Известие

Collapse
No announcement yet.

кола на инвалид

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А, замисляте ли се, че за едни 200 лв. си докарвате лоша карма?
    Lexus IS200

Comment

Само да те светна, че в Пазарджик данък МПС на кола от 5 до 14 години и 165 конски сили е 364 лв. Това заедно с винетка, която струва 67 лв примерно си става една сума над 400 кинта, която ако имаш възможност би било хубаво да си я спестиш всяка година. Това за кармите и другите тям подобни - на повече хора и начинът им на живот последните 20+ години отдавна е спряло да им прави впечатление. С 500 лв заплата - да да оставяш 1 цяла само за автомобил - стар всяка година го нема никъде из ЕУ. ... та в тоя ред на мисли .. ебем ти и държавата ..

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:43 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      С добавка, че майка ти заплаща половината данък, а баща ти е освободен от неговата половина.
      Много хора го пропускат този факт и не ходят до общината да си плащат техните половинки от данъка. И след Х години с учудване узнават, че им висят не малко пари на техния гръб. А ако те не разберат, то в последствие го разбират наследниците. Да не се стига до там...
      Община Пазарджик

--------------------------------------------------------------------------------

Финансова справка за лице с ЕГН 601031****,ЕИК

Лицето не дължи суми към общината.
      Дата и час:05.3.2015 г. 17:48:33

Не е плащала данъци за МПС. Това дето го казваш и аз съм го чувал, но явно май не е така вече към момента.
      Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня

Comment

Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщение
        Само да те светна, че в Пазарджик данък МПС на кола от 5 до 14 години и 165 конски сили е 364 лв. Това заедно с винетка, която струва 67 лв примерно си става една сума над 400 кинта, която ако имаш възможност би било хубаво да си я спестиш всяка година. Това за кармите и другите тям подобни - на повече хора и начинът им на живот последните 20+ години отдавна е спряло да им прави впечатление. С 500 лв заплата - да да оставяш 1 цяла само за автомобил - стар всяка година го нема никъде из ЕУ. ... та в тоя ред на мисли .. ебем ти и държавата ..

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:43 ----------

Община Пазарджик

--------------------------------------------------------------------------------

Финансова справка за лице с ЕГН 601031****,ЕИК

Лицето не дължи суми към общината.
        Дата и час:05.3.2015 г. 17:48:33

Не е плащала данъци за МПС. Това дето го казваш и аз съм го чувал, но явно май не е така вече към момента.
        При това положение по- добре рискувай и не регистрирай колата в общината въобще. А, за винетката много пъти съм го водил този спор, но пак съм готов да си защитя тезата- като не искаш не ползвай пътя, но да плащам аз винетка, а някой друг да ползва същия път безплатно- не съм навит (изключвам реалните инвалиди). Значи веднъж политиците ме крадът, втори път, тарикатите, дето пътуват без винетка или с измислена кола на инвалид. Но в общи линии не ми пука особено, защото не съм аз този, който има право да съди другите
        Аз го намирам за срамно да използвам мъката на баба си за лични облаги, въпреки че и тя е инвалид и мога да си регистрирам колата на нейно име.
        Lexus IS200

Comment

Виж сега ... говорих по принцип как стоят нещата. Аз на мойта кола съм си купил винетка и си плащам данъците съвестно. Обеснявах как стоят нещата при колата на родителите ми .. човекът е инвалид щото 35 години е къртил за държавата ... еми държавата да си ебе майката .. сега тя ще му помага !!! Ясно ли ти е !!!

А относно винетката бате ела да поживееш тука в региона малко и да си правиш ремонт на ходовата част по 2 пъти в годината и после пак ще поговорим .. да видим тогава дали ще си на същото мнение ... дупка, дупка, бабуна, баластра, дупка, нарязано - това в рамките на 1 кв. м асфалт .. данък МПС !?!?!?!? па и винетка ..
          Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня

Comment

Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщение
            Виж сега ... говорих по принцип как стоят нещата. Аз на мойта кола съм си купил винетка и си плащам данъците съвестно. Обеснявах как стоят нещата при колата на родителите ми .. човекът е инвалид щото 35 години е къртил за държавата ... еми държавата да си ебе майката .. сега тя ще му помага !!! Ясно ли ти е !!!

А относно винетката бате ела да поживееш тука в региона малко и да си правиш ремонт на ходовата част по 2 пъти в годината и после пак ще поговорим .. да видим тогава дали ще си на същото мнение ... дупка, дупка, бабуна, баластра, дупка, нарязано - това в рамките на 1 кв. м асфалт .. данък МПС !?!?!?!? па и винетка ..
            И аз си плащам данък и винетка, ама то не попчечи да срежа 2 чисто нови гуми с една дупка. Но и за това си има лек- протокол от КАТ, добър адвокат и общината ти плаща щетите, барабар с нематериалните такива. Не мож изклати държавата, като се скатаваш. Единсвения начин е с нейните камъни по нейната глава.
            Lexus IS200

Comment

Като нямате пари да си карате и поддържате колите си купете по евтини под 100 коня. Аман от тарикатлък и тънки сметки!
              www.facebook.com/workshox

