Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма такава измислена банка като Уникредитбулбанк, наистина уникална банка!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нашите фирми работят с доста банки .
    Като почнеш Про Кредит , ОББ , ДСК , Първа Инвестиционна , Райфайзен ...
    Аз работя с Райфайзен от 4 години .... фирмата - от повече . Ами доволен съм . Като корпоративен клиент ме обслужват бързо , а и след един скандал който им вдигнах вече ми казват всички възможни такси и глупости преди да подпиша ... а не след това ! Дават ми много добри лихвени проценти по кредити , както и по депозити ( макар , че там е трудно да се лавира ) . Отпускането на кредит при мен става без никакви проблеми , проучвания и т.н.
    Когато си лоялен клиент на една банка , нямаш просрочени задължения , винаги си бил изряден и коректен - трябва и банката да е такава с теб !
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

От всички банки които съм ползвал с най-добри впечатления съм от първа инвестиционна, а най много вземане-даване имам с обб и определено на моменти много ме дразнят. Тези си оценки ги давам имайки предвид начина на обслужване и отношението към клиента банкови услуги и продукти тях не ги коментирам .
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Никога не казвай никога, защогто е най-голямата в България - не се знае дали няма да опреш някога пак до нея.
        В интерес на истина не съм опирала до тази банка.
        Както споменах дебитната карта ми я натресоха от училище.
        И ето защо тази банка още не е фалирала, защото се е натресла на всички държавни училища и още куп държавни фирми.
        Убедена съм, че ако трябваше всеки да си избира от коя банка да му бъде издадена дебитната карта, желаещите за уникредит щяха да са броят на пръсти.
        Кредитната карта също не съм я избирала от банката.
        Тя ми е "подарък" от мтел преди доста години и тогава беше към банка Биохим.Още преди да се комбинират Хеброс и Биохим.
        Запознах се много добре с условията по картата и определено ми се видяха доста по-изгодни от повечето кредитни карти, които се предлагат, понеже е Visa Gold и лихвеният и процент е 10 %, докато при другите карти е от 14 до 18.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
        Втора национална среща на 155

Comment

А по принцип има ли едно-единствено нещо от което ние, българите да сме доволни..?
          На банките чак толкова много пари ли им плащаме в такси и комисионни, че да искаме да работят по-точно и безотказно от най-съвършената машина..?

На мен в една друга банка ми се случи в разплащателна сметка, която имах някакви 50-60 лева останали и не я бях ползвал почти година, да ми звъннат да ми кажат, че в сметката имам (-20) лева, защото те си теглели автоматично такси за обслужване - как са си изтеглили минус 20 лева не ги попитах, просто ме изгубиха на момента като клиент и точка - отидох и ги платих, за да не ме вписват по всички възможни регистри като нередовен платец и приключих с тях - просто това беше цената, която платих за да разбера, че банката е пълна смешка. На фона на такива (и други подобни случки имам, но тази е най-бруталната) от други банки, продължавам да твърдя, че въпросната е най-културната, с която съм работил.

ПС: щом е "голд" няма как да му е чиста работата на едно нещо, съдя по "селения голд"

Comment

Не искам да защитавам банките, но мисля ,че е от голямо значение служителя, на който попадаме .Те вероятно следват политиката на банката ,но само донякъде.Едва ли шефовете им разбират ,че са се държали безобразно с някой.Преди време ми трябваше малък кредит-сядам пред служителакта и питам за условията -тя ми казва ,когато решите да теглите ще обясня?!Аз отвръщам, че си правя проучване на условията на всички банки и не е сигурно дали ще избера тях.С оромно нежелание все пак ми обясни и условията бяха мн.добри.На другия ден отиваме с жена ми ,мацката ни посреща този път много лъчезарна и почва да подготвя документите ,спрях я за момент и поисках да повторим всичко от условията ,които ми наговори предишния ден -но днес условията бяха убийствени,на въпроса защо -така била преценила?!Просто станахме и си тръгнахме.Понякога се обличам доста неглиже ,но това не означава ,че и в главата ми е така и се забавлявам ,как ме посрещат по дрехите.На визитката, която ми даде онази пишеше "специалист по обслужване на заможни клиенти"?! и тази "специалиска " ни загуби времето без да се терзае много ,сигурно реши ,че не съм достатъчно заможен.Та тогава обиколих всички банки и служителите, които видях едва ли бяха лицата на банките ,някои бяха мили и ми съдействаха напълно ,за други имах чувство ,че съм по -компетентен от тях .Ако срещнеш добър служител ще говориш -тази институция е супер и обратно.Съгласни ли сте с мен?
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:10.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Позлвам улугите на ДСК от 8 години.
              Ползвам улугите на Прокредит Банк от 4 години.

