Известие

Collapse
No announcement yet.

Аквариум по поръчка - от къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Написах в гугъла поръчкови аквариуми и това ми се мерна:
    http://www.aquadesign-bg.com/index.php?section=1
    http://www.discus.bg/index.php?page=...emart&Itemid=4
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Мишо Калкана е твоя човек, акваристи от цяла България го търсят, защото работи много качествено и не взима скъпо.

Проблема при теб ще е, че си от София и ще трябва да търсиш транспорт за аквата от Пловдив.

За останалото четеш във форума за акваристика.

Aко те интересува нещо друго пиши на ЛС
      Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

А, бе с естествените зеленажи се увеличава разправията с бистротата на водата - дай го малко по-практично с изкуствените водорасли и изобщо с разните други аксесоари и приспособления.
        Хубаво, хубаво, но човек трябва да е малко по-практичен иначе се вманиачва и става роб на някакво увлечение с неясен като продължителност период, но гледай пък да не ти загрозява обстановката.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          А, бе с естествените зеленажи се увеличава разправията с бистротата на водата - дай го малко по-практично с изкуствените водорасли и изобщо с разните други аксесоари и приспособления.
          Хубаво, хубаво, но човек трябва да е малко по-практичен иначе се вманиачва и става роб на някакво увлечение с неясен като продължителност период, но гледай пък да не ти загрозява обстановката.
          На този литраж с изкуствени растения (водораслите са други, нежелани работи ) аквариума няма да прилича на нищо, камо ли да допълва интериора с красотата си. С изкуствените растения става само в малък съд, за да угодиш на децата или колкото да се каже, че гледаш риби
          И все пак акваристиката е хоби (че може и да е изкуство!), така че мисля няма нищо лошо да отделяш време на хобитата си. Не разбрах и как ще идва проблем с бистротата на водата от растенията? Напротив точно обратното, без живи растения вероятността да плъзнат водорасли е много по-голяма, да не говорим колко други добрини вършат. Преди да давате такива съвети не забравяйте, че трябва да има баланс и равновесие дори в един аквариум, грижата за което се пада на вас. Нещата не се свеждат до това да напълниш вода и да цопнеш рибите
          Last edited by Peak1; d.m.y г., 09:11.

Comment

Благодаря за мненията и препоръките! Като приключа ремонта ще Ви пиша тук или на лично - със снимки на мястото и да изберем нещо. Исках да се орентирам за да знам какво , как и къде да търся. Почвам да чета специализираните форуми за акваристика.
            Може би ще сложа не много естествени растения, възможно най некапризни и лесни за отглеждане и потдръжка.
            Още веднъж благодаря!

Eто нещо такова ми харесва:
            http://www.youtube.com/watch?v=MNqagUOX57M
            Last edited by BatVas; d.m.y г., 11:48.
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Е, ми каквото си прецени колегата - видя мнения и сам ще си нагоди нещата във времето, така както на него му харесва.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Попрочетох , поразгледах и ...
                Май ще правя аквариум по поръчка 200 литра ( Видях аквариуми на този Мишо- много добри са и човека дава гаранция) Доставката за София е безплатна.

Аквариума няма да е ъглов, ще е с външен канистър, ще има растения - само живи (първоначално по лесни за отглеждане за да не се налага да пускам CO2)
                Като рибки ще пусна пасаж неонки и някаквви други пасажни + 2-3 по едри други риби ( да контрастират) и с които могат да съжителсват .
                Продължавам да се образовам

П.П. Като започна да харча пари ще се обърна към колегата JAMAL за консултант, а може и по скоро да направим едно ходене до Съботния пазар и да разгледаме за по добро орентиране от моя страна. Сега като е студено не знам дали ще има Съботен пазар тази седмица де!?
                Last edited by BatVas; d.m.y г., 13:45.
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Супер си се ориентирал! Ако искаш рибки, които да се придържат в група и да се оформя по-красив пасаж ти предлагам hemigrammus rhodostomus, понеже неонките се пръскат из аквариума и седят в група само ако има по-голями риби, които да ги плашат (в тази връзка ако няма да гледаш скариди едни скалари с дивата разцветка ще заспят в твоя литраж!).

