If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мойто мнение е някъде между долните две,които копирах от Форума на Фиат. Както обичам да казвам "мангала си е мангал" ,колкото и расистко да звучи. Обаче, както път са казали хората " не е луд тоя ,който яде баницата ами този ,който му я дава" Докато се раздават помощи на циганите, докато не им се търси по-голяма отговорност те няма да се променят. Всеки обича мекото и лесното. За това проблема не е в самите цигани ами май пак е в законите. Спокойно могат да направят закон , с който помощите да се раздават само на хора,които са работили през годината и те да бъдат изплащани само определено време а не постоянно.Тогава за да ги получават тези помощиш,ще трябва и да работят. В училищата не е зле наистина да се пазят места за роми,защото сме си доста расистка държава (без никой да се обижда!) ,но пък нека за тези ,които са без образование или по-точно отказват да имат такова,да има санкции.
За отношението на полицията... хем ги оставят да си правят каквото искат, хем от друга страна колкото бой са изяли циганите , незнам някой друг да е ял толкова... и тн.
Примери колкото искаш,въпроса е ,че трябва да се оправят законите,но докато народа има страх от правителството, а не правителството от народа нищо няма да стане.
Първоначално публикувано от FIAT FORUM
Колеги, недейте така. Всеки от нас можеше да се е родил циганин, а това здраво го дръпва назад. Техните проблеми са далеч по-големи от нашите, докато нашите рядко произхождат от техните.
Всяко циганско престъпление се раздухва, но според мен на глава от населението българите вършат повече престъпления. Да сте видели циганин да открадне кола, да разбие кола?
Малцинствените въпроси ги раздухват тия, които искат да отклонят вниманието от зулумите си, а сред тях цигани няма. Не наливайте вода в тяхната мелница. .
Първоначално публикувано от FIAT FORUM
Това е вярно, но само донякъде. Наистина престъпността не е основния проблем. Не разполагам със статистика, но е много вероятно наистина процента да е по-малък. Отделен е въпроса, че тяхнат (циганската) престъпност много по-пряко засяга обикновения гражданин, защото става въпрос за побои, джебчийство, жилищни обири и улични грабежи, а това директно ти бърка в джоба. Много по осезателно и много по-брутално от злоупотребата на някой политик. (с последното не оправдавам корумпираните политици, естествено)
Основният проблем е, че те по всякакъв начин се стремят да се самоизолират в гетата си, а държавата всячески им помага точно по начините, описани в петицията. Създават се двойни стандарти във всяко отношение. И това е само началото на злината.
В циганската общност ежегодно се наливат около 400 млн. лв. под формата на социални помощи, което тотално дизентересира циганите от намирането на работа. За тях е по-лесно да живеят от помощи при положение, че работата, която биха си намерили може да бъде само ниско платена с огледа на всякаквата липса на квалификация и образование.
Освен цитираната сума, която директно изтича от бюджета, циганската общност се "спонсорира" индиректно от държавни дружества (напр. Електроразпределение), както и от държавните институции.
И тук възникват въпросите. Много са, аз ще посоче само един-два:
Няма ли да е по-добре този примерно един милиард годишно да се насочи към повишаване на образованието на циганите? Или към създаване на заетост за циганите в родните им места, за да не идват в големите градове, където да изострят ентическото напрежение?
Ако почна да изреждам, до довечера няма да свърша, но простата истина е, че сегашната ситуация е плод на дългогодишно и целенасочено изолиране на циганската общност с цел по-лесното и използване за политически цели.
Решението в никакъв случай няма да бъде просто, но поне трябва да се покаже воля.
Ако искаме да ги "очовечим", ще трябва да продължим да им осигуряваме преференции, но според мен преференциите трябва да се насочат къп повишаване на образованието и културата им и осигурявяне ня заетост, а не към директно и индиректно подпомагане на готово..
И на мен да ми продават земя в София по левче метъра и аз ше съм къфто искате. Плащаме данъци и кво ? Няма безплатни лекарства за пенсионери. За некой заболявания щело да има само според възраста. Като остарееш и край, слагат те в групата на умиргащите. А за мангала мезонет... от мойте пари.... а аз като падна в дупка и изкъртя кочината, съм карал с несъобразена скорост... ми ае у лево
Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Бате,само сапун и напалм! Вчера един шофьор на автовоз ми се оплака как едни малки изродчета от племето са му хвърлили пълна с вода бутилка от бира "Ариана" и стъклото беше сосип.Жал ми стана за момчето,сега сигурно Хитлер се върти като вентилатор у гроба.....
Колкото и да си говорим, политиката на държавата за стимулиране на ЦИГАНИТЕ се направлява от вън, и нищо няма да постигнем. Тъжно е, грозно е, но е факт. Един малък цитат относно какво трябва да направят мангалите, за да ги приемем сред нас (брррр, изтръпвам от тая мисъл, но слава богу че няма как да стане...)
"Какво искаме от циганите? Две неща: да помнят как и откъде са произлезли, и да се отнасят към нас, българите с подобаващо уважение заради оказаното им гостоприемство. Заради съчувствието и човещината, за която не са могли и да мечтаят в собственото си отечество и сред своите едноезични сънародници."
Това е, чисто и просто.
P.S. Не се извинявам за термина "цигани", защото това племе се казва точно така, и така го наричат навсякъде по света. Определението "роми" няма абсолютно нищо общо с циганите. Извинявам се за разтегливия пост, но ще цитирам дословно един човек, за да видите за какво говоря :
"Цигани, роми или чандала
"Който щади престъпниците, той вреди на честните хора."
