Известие

Collapse
No announcement yet.

Анестезиолог

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Анестезиолог

Колеги, спешно ми трябва анестезиолог или поне някой запознат.
    Сина ми е след операция на киста на задника и тая елементарна операция са му я направили с анестезия в гръбначния стълб. Поросветените знаят за какво става въпрос. Знаят и , че е ненужна идиотщина, но сега детето ми след два дена е с главоболие и повръщане само като се повдигне. Нещо са объркали.
    Всякакви съвети и помощ са ми добре дошли!
    Намира се в интензивното в Монтана!
    Ника му във форума ни е yoli.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Трудно е да се определи,какъв е проблемът от наличната имформация.За да се мисли за проблем от анестезията,трябва да се знае какъв е бил точно анестетика и на какво ниво е приложен.Симптомите,които описваш са на повишено вътречерепно налягане,а причините за това могат и да нямат нищо общо с анестезията.
    Вариантите са много и е невъзможно да се даде мнение,без достатъчно имформация и някои изследвания.
    Дано да се оправи скоро!
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

В зависимост от използваната анестезия е нормално да има главоболие. Знам, че една от най-важните предпоставки то да е краткотрайно и леко е стабилната пред- и следоперативна хидратация, тоест да поема достатъчно течности ( поне 2 литра дневно). Давайте му и сокове, както и сладки неща. Може да се опита с аналгетици - Солпадеин (ефервесцентна таблетка), разтворено във вода, но те рядко помагат.
      Сигурен съм, че проблемите ще отшумят съвсем скоро, но е възможно главоболието да се задържи и дълго време ( десетина дни).
      Поздрави.
      Last edited by mdterziev; d.m.y г., 09:03.
      "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Но каквото и да е, не пречи и да потърсиш консултация със сина ти и с втори анестезиолог. На моя колежка мъжът и е анестезиолог в София, може да я питам, но така от разстояние мисля че не може кой знае какво да каже0
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

В нашата болница използваме и епидурална, и спинална аналгезия/анестезия. Най-честите причини за поява на главоболие са недостатъчна предварителна хидратация, защото след анестезията пада кръвното налчгане и ако по време на самото слагане на спиналната игла изтече малко ликвор/ цереброспинална течност/. И при двата случая се прилага хидратация- венозна инфузия с Рингер 1000мл и аналгетици. Най- добре се обадете на анестезиолога. А тази т.н. елементарна операция е доста болезнена, добре е направил колегата, че го е обезболил
          Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Колеги, благодаря, Ви , за отзивчивостта!
            Оказа се, че е дехидратиран мозъка и след две системи и пет часа се оправи и сега е добре.
            И анестезиолога си е наред и доктора, който го е оперирал, но трябваше да се явя аз там и да вдигна болницата на крак, щото сестрата не искала да безпокои никой. Двамата само дето не я биха.
            Да се надяваме , че утре ще го изпишат.
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колеги, след подобрението му, се оказа, че е развил някакъв синдром, за който ми казаха и други и пак беше в интензивното.Точно както казаха няколко от докторите ни!
              Благодаря,Ви!
              Благодаря и на колегите, които ме подкрепиха на лични и по всякакъв начин!

Comment

Working...
              X