Известие

Collapse
No announcement yet.

Минах на червено .....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе затова пишат ли ти акт, дали си виновен или не, винаги отдолу пишеш че не си съгласен. При това положение си отваряш вратичката да отидеш на съд, където така ги обичат ушевите, че и да не ти падне напълно наказанието ще платиш нещо минимално
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Постановлението ще бъде изготвено от Началника на КАТ в района, където е станало нарушението. След това ще бъде изпратено по служебен път в КАТ в твоя град. По принцип имаш 3 дни да обжалваш постановлението, но нали се сещаш, че то никога няма да пристигне навреме, за да успееш ?
      Отделно от това ще се наложи сигурно поне веднъж да ходиш да ти презаверят акта, защото в 99.9% от случаите КАТ не спазват законовия срок за изготвяне на Наказателното постановление. В същото време няма да бъдеш уведомен, че НП е готово, и пак изпускаш срока за обжалване (ако вече си изпуснал и срока за обжалване на акта). Обаче в този случай в съда можеш да претендираш за отпадане на НП поради неспазване на законоустановените срокове - доколкото знам, презаверяване на АУАН е недопустимо, но си трябва консултация с адвокат по тия въпроси.
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
        Все пак пиши възражение, но да знаеш 50лв и 10точки са ти сигурни!И аз минах по този път! Колегата Alfa User го каза малко по-нагоре!
        Точките са 8 , а не 10 !

Comment

Възражение!!!

Първоначално публикувано от dani_alfata Покажи съобщение
          акта ми го написаха 2 дни в монтана а аз сам от берковица ли лична карта
          каде да го обжалвал в рпу берковица ли?

аз няма вазможност да отида утре щото сам на работа

ако го обжалвам като излезе наказателното ??

или в другиден да отида и да кажа имам акт и искам да го обжалвам?

много кофти се получи с тия ченгета
          Възражението го пусни в Берковица в КАТ, те ще го пратят със служебна поща до Монтана, но гледай да спазиш срока на възражението.А за нак.постановление може да чакаш и повече от 30 дни.Аз го получих след 4 месеца! Абе шантава работа!
          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Имах същия случай тук в Сандански. На широко кръстовище влизам на зелено, излизам на жълто. Полицая, който ме спира е с гръб към мен в момента на преминаването ми през кръстовището. Другия е в отсрещното платно (случката става на булевард с кипариси между двете платна) и му казва, че съм за спиране. Пиша възражение, ония като подскочиха - бил съм ги наричал лъжци. Нищо. Написах си и 7 месеца чаках да излезе наказателното постановление - 50лв. и без отнети точки. Може и моето възражение да е хванало дикиш - не знам, но се разминах без точки. Полицаите пари не искаха, а и аз не исках да им давам. Обясних им, че съм ги видял още преди кръстовището и съм могъл да спра, ако ще съм в нарушение (там скоростта си е 50км\ч), но явно искаха да си напишат акта.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

лошото е че до 50 лв актове не се обжалват и вече масово пишат такива актове
              иначе акт можеш да обжалваш при връчването пускаш жалба за възражение и отиваш на съд,мисля че до три дни след връчването можеш да обжалваш
              Last edited by starata alfa; d.m.y г., 18:13.
              алфа ромео 156 1.8 тс -на части
              алфа ромео 164 2.0тс -на части
              нисан примера п10 1,6 16в хечбек
              sigpic

Comment

Според мен изобщо не се занимавай с обжалване и то на акт за 50 лв. Първо защото акт до 50 лв. не се обжалва и второ защото нямаш свидетел …..
                Моя опит със същата случка и последвало обжалване беше само в “-“ за мен .
                Имах дело след 3 месеца и то приключи за 3 минути ….
                Дойдоха двамата тупани дето ми написаха акта , съдията ги попита поименно дали са сигурни , че са видели описаното нарушение , те потвърдиха и съответно тяхната дума е по тежка ,а и са 2 на 1 ...
                Според мен само при трима или повече души в автомобила , може нещо да се докаже различно от версията на оргЪна …..

Жалбата я писах на бял лист в КАТ дървеница , няколко дена след като ми взеха талона
                156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Колега, пиши възражение на акт-а, консултирай се с адвокат и го напишете както трябва, ако съди кат!!