Сенека Млади
От векове в България циганите са били наричани цигани и никой не е повдигал въпрос дали определението е правилно. В последните години обаче настъпи бъркотия. Те ту са цигани, ту са роми, ту ги определяме неясно като мургави. Каква е истината?
Английските цигани не протестират срещу наименованието "джипси". Защото в Англия са се заселили предимно цигани от племето "джипси". В Германия също не се поставя под въпрос думата "цигойнен". Там съзнават, че в земите им са настанени предимно представители на племето "синга". В Турция пък се използва думата "ченгене" и никой не смее да се сърди. У нас, принадлежащите към племето "рома" искат да наложат на събратята си своето собствено племенно име. Всъщност нормално би било обратното, тъй като измежду всички цигани, единствено синга са оставили някаква положителна следа в човешката история. Сингапур буквално значи "Градът на синга". А колкото до самото наименование "Рома", то се появява значително по-късно, когато пристигайки в Европа, част от чандала се опитват да се представят за потомци на римляните. Нали не сте забравили, че италианците наричат Рим именно "Рома"? А византийците са познати още и като "ромеи". Какво общо имат византийците с циганите? Нищо.
Съществува още едно прозвище, за което позабравихме: "манго", "мангал" или "мангасар". Произходът му си е цигански, идва от тяхната дума "мангес", означаваща "искам". Тоест мангасарите са хора, които само искат.
Трябва да е ясно, че определянето на циганите като рома, синга или джипси е еднакво неправилно. То е, като да наречем българите утигури или оногури. Не го правим, въпреки, че именно оногурите са дали името на цяла една държава - Унгария. Ние, българите много бързо забравихме миналото, затова не разбираме към какво бъдеще сме се упътили. Но това е вече друга тема.
...
Не само ние, и други се възмущават от циганската безогледност. Тук ще си позволя един обемист цитат от човек, когото в никакъв, ама в никакъв случай не могат да обвинят в нацизъм и расизъм: "Знае се, че всеки десети циганин в света е жител на България. /Само за сравнение: Швеция има 500 цигански семейства./ От сводките на МВР става ясно и друго: близо 85% от всички тежки престъпления /взлом ни кражби, убийства и изнасилвания/ се извършват от мургавите ни съграждани. При това техните групови нападения се отличават с особена жестокост.
...
Напоследък се чуха още гласове против циганите. Интелектуалци надигнаха глас срещу циганизацията и срещу обезбългаряването на Родината ни. Положението е не само тревожно. То е страшно. От началото на века чандала са увеличили числеността си по нашите земи 20 пъти. Дори проеврейската преса призна, че раждаемостта на България днес е 1:5,6 в полза на "малцинствата". На едно родено българче се падат по 5,6 небългарчета! Така е днес. А утре? Само където никой не заговори кой и защо развъди тази напаст. Не се каза нищо и за прогонването на милион и половина млади българи през последните десет години."
Мисля. че ви стига толкова. Или на някой все още не му е ясно какво става в нашата родна България???
Защо да ходи в коша Търтей
Защото това е истината, а тя винаги боли
Налагаш си мнението, а това е същото, за което се претендира в петицията!
Не може едни да получават, а други да дават само
Категорично - циганите трябва да почнат да будат част от тази държава, колкото и да не им харесва или ще хващат Дунава
Ако аз не си платя тока 5 дни ми свалят бушона
Ама ако някой мърляв циганин от гетото не си го плаща с месеци, няма проблем - ЕГАТИ ДЕМОКРАЦИЯТА
ЦИГАНИТЕ са си ЦИГАНИ Търтей, те не са малцинства
Малцинства са българите вече, ако не си забелязал
Обикалям цялата ни "хубава" държава и все по-черна и миризлива става и изглежда
Само не разбрах кво праи мазния педал Азис тука ... а и кво изобщо общо има тая снимка с темата ???
Тва че мангалите са веселяци денем всички го знаем. Ама и какво правят нощем, въоръжени с брадви и безгранична наглост също знаем ... поне повечето от нас. Но докато не спрем да си затваряме очите и да си трайкаме, ще е така. Накрая ще има само ...
Или навярно не ви се е случвало да отидете на лекар, и половин час да ви проверяват дали имате редовни здравни осигуровки, а бай мангал да влиза преспокойно и да получава цялото възможно внимание на земята.
Който иска да интегрира циганите и да ги смята за равни, да си ги взима вкъщи - аз не ги искам !
Ама добре че все още има Българи, дето не са си затворили очите, и не са си свалили гащите пред еврейския (или май се казваше европейския ?!?) съюз, че да мислят като мен...
Айде наздраве на всички родолюбци !
Ама добре че все още има Българи, дето не са си затворили очите, и не са си свалили гащите пред еврейския (или май се казваше европейския ?!?) съюз, че да мислят като мен...
и кои са тия и кво са направили ?? аз не съм видял по новините за опожарена циганска махала ?
еврейския съюз сам ше си го втъкне с мангалите, и ше стане техен проблем, не наш
ние само ше им ги експедираме, само да отворат границите , малии ...
та така
работата ше стане не с гръмки лозунги, а с тих износ по второ направление
и кои са тия и кво са направили ?? аз не съм видял по новините за опожарена циганска махала ?
еврейския съюз сам ше си го втъкне с мангалите, и ше стане техен проблем, не наш
ние само ше им ги експедираме, само да отворат границите , малии ...
та така
работата ше стане не с гръмки лозунги, а с тих износ по второ направление
и наздраве, да
Дано си прав Вальо
Ако наистина проблема стане техен и си го набутат по-европейски няма да изтрезнея 1 седмица
Лошото, е че май ще си остане наш проблем, но тогава ще има опожарени махали
Comment