Известие

Collapse
No announcement yet.

Минах на червено .....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Минах на червено .....

здравейте колеги.

онзи ден си карам аз в монтана и отивам на работа и сам се забарзал и си карам с 70-80 км и точно преди един светофар да мина и един тапак не гледа че минавам до него и ме засече но не се ударихме и минавам аз на светофара на 2 секунди на ЗЕЛЕНО И ВЛИЗАМ СИ АЗ НА ЗЕЛЕНО И СТАВА ЖАЛТО НО СИ ВЛЕЗНАХ НА ЗЕЛЕНО и от там 20метра по натам ПАТРУЛКА сприра ме тоя и казва документи за провера и слезте от колата и ми вика щи пипа акт че мина на червено и АЗ КАК БЕ БЕЩЕ ЗЕЛЕНО И СТАНА ЖАЛТО НО АЗ БЯХ В КРАСТОВИЩЕТО и накрая ми писа:

--- при пусната уредба сам минал на червено ........

та мисалта ми е колко ше ми е глобата че вече няма талон

тоя ми каза 50лева и 5-6 точки ам не сам сигорен????
    Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
    Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Първоначално публикувано от dani_alfata Покажи съобщение
    здравейте колеги.

онзи ден си карам аз в монтана и отивам на работа и сам се забарзал и си карам с 70-80 км и точно преди един светофар да мина и един тапак не гледа че минавам до него и ме засече но не се ударихме и минавам аз на светофара на 2 секунди на ЗЕЛЕНО И ВЛИЗАМ СИ АЗ НА ЗЕЛЕНО И СТАВА ЖАЛТО НО СИ ВЛЕЗНАХ НА ЗЕЛЕНО и от там 20метра по натам ПАТРУЛКА сприра ме тоя и казва документи за провера и слезте от колата и ми вика щи пипа акт че мина на червено и АЗ КАК БЕ БЕЩЕ ЗЕЛЕНО И СТАНА ЖАЛТО НО АЗ БЯХ В КРАСТОВИЩЕТО и накрая ми писа:

--- при пусната уредба сам минал на червено ........

та мисалта ми е колко ше ми е глобата че вече няма талон

тоя ми каза 50лева и 5-6 точки ам не сам сигорен????
    Незнам с колко ще те одрусат ама защо не писа възражение след като си влезнал в кръстовището на зелено?
    Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

За минаване на червено взимат 8 точки,за глобата незнам колко ще е
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

за глобата

Ако си нарушил 183 ЗДП - 50 лв, точки - 10. И да си писал възражение е залудо. Едно време съм събирал по 3 патрулки наведнъж на кръговото на влизане и пак не вдяват, само Елвис ми е помагал.
        Alfa 156 2.0 - ех,
        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Като е готов акта отиваш в КАТ и пишеш възражение там. Без очевидец или запис той не може да го докаже и акта ще отпадне.
          Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
          Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

ако е така ще изчакам 20-на дни и ще пиша вазражение щото си минах на зелено и стана жалто а не червено как тия титтттттт си измислят
            Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
            Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Аз да Ви кажа нещо ги натискат за актове и за ей такива минавания пишат актове за червено - особенно ако си сам и нямаш свидетел. Колегата го ковнаха два пъти. На мен ми се е случвало на светофари без брояч за секундите. Например на бул. България си карам с позволените 70 - виждам че е зелено , но все пак е кръстовище и намалям на 50 и точно пред светофара светва жълто - та влизам на жълто от 50 до нула не се спира за 3 метра.(ако искат да пишат аз не искам следващия зад мен да ме натресе заради рязко спиране ) Виж като е с брояч си правиш сметката и си намаляш достатъчно, като виждаш , че остава малко време. Скоро ей така искаха да ми пишат акт, ама няма движение и беше късно - минута след като ме спряха светофара почна да мига само на жълто (знаете вечер ги изключват някои светофари) - та се разминах , че и сам бях.
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Според мен ще ти отпадне акта, особено след като си пред.

