Известие

Collapse
No announcement yet.

РаЗмисли раЗни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• РаЗмисли раЗни

Колеги,
    мене по принцип ми трябва втора кола и досега/и все още/ съм си оставил една Мареа 1.9 100 1999год. и съм беЗумно доволен от нея.Харчи около 6 нафта , ама не върви повече от 180.
    Имам и едно Ауди А3 1.8Т, 1998год., което е от складовите коли...
    Та, понеже ме ядосаха едни клиенти оня ден, вЗех малко да го покарам и пробвам.Харчи около 7.5литра 100октана при каране до 130 , и около 9 в чисто градско.Колата е пипната от предния собственник немец и сега по документи е 180к.с., има и комплект окачване минус 30мм, фланци 25мм.
    Тук до нас е Нюрбургринг и там винаги срещу 20 еуро, можеш да се пробваш на 402метра. Та тая количка даде 14.8сек. както си е серийна, беЗ да е махнато нищо от нея, но с полупраЗен реЗервоар
    Та сега имам едни мисли, да вЗема да продам Мареята и да си оставя Аудито, не е кой Знай самолет ама добре върви, а, да й 240 по километраж вдига...
    Интересното е, че сте ми иЗлеЗе само около 2300еуро повече от Мареята.
    Та сега сам целия у мисли

Вие какво бихте направили в тая ситуация

.

Бих ги продал и двете и бих си взел една 159-ца на старо не съм голям фен на фиат, за ауди-то не знам, само чувам че частите скъпи много. А поне и 159-цата няма да е много "стара" ...

А какво значи ще ти излезе с 2300 евро повече от мареата, нали и двете са си твои ?
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

аз бих ги продал и двета и бих си взел Ланчия Делта Ево3
      Lancia Dedra Integrale

Comment

дилемата ти е между фиата и аудито или какво ?

щото много хвалиш аудито пак питаш за мареа

ако ги сравняваш аудито и мареата сравняваш все едно кон с кокошка
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от wasp
          Бих ги продал и двете и бих си взел една 159-ца на старо не съм голям фен на фиат, за ауди-то не знам, само чувам че частите скъпи много. А поне и 159-цата няма да е много "стара" ...

А какво значи ще ти излезе с 2300 евро повече от мареата, нали и двете са си твои ?
          AЗ хубава и почти нова Алфа си имам, а и не мога да си поЗволя хем 156 хем 159/която под 20.000 я няма никаде/
          Втора кола да 5000еуро се понася.Мареята е естествено доста по евтина.
          Ами, Аудито трябва да го иЗвадя от ООДто и да си го прехвърля на мене, така на практика го купувам от Фирмата/ти не беше ли счетоводител или се бъркам/ и раЗликата между продажната цена на Мареята и покупната цена на Аудито е около 2300 еуро.

.

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
            дилемата ти е между фиата и аудито или какво ?

щото много хвалиш аудито пак питаш за мареа

ако ги сравняваш аудито и мареата сравняваш все едно кон с кокошка
            Да, това е дилемата
            Сега, мене Турбо кола не ми трябва, ама хубава е мамка и
            Ясно е ,че колите нямат нищо общо, просто ако сте на мое място какво бихте си оставили

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
              AЗ хубава и почти нова Алфа си имам, а и не мога да си поЗволя хем 156 хем 159/която под 20.000 я няма никаде/
              Втора кола да 5000еуро се понася.Мареята е естествено доста по евтина.
              Ами, Аудито трябва да го иЗвадя от ООДто и да си го прехвърля на мене, така на практика го купувам от Фирмата/ти не беше ли счетоводител или се бъркам/ и раЗликата между продажната цена на Мареята и покупната цена на Аудито е около 2300 еуро.
              .
              Бъркаш се, програмист съм , нищо общо със счетоводител.

