Известие

Collapse
No announcement yet.

Аквариум по поръчка - от къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аквариум по поръчка - от къде?

Колеги понеже скоро приключвам с обзавеждането и след месец искам да си поръчам аквариум.
    Искам аквариума да ми се изработи по поръчка, да дойде човек да погледне мястото и да предложи варианти. Не искам да има никакви грозни изпълнения искам всичко да се вързва с мебелите и обстановката. Важно е че не искам да има долен шкаф, а страничен (там би трябвало да са допълнителните неща по системата) Аквариума ще е на повдигнато място - стабилно (бетон покрит с теракот) , далеч от пряка слънчева светлина. Та искам акварист правещ по поръчка аквариуми с добър дизайн плюс шкафчето икапака към него. Аквариума няма да е малък, няма и да е голям (приблизително 200 литра) Искам един човек или фирма да направи всичко - аквариум, шкафче, капак,заден фон, грунд, растения, помпи, филтри,
    нагреватели, осветления и .н.т
    Дайте подходящ човек или фирма - както и предполагаема орентировъчна цена.

П.П. Аквариума няма да е морски, а сладководен.
    Last edited by BatVas; d.m.y г., 13:55.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Акваристиката ми е хоби от близо 3,5 години. Създал съм доста контакти за това време, в различните аспекти. Мога да съдействам за цялостното му комплектоване, от поръчката, до направата, обородуването и дизайна му. Пускам няколко снимки от различните периоди, във възходящ ред...все се надявам че има прогрес. Последната снимка е от преди седмица, като тепърва ще се развива. Според стила, който търсиш, дали ще е растителен, както наблягам аз, или не дотам цената ще варира...въпрос на уточняване.
    Attached Files
    Last edited by JAMAL; d.m.y г., 14:42.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Последните два ми харесват!
      като за начинаещ- пПо скоро си мисля да е по "жив" с повече риби и движение, но искам да е зелено и карасиво.
      Дали ще стане като му сложа заден фон хубав и като за начинаещ изкуствени растения (за по лесна потдръжка) и риби за начинаещ - хелери, лири, молинезии,малко неонки, шарени гупи и една две дънни рибки.
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Поне досега красив аквариум с изкуствени растения не съм виждал. Може аквариумите в ресторант Барбадос да допадат на някои хора, но на мен не. Има заблуда, да кажем малко аквариумче с изкуствени растения е по-лесно за поддръжка, от 200л с естествени растения, но не е така. Това е собствен воден свят и както всеки такъв, търсената от нас цел е баланс. Растенията имат определяща роля за този баланс. Може да се учудиш, ако ти кажа, че помпа за въздух няма да ти трябва. Няма по-красиво, от това да видиш как растенията фотосинтезират и отделят кислород.
        Живородките са симпатяги, но се множат много и става пренаселване, което не играе добра роля на цялостната обстановка.
        http://tranz.it/load.php?id=VAIH2s5BvptoiKq5732632
        sigpic

Comment

В много зоомагазини съм виждал много хубави фирмени аквариуми, различни модели и големини.
          Знам случай с поръчков, много скъп акваруми, е протече няколко пъти и какво ли не.А парите не знам колко бяха, ама много+ договор за подръжка на аквариума и рибите.
          Та моя съвет е вземи си готов, от реномирана марка.Има и втора ръка доста, но какъвто и да е, се приготви и за немалко грижи по тия аквариуми.
          Last edited by fred; d.m.y г., 15:38.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Грижи има при всеки домашен любимец. Аз съм направил всичко автоматизирано, откъм техника. Грижата ми е около 2ч на 10-тина дни. Спрямо други животинки, мисля че е нищо.
            sigpic

Comment

Моето неангажиращо мнение е отделните компоненти да си подбереш сам - така можеш най-добре сам да прецениш какво точно ти трябва и дали ще ти подхожда на интериора.На мен например една фирма за алуминиева дограма ми направи аквариума по моя поръчка.А, за живородните риби няма опастност да се пренасели - родителите изяждат децата си ако не ги отделиш.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Е щом е по-добре с живи растения добре. А живородките като раждат нали рибите ще изяждат малките - едва ли ще се пренасели толкова.
                А за готов аквариум знам , че има маркови и добри, но едва ли са с нестандартни размери - все пак довечера ще направя измервания в нас и ще видя дали нещо готово няма да стане.