И на мен са ми правили такива проблеми, ама като поспоря с уважаемия орган на закона ме пускат да си ходя.
                Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
                Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Според мен,са те спрели най-вече заради скоростта с която си минал през кръстовището! 70-80км. из града!?
                  Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                  Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                  Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Ченгетата много обичат да изнудвата в подобни случаи, обжалвай акта и пред КАТ и после, щото КАТ нищо няма да отмени пред съда и ще падне
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

за акта

Дани, възражение срещу съставен акт се подава до 72 часа след като са ти го съставили, а не "след 20 дена ще пиша възражение". Имай предвид че за всяко нещо тая държава ти го ..... отзад (с извинение) ако не се защитаваш срещу нея в кратки срокове - не само за актовете.
                      Братлета, разбирам ентусиазма ви и желанието да помогнете и да накарате човека да обжалва, но пак да напомня кво писах по-горе - ако акта е за нарушение по 183 (несъобразяване със светлините на светофарната уредба) глобата е 50 лв/10т - значи умове са предлагали някога някъде да се обжалва съдебно заради точките, но според мойто скромно мнение - тц (ако се отнемат права е друго). И катаджиите дето пишат актове рядко ходят сами така че вероятно и в тоя случай надали е бил само един.
                      Освен това, няма такова нещо дето сте го писали "като стане готов акта". Може да стане готово само наказателното постановление, което ще е до 50 лв вероятно.
                      Също така във вашите случаи това "поспорихме и ме пуснаха" се е случило преди да пишат каквото и да е, а случая на колегата е коренно друг.
                      Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 20:28.
                      Alfa 156 2.0 - ех,
                      Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                      Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                      Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Ще обжалва пред КАТ, шефа ще намали глобата на 50лв и пак ще го ду*а - наказателно постановление до 50лв е необжалваемо пред по-горни инстанции. И точките ще си идат ...
                        Ако няма свидетел, който да докаже, че в кръстовището колегата е влязъл на зелено - остава да се стискат палци съдията по делото да не е гъст с катаджиите, че тогаз става страшно - освен глобата, ще си плати и всички разходи по делото... Скоростта от 70-80 няма как да се докаже, ако патрулката не е била с радар, и няма подписан от Нчалника на КАТ документ, удостоверяващ показанията на устройството и данните на нарушителя.
                        Абе накратко - положението е кофти.
                        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                          Дани, възражение срещу съставен акт се подава до 72 часа след като са ти го съставили, а не "след 20 дена ще пиша възражение". Имай предвид че за всяко нещо тая държава ти го ..... отзад (с извинение) ако не се защитаваш срещу нея в кратки срокове - не само за актовете.
                          Братлета, разбирам ентусиазма ви и желанието да помогнете и да накарате човека да обжалва, но пак да напомня кво писах по-горе - ако акта е за нарушение по 183 (несъобразяване със светлините на светофарната уредба) глобата е 50 лв/10т - значи умове са предлагали някога някъде да се обжалва съдебно заради точките, но според мойто скромно мнение - тц. И катаджиите дето пишат актове рядко ходят сами така че вероятно и в тоя случай надали е бил само един.
                          Освен това, няма такова нещо дето сте го писали "като стане готов акта". Може да стане готово само наказателното постановление, което ще е до 50 лв вероятно.
                          Също така във вашите случаи това "поспорихме и ме пуснаха" се е случило преди да пишат каквото и да е, а случая на колегата е коренно друг.
                          На мен ми го състави един, извика друг, който беше свидетел на подписването, обжалвах го пред КАТ и после съответно пред съда и падна, като круша /без адвокати и прочее, сам си бях/.Разходи по делото няма, доколкото си мисля все пак, по реда на закона за административните нарушения или нещо от сорта, а иначе, ако е под тая необжалваема граница, в съда няма да стане.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 21:39.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Няма прошка!!!

Все пак пиши възражение, но да знаеш 50лв и 10точки са ти сигурни!И аз минах по този път! Колегата Alfa User го каза малко по-нагоре!
                            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

акта ми го написаха 2 дни в монтана а аз сам от берковица ли лична карта
                              каде да го обжалвал в рпу берковица ли?

аз няма вазможност да отида утре щото сам на работа

ако го обжалвам като излезе наказателното ??

или в другиден да отида и да кажа имам акт и искам да го обжалвам?

много кофти се получи с тия ченгета

Comment

Working...
                              X