Родостомуса са много красиви, но малко по-претенционзи към качествата на водата, така че е по-добре да се пуснат след като аквариума се поразработи. И ако се решиш да взимаш винаги се интересувай дали са вносни или развъждани в България, вносни не взимай, защото половината ще измрът най-вероятно.

Comment

Това ли са рибките? Родостомус
                    http://www.free-pet-wallpapers.com/f.../199388781.jpg

Красиви са и могат да живеят с неонките заедно

Мисля фона отзад дали да е син или черен, повече клоня към синьото.

П.П. Сега видях че продаваните фонове от едната страна са черни от другата сини

Comment

Да това са рибките и е страшно красиво да ги гледаш как се стрелкат всички заедно от единия към другия край на аквариума.

Аз лично съм фен на тъмно синия фон, според мен придава по-добро чуство за дълбочина.

Comment

Радващо е, че се придържаш в правилния ред - четене - реализиране. Така се спестяват куп главоболия и допълнителни интервенции.
                        Родостомусите са прекрасни рибки и ще ти допаднат, аз имах но ги дадох на колега, защото ми хапваха едно от растенията, което много държа да присъства в аквариума. Ей тези симпатични марулки:

Ходил съм на пазара, когато стъклата се пукаха от студ. Като изключим, че рибките ги правят на чорба за да не замръзнат, другото не те бърка.

Ще съдействам.

p.s. а защо да не пускаш ЦО2?
                        Attached Files
                        Last edited by JAMAL; d.m.y г., 17:01.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Значи утре ще отида на пазара в Подуене да поразгледам малко, а може и нещо да науча. Предполагам между 9 и 10 часа е добре.

А за CO2 още не съм уверен , че ще се справя. Чета за някакви направени системки от бутилка Кока кола + мая ....
                          Вчера вечерта един час мерих за мястото на аквариума и размерите , предвиждайки място за шкафче отстрани с място за канистъра. А какви са размерите на качествен канистър за 200 литра аквариум ?
                          Сега се чудя за размерите на аквариума
                          100х50х50
                          100х45х45
                          80х50х50
                          Мяй трябва да го съобраззя и с дължината на лампите. За такъв аквариум какви лампи (качествени) с такава гама , че да изпъкват цветовете на рибките растенията и .н.т...? Колкото повече чета, толкова повече въпроси и размисли се въртят в главата ми

Comment

След 11-12ч хората се разотиват постепенно от пазара.
                            Бих ти препоръчал аквариума да е без капак, а за осветление да използваш метал-халоген. Оставяш си видимостта от горе, а и е по-лесно за поддръжка. Ако решиш да се спреш на този вариант, дължината на аквариума няма да е определяща. Ако се спреш на пури, то тогава стандарта е 90см, т.е. 100см аквариум е идеален.
                            Това е примерен вариант с метал-халогенно осветление, по-ефикасно и доста стилно.
                            http://www.ambiente.bg/осветителни_т...owse-182-1.htm
                            http://www.ambiente.bg/осветителни_т...browse-279.htm
                            http://www.ambiente.bg/осветителни_т...rowse-2147.htm
                            Система за Цо2, ще ти излезе максимум 150лв.
                            Канистъра е поне 30тина см висок и поне 20см в диаметър и отделно излизащите от него маркучи.
                            Last edited by JAMAL; d.m.y г., 12:47.
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Аз бих си направил капак, няма да има толкова голямо изпарение, няма да попада прах във водата и предпазва рибите от излитане от аквариума (някои имат този лош навик). Пурите има различни спектри, които засилват различните цветове най-общо казано. Избора им ще зависи основно от това какви риби ще гледаш.

Comment

Задължително ще е с капак, даже капака ще го правя да съответства на интериора (цвят , матерял) Трябва всичко да е затворено и естетически издържано. Все пак слагам аквариума във всекидневната.
                                Ще сложа пурички , чета за някакви т5, т9 , Gro и т.н.т e тоя момент не ми е ясен. Таймера предполагам го вклучвам в контаква и през него щепсъла на лампите

Comment

Working...
                                X