Аз ако имах възможност да си взема на лизинг 159-ка за по 300-400 лв / месец бих си взел, за съжаление и да има лизинг няма да е на тази цена

Откакто се convert-нах към алфа, нещо много взех да ги заглеждам тез коли, трябва да мисля разни далавери да спечеля много кинти, че така не се издържа да караш 10 годишна кола ...
              Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Ми остави си аудито, щом те кефи. Ти нали си имаш дизелова алфа, пък и донякъде, повтарям ДОНЯКЪДЕ , 156-цата и мареята са близки като тип автомобил. Аз бих предпочел да имам една бензинова и една дизелова кола, ако можех да избирам. Задръж си немската кошничка ей така - за разнообразие. Не вярвам да ти падне драстично реномето във форума
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ами, да общото е,че и двете са диЗел и са комби и не са много динамични

Ама ,колега колкото и да сме фенове, не можем да кажем За А3, че е кошник, от това което виждам,, мога само суперлативи да кажа...
                  Или както каЗва един мой колега, дай Боже всеки му такъв кош

АЗ бих каzал,че трябва да се радваме,че 156 е почти наравно с А3 и А4, като качество, ПОЧТИ
                  .

Всъщност, аЗ съм много иЗненадан, че кола която е доста бърЗа, може толкова нищо бенЗин да гори

.

Comment

Ми отвън малко прилича на пазарска кошница аз затова. Иначе не мога да те разбера като казваш, че 156-цата ти не е динамична Недей така, бе!

Бих казах дай Боже всекиму такава динамика
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Взимай Ауди-то, въобще не може да се сравнява с Мареа-та ...
                      147 1.6 TS

Comment

Аз от немските автомобили единствено харесвам Ауди.
                        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Колеги,

Значи и у немско стават иЗмами , ако и да са легални.
                          Та това Ауди дет се води по документи 180к.с., си се води само толкова, а е реално............. 196к.с.

как го раЗбрах, ами нали ви писах,че нещо съмнително много върви само За 180 коня. Обаждам се аЗ във Фирмата http://www.skn-tuning.de
                          и се праа да ударен,че искам да си чипвам А3ката. Тея викат единственно имаме 196 к.с. и 275нм. , аЗ викам , ама тук един приятел има една чипната от вас с 180к.с. и аЗ такава искам. А, те се хилат, викат това е написано в документите, ма тя е 196к.с. ПОНЕ
                          Е, как така викам.
                          Ами така, За да не ти се вдигне Застраховката с много. До преди 2 години ставаше, ма сега ше ти я пишеме 190к.с.
                          Е, викам, тея 196 не са ли множко.
                          ОК са си вика оня, само Задължително да я караш с 100 октана и нямаш грижи.

Та така.
                          Ето данните

Serien - Leistung 110 kW (150 PS)
                          Serien - Drehmoment 210 Nm

Mehr Leistung 34 kW (46 PS)
                          Mehr Drehmoment 65 Nm

SKN - Leistung 144 kW (196 PS)
                          SKN - Drehmoment 275 Nm

EUR 950,00

.

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
                            Колеги,

Значи и у немско стават иЗмами , ако и да са легални.
                            Та това Ауди дет се води по документи 180к.с., си се води само толкова, а е реално............. 196к.с.

как го раЗбрах, ами нали ви писах,че нещо съмнително много върви само За 180 коня. Обаждам се аЗ във Фирмата http://www.skn-tuning.de
                            и се праа да ударен,че искам да си чипвам А3ката. Тея викат единственно имаме 196 к.с. и 275нм. , аЗ викам , ама тук един приятел има една чипната от вас с 180к.с. и аЗ такава искам. А, те се хилат, викат това е написано в документите, ма тя е 196к.с. ПОНЕ
                            Е, как така викам.
                            Ами така, За да не ти се вдигне Застраховката с много. До преди 2 години ставаше, ма сега ше ти я пишеме 190к.с.
                            Е, викам, тея 196 не са ли множко.
                            ОК са си вика оня, само Задължително да я караш с 100 октана и нямаш грижи.

Та така.
                            Ето данните

Serien - Leistung 110 kW (150 PS)
                            Serien - Drehmoment 210 Nm

Mehr Leistung 34 kW (46 PS)
                            Mehr Drehmoment 65 Nm

SKN - Leistung 144 kW (196 PS)
                            SKN - Drehmoment 275 Nm

EUR 950,00

.

А дали не може от фирмата да те баламосват и тя найстина да си е 180 коня.. Защото вярвам, че си наясно, че специално в Германия е много по лесно да лъжеш тъпите немци, които си тунинговат колите, отколкото контролния орган (където също работят тъпи немци, но са 100% професионаслисти в това, което вършат) и да рискуват от фирмата, за да ти направят на теб добро да се разделят с лиценза си..
                            Lexus IS200

Comment

Хм....
                              Ще отида на дино да ми я Замерат, да видиме какво ше покаже.

Comment

Working...
                              X