Comment

Аз пък днеска паркирах на едно място за инвалид, щото беше най тъмно а ми трябваше да направя едни снимки на таблото, а и паркинга беше почти празен.Бавиих се 5 минути и никой не притесних.Две паркоместа бяха в подземния паркинг на Гранд мол, най-долното ниво.Най-отдалечените места, ама най в дъното.Има поне 100 метра, ако не и повече със завоите до входа на Карфур.А пред самия вход както винаги са паркирани джипове и емблеми.Не че на 20 метра от входа няма свободни места, както казах паркинга беше почти празен.Начи кой умник е нарисувал тия места за инвалиди на гъза на географията и как аджиба улеснява инвалид с проблем в придвижването.То не че някой инвалид ще спре там, първо щото няма табели къде са тези паркоместа/и аз не ги знаех, ако не търсех тъмно място/и второ, поради отдалеченоста им е пълно със спринцовки, фасове,графити по стените а ъглите са подгизнали от урина.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                  Като нямате пари да си карате и поддържате колите си купете по евтини под 100 коня. Аман от тарикатлък и тънки сметки!
                  Много добре казано!
                  А и в допълнение на това ми е интересно как да се очаква да има някаква промяна в пътищата, като масово не се плаща данък, винетки и т.н.
                  "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                  Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                  Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                    Много добре казано!
                    А и в допълнение на това ми е интересно как да се очаква да има някаква промяна в пътищата, като масово не се плаща данък, винетки и т.н.
                    И по- масово ще става поради 2 причини:
                    1. Хората нямат пари и се принуждават.
                    2. Като видят, че веднъж може и така, принудени от обстоятелствата, после трудно можеш да ги накараш да плащат.
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      Аз пък днеска паркирах на едно място за инвалид, щото беше най тъмно а ми трябваше да направя едни снимки на таблото, а и паркинга беше почти празен.Бавиих се 5 минути и никой не притесних.Две паркоместа бяха в подземния паркинг на Гранд мол, най-долното ниво.Най-отдалечените места, ама най в дъното.Има поне 100 метра, ако не и повече със завоите до входа на Карфур.А пред самия вход както винаги са паркирани джипове и емблеми.Не че на 20 метра от входа няма свободни места, както казах паркинга беше почти празен.Начи кой умник е нарисувал тия места за инвалиди на гъза на географията и как аджиба улеснява инвалид с проблем в придвижването.То не че някой инвалид ще спре там, първо щото няма табели къде са тези паркоместа/и аз не ги знаех, ако не търсех тъмно място/и второ, поради отдалеченоста им е пълно със спринцовки, фасове,графити по стените а ъглите са подгизнали от урина.
                      Вашия помиярски МОЛ не е мерило.
                      Големите хипермаркети и вириги, изграждат местата за хората в затруднено двигателно отношение в близост до входовете, като са маркирани както със знаци така и с боядисване по настилката.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Еми в нашия помиярски мол е така.Не съм наясно по закон колко места и на какво растояние от входа трябва да са.

Comment

Еми в нашия помиярски мол е така.Не съм наясно по закон колко места и на какво растояние от входа трябва да са.
                          Май думите ми за качествата на МОЛ-а Ви се потвърдиха от случката с умъртвения от охранителите човечец.
                          sigpic

Comment

Това че гардове на охранителна фирма, наета от мола са извършили престъпление не означава че мола е помиярски.Със същия успех можеха да извършат престъпление и на друго място например в центъра на Плевен, значи ли тогава че Плевен е помиярски град.Какво общо има това с темата.Например ако се разтърсиш може да намериш доста неуредици относно достъпа на инвалиди в Плевен и то на обществени места.

Comment

Това че гардове на охранителна фирма, наета от мола са извършили престъпление не означава че мола е помиярски.Със същия успех можеха да извършат престъпление и на друго място например в центъра на Плевен, значи ли тогава че Плевен е помиярски град.Какво общо има това с темата.Например ако се разтърсиш може да намериш доста неуредици относно достъпа на инвалиди в Плевен и то на обществени места.
                              Нека да не предизвикваме вражда между градовете, защо във Варна съм учил, както и моя син.
                              Думата ми е, че огранизацията в този Мол е гнила - както е неадекватно мястото за паркиране на хората в затруднено състояние, по същия начин е неадекватна и охраната, а това е така, заради стремежа за печалби и създаването на изкуствен имидж.
                              sigpic

Comment

Ма аз нямам намерение да почвам трета световна, просто казвам че не може да се вадят генерални заключения от такива неща, защото те не са само в нашия мол а навсякъде.Въпрос на манталитет, култура и ценности които незнайно защо вместо да си ги създадем ние чакаме да ги привнесат по нечий модел.Не е трудно когато се правят тротоари да има рампи за инвалидни колички и на отстрещната страна, не е логично когато държавни мъже пишат закони, държавата да ги изпълняват формално, вход за инвалиди от задната страна, сякаш са втора ръка хора, рампа за инвалиди под 30 градусов наклон!?!?, асансьор в подлез който е заключен, къде е ключа....в охраната ама тя идва вечер.И други такива.От друга страна недоумение буди наблюдавано от мене едно явление - местата за инвалиди се ползват от хора които имат стикер за инвалид но по някаква причина нямат ограничения да товарят в колата си торби теракол, плочки и тоалетни чинии.И точно тези хора най-много си търсят правата.Не ми се връзва как може човек койтоттвърди че е внеравностойно положение да извършва такива дейности.Общо взето, пред молове и строителни хипермаркети много рядко,ама много рядко съм виждал хора да слизат от кола с патерици, а с инвалидна количка никога.Не говоря само за шофера ами и за придружаващите го лица.Мисля че трябва да се направи една ревизия на издадените инвалдни удостоверения.

Comment

Working...
                                X