Comment

Не те убеждавам в моето мнение, само ти споделям наблюденията ми. Ако се спреш на фирмен аквариум, той е с определено осветление, което за голяма част от растенията е недостатъчно. Ако в даден момент решиш, че ще развиваш по интересна растителност, капакът ще стане излишен и ще търсиш друг вариант, който може да си осигуриш още в началото.
                  Рибките ще си се хапват, да.
                  И най-важното, не се доверявай на търговците, тяхната цел е не да ти помогнат, а да спечелят максимум.
                  Last edited by JAMAL; d.m.y г., 16:05.
                  sigpic

Comment

Аз се занимавам с акваристика от повече от 10 годинки.За аквариум от порядъка на 200 литра ще са ти необходими около 150-200лв. за изработката. За капак ще ти хвръкнат още 50лв (заради осветлението),иначе материала и цветът ще трябва да го вържеш с другата мебелировка.
                    Ще ти е необходим и един хубав нагревател от порядъка на 25-50лв(говорим за марков и качествен 200W).
                    Следващото най важно нещо за да имаш аквариум а не блато в хола си е филтара.За твоя гьол ти препоръчвам EHEIM 2224 (за аквариуми до 250л.),много тих и много качествен.(Други за предпочитане-Тетра,JBL,SERA).
                    За обитатели,аранжировка и растения зависи изцяло от теб и човека или фирмата която ще наемеш.

Софето е голям град и има доста добри зоомагазини,в които може да распиташ.

P.S.И един съвет от мен: Ако имаш възможност си купи и една електронна хранилка-много удобно нещо особенно ако отсъстваш по-дълго време.
                    sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
                    Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!

Comment

От готовите нещо такова - но не искам шкафа (само гьолчето) - ще меря довечера.
                      http://www.zoo-paradise.com/shop/zoo...Trigon_190.pdf

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                        От готовите нещо такова - но не искам шкафа (само гьолчето) - ще меря довечера.
                        http://www.zoo-paradise.com/shop/zoo...Trigon_190.pdf
                        Ако мястото ти е на ъгъл направо взимай някой готов защото са малко хората дето могат да ти го направят кадърно без риск да подгизнеш (ако и аквариума ще е ъглов).
                        В магазините където предлагат такива готови аквариуми могат да ти кажат колко ще ти коства само стъкларията без шкафа.По мои впечатления почти всеки готов аквариум се предлага и без поставка.

http://aquamakerbg.com/index.php?/20...-07-14-05.html ако се счита за реклама моля да ме извините и да го изтриете.
                        А тук се продават и само аквариумите http://www.zoo-paradise.com/shop/ind...el_Rio_240&n=4
                        Last edited by qkimov; d.m.y г., 16:56.
                        Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!

Comment

Абе аз няма да го слагам точно в ъгъл , но искам да има видимост от две страни ( в смисъл като се погледне от ляво и отпред да се вижда) не знам точно как да го опиша.Не искам като го погледна от страни да виждам само тясната страна. По принцип най добре ще се върже триъгълен ама неравнобедрен. Страните сключващи правия ъгъл да са например 90 и 60 , но и това мисля става. Какво мислите за оборудването на показания или какъв реиъгълен бихте предложили фирмен. Коя фирма е най добра като визия и надеждност.

П.П. Аз точно от един познат преди време бях чувал за "Пецата" и мислех към него да се обърна да огледа на място и да даде предложение, като в последствие от него се купи готов аквариум или изработи поръчков, спрямо това което види на място.
                          Last edited by BatVas; d.m.y г., 16:54.

Comment

http://kler-d.com/
                            Орландовци ул.Нешо Бонечв № 13

ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                              Абе аз няма да го слагам точно в ъгъл , но искам да има видимост от две страни ( в смисъл като се погледне от ляво и отпред да се вижда) не знам точно как да го опиша.Не искам като го погледна от страни да виждам само тясната страна. По принцип най добре ще се върже триъгълен ама неравнобедрен. Страните сключващи правия ъгъл да са например 90 и 60 , но и това мисля става. Какво мислите за оборудването на показания или какъв реиъгълен бихте предложили фирмен. Коя фирма е най добра като визия и надеждност.

П.П. Аз точно от един познат преди време бях чувал за "Пецата" и мислех към него да се обърна да огледа на място и да даде предложение, като в последствие от него се купи готов аквариум или изработи поръчков, спрямо това което види на място.
                              Ако ще се гледа от 2 страни,по-добрия вариянт е да е ъглов с панорамно челно стъкло.
                              Другото за което трябва да помислите е къде ще може да скриете жиците и маркучите от техниката така че да не се виждат изобщо.

Оборудването за всеки готов аквариум си е съобразено оптимално за дадените размери на локвата.
                              Гледай да не е по-висок от 50-55см понеже ще стане по-труден за обслужване а и ако мислиш в последствие да наблегнеш на растенията,то тогава и растоянието от лампата до растенията също оказва влияние за растежа и развитието им.

Comment

Working...
                              X