиди се ползват от хора които имат стикер за инвалид но по някаква причина нямат ограничения да товарят в колата си торби теракол, плочки и тоалетни чинии.И точно тези хора най-много си търсят правата.Не ми се връзва как може човек койтоттвърди че е внеравностойно положение да извършва такива дейности.Общо взето, пред молове и строителни хипермаркети много рядко,ама много рядко съм виждал хора да слизат от кола с патерици, а с инвалидна количка никога.Не говоря само за шофера ами и за придружаващите го лица.Мисля че трябва да се направи една ревизия на издадените инвалдни удостоверения.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
Comment