иначе глобата е 50лв и 8к.т
                  Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Ако приемате съвет, бих ви казал да пробвате да спазвате правилника колкото се може повече, защото положението ще става все по-трудно за нарушителите.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                      да пробвате да спазвате правилника колкото се може повече
                      Много съм съгласен с това твърдение!
                      И ако ви спрат и не ситуацията не е такава, каквато я представят катаджиите - винаги пишете възражения и си търсете правата.
                      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от dani_alfata Покажи съобщение
                        здравейте колеги.

онзи ден си карам аз в монтана и отивам на работа и сам се забарзал и си карам с 70-80 км и точно преди един светофар да мина и един тапак не гледа че минавам до него и ме засече но не се ударихме и минавам аз на светофара на 2 секунди на ЗЕЛЕНО И ВЛИЗАМ СИ АЗ НА ЗЕЛЕНО И СТАВА ЖАЛТО НО СИ ВЛЕЗНАХ НА ЗЕЛЕНО и от там 20метра по натам ПАТРУЛКА сприра ме тоя и казва документи за провера и слезте от колата и ми вика щи пипа акт че мина на червено и АЗ КАК БЕ БЕЩЕ ЗЕЛЕНО И СТАНА ЖАЛТО НО АЗ БЯХ В КРАСТОВИЩЕТО и накрая ми писа:

--- при пусната уредба сам минал на червено ........

та мисалта ми е колко ше ми е глобата че вече няма талон

тоя ми каза 50лева и 5-6 точки ам не сам сигорен????

искайте фиш... Аз завих без да искам, подведох се по колега пред мен ... засяках се с кат обаче и те завиваха и ... И на нас ни е зелено, мислим, че на тебе нема как да ти е зелено ми викат. И аз ама аз такова, колегата... и те айде айде вземи фиш, да не е акт ... и така. Случва се понякога..

Comment

Очквах до сега, някой от колегите по Европа да пише, ама..
                          Накратко!
                          Ако светофара няма жълто повече от 4-5 секунди...
                          Скандала беше във Франция. Там ченгетата на такъв светофар пишеха яки актове.Преди две години имах същия случай в Гърция.
                          Пред съда се позовах на френския съд и спечелих.
                          Спечелиха и другите колеги.
                          Мислете в тая насока!
                          Достатъчно ли е жълтото, за да очистите кръстовището!?
                          И още!...
                          Виждат ли катажиите това, което виждате вие или действат по спомени!
                          Тоест по тяхното червено
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Мислих да не взимам отношение по темата, защото знам, че кукерите за озверяли в последно време, знам, че и ние шофиорите се правим на тарикати всеки път и минаваме на жълто, ама аз като наближа светофара, който свети жълто все си спомням думите на един велик (според мен) шофиор, който ми каза на шега разбира се, че 9-та и 10-та алея на гробищата са за тия дето са минали на жълто или са били на път с предимство. С куките на глава много трудно се излиза.
                            Тъй като Мордохай спомена и за чужбина, ето ще кажа няколко думички за Австрия, за която имам знания. Простичък случей, една дама, наша приятелка бърза да си вземе дечурлигата от у-ще, защото вече е закъснявала. Минава на жълт светофар и излиза на червен с 3 км/ч по-висока скорост от макс. допустимата. След няколко седмици идва призовката, тя отива, обяснява случеят и заради това, че е имала основателна причина голбата е намалена с 50%, но забележете не е премахната! За това удоволствие, дамата е трябвало да плати около 500 евро глобичка, но се е разминала с 250.
                            Та и още нещо, тъй като в БГ не само шофиорите сме виновни, ще добавя, че според мен светофарите с камери в София според мен са така направени и програмирани, че да работят срещу хората т.е. да ни прецакват. Във Виена когато зеленото е към края си, то започва да мига. Мига 3 пъти след което светва жълто, жълтото се задържа около 2 секунди и чак тогава е ред лайт! Тъпите броячи ги няма, защото за шофиори като мен те са безмислени. Аз на далече не скивам много добре. Дори и когато карам с очилата пак не виждам брояча. Виждам го чак като съм на около 30 метра от него. А мигащата зелена светлина я виждам от предният светофар...т.е. около 100 метра.
                            In God we trust, all others pay cash.
                            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                            Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

колеги баси тиииитттттт от 4 февруари карам с фиша! не ми излиза никакво постановления питах викат ми незнаем може да има технически проблем,или поради факта че е писан в монтана а аз съм роден в берковица

незнам и си карам с фиш и стана половината с печати!!!
                              Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                              Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Аз моя последния акт го чаках 7 месеца. От Сандански до Сандански
                                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                                X