Известие

Collapse
No announcement yet.

Аквариум по поръчка - от къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Много ми харесват аквариумите като гледам снимките. Голяма зарибявка е това, но за съжаление и от това има отказване - при мен се получи заради алергия към храната за рибки още като дете...
    Сега от време на време гледам при приятели и се кефя на аквариумите им, много добри неща се получават, когато човек има желание да се занимава и на мен също ще ми е интересно да пускате снимки от аквариумите. :–)
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Новите храни не предизвикват алергични реакции като едновремешните до колкото знам! Поинтересувай се и може да се завърнеш към хобито!
      Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Колега BatVas,
        как върви подготовката?
        sigpic
        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
          Колега BatVas,
          как върви подготовката?

Оправям още неща по обзавеждането и се ограмотявам за да съм потготвен като дойде момента
          Сега дилемата ми е да го оставя на 80 см или да го направя 100 (от гледана точка не интериора и положението)
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Извинявам се на автора , че ползвам темата му за един въпрос !

Искам да попитам от къде мога да намеря водоустойчиви лампи за моя аквариум (в проект) Трябва ми няколко който да са потопени изцяло във вода и такива , дето са частично потопени във вода , то едва ли има разлика ....
            и дали са подходящи за аквариуми. Поради сложната конструкция на аквариума , не мога да използвам обикновено осветление ... понеже част от повърхността е нещо като басейн на единият водопад … абе сложна работа
            Търся нещо на по нормални цени , че гледам се продават подобни лампи на цени около и над 100 лв бройката , Пък и няма с малки диаметри което да изглеждат по семпло в аквариум , просто са правени за шадравани и басейни ...
            156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Дай снимки да видим за какво става въпрос. До колкото разбирам от описанието имаш надводна част с водопад?

Ако сложиш такива потопяеми лампи си мисля, че аквариума изобщо няма да е приятен за гледане, защото ще бъдеш заслепяван..

Comment

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
                Дай снимки да видим за какво става въпрос. До колкото разбирам от описанието имаш надводна част с водопад?

Ако сложиш такива потопяеми лампи си мисля, че аквариума изобщо няма да е приятен за гледане, защото ще бъдеш заслепяван..
                Eто една снимка , има още доста работа по него въпреки ,че основното по рамката е готово , лепенето на стъклата е детска игра .....
                От най високата ,част ще извира вода и ще се влива в самият аквариум , след което водата ще прелива в точно определена точка в ъгъла на по долната част (там стъклото и рамката са под наклон ) и ще се спуска по плътната стена долу във втора вана (ваната на тоя етап изглежда плитка , но там ще се монтира тънък плексиглас със извивката на ваната . ) по двете стени където ще прелива водата (стича) , ще са облицовани със камъни , мога да монтирам нормална лампа в другата част на аквариума (по лявата) там е хоризонтално ... обаче не знам дали няма да пръска от горният водопад по нея,а и няма да ми освети целият аквариум .
                Attached Files
                156 sportvagon 1.9jtd

Comment

След като имаш такова ограничение при монтирането на осветление защо не се ориентираш към метал-халогените както колегата Jamal беше препоръчал тук

Иначе проекта изглежда много интересен и съм убеден, че ще стане яко! Да покажеш резултата накрая

Comment

Ако може някой да каже кои риби издържат на по-високи децибели, че миналия месец след една нощна изцепка избихме рибата не само в преносния смисъл - поминаха се 3-4 невръстни хелерчета.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Стреса е смъртоносен за рибите, трябва да ги тренираш по малко да свикват

Comment

Във върховите моменти малките, които по принцип се крият в камъните излизат отгоре, а големите лягат ниско по дъното - странна симбиоза, но изследванията продължават като има и друг вид екстремни ненарочни натоварвания, но за тях ще споделя след като се убедя със сигурност в закономерностите.
                        Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:50.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
                          След като имаш такова ограничение при монтирането на осветление защо не се ориентираш към метал-халогените както колегата Jamal беше препоръчал тук

Иначе проекта изглежда много интересен и съм убеден, че ще стане яко! Да покажеш резултата накрая
                          Това май като гледам е единственият вариант....

Резултата , ако не забравя ,ще пусна снимки в темата , но това ще е най рано след 3 месеца .... тогава се очертава ,че ще имам свободно време за да го довърша ...
                          156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Working...
                          X