Дск от както имам тази карта, само проблеми, непрекъснато всеки месец ми изчезват по 5 лв от сметката, като ги питам и те не знаят, неправилно отчитане, грешки. За капак преди декември ми звънят така настоятелно. Аз на непознати не вдигам...но след дълго звънене вдигнах и чух отсреща:
              "До кога ще ви чакам да си вдигнете телефона"!!!
              Това от служител на ДКС банка, накарах я да се представи. Имал съм по една стара студентска карта задалжение няколко лв, и заради тях какво ли не ми чуха ушите.
              Ядосах се и яко й наредих на женицата, заплаши ме да си платя тези няколко лв, СМЕШНИ са тея хора, каза ми утре до 10 часа да сте го направили. Отговорих, че мога лично на нея да й дам 10 лв да ми направи една услуга и затворих.
              На др.ден подадох оплакване за служителката, затворих сметката си. Имах две сметки, в др си държах една прилична сума на влог. Веднага и нея затворих и си издърпах паричките. Питаха ме защо ала бала, но няма какво да се обяснявам много.

Веднага всички псетявания в прокредит банк, който винаги са ми вършили работа. Не плащам нито годишна такса, нито нищо за транзакции. Имам си долорова сметка и левова и спестовна, те ми извършват вс банкови дела вече. Никога не са ме подвеждали, служителите отзивчиви, клиентите на банката се ползват с преференциални валутни курсове.
              Веднъж скоро звънях в един тяхен тел. център за една информация петък вечер, явно бяха свършили раб.ден, в понеделник сутрин тел. ми позвъня и ме попитаха учтиво дали могат да ми помогнат с нещо. Познават ме на един главен тяхен клон, тъкмо явно затваряха, а аз паркирах пред клона. Видяха ме служителите и охраната ме повика, че щяли да ме обслужат, въпреки че затварят.

Винаги съм бил доволен от тях и ще продължавам да ги ползвам! Евала, знаят как да ти позлват парите!

Банките оперират с наши пари преди всичко, със пари по влогове, сметки, ако ги няма клиентите, няма да имат оборот.
              Сметнете например два милиона карти, и на всяка от тях се взема пари за транзакции, такси, годишни обслужвания и какво ли не още...аре стига..прекаляват. Това са пари от въздуха.
              Не държа пари в кеш в количества повече от 1000лв в нас, поради една проста причина, преди две години като щях да купувам една кола ми беше направен опит да будат откраднати 8000лв + 5000$ в една чанта, от тогава съм мн предпазлив!
              Всеки служител, дори да не си му приятен, трябва да е отзивчив и внимателен към клиентите си, все пак е услуга, която им плаща заплатите. Абе изроди. Аз в щатите когато ходя да си оправям сметката нещо, хората ме канят да седна, кафенце, сокче предлагат. При вадене на дебитна карта ти дават една оборотна на мига докато стане твоята. Казвам им винаги искам нови 100$ банкноти като си тръгвам за БГ и хората не са казали ама неможе. В Бг теглиш голяма сума и ми вадят 50лв и 20 лв, казвам няма ли по 100 те еми няма достатъчно, аре стига.
              Трябва да направят вс възможно да си оставиш парите в тяхната банка, не обратното!
              Най-добрата банка си е Under Dushek Bank!
              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:01.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Точно това имах предвид и аз - най-големия проблем е, че вътре работят хора

Comment

Да спомена само да не подценявате размера на сумата. Например ако дължа 5 лева по кредитната ми карта и пропусна да ги внеса повече от месец ЦЯЛАТА ми експозиция ( да речем картата за 4000 лева и потребителски 10 000 лева) влизат в група 200, което за банката е заделяне на провизии върху цялата сума до определен процент. Ако не успеят да ме "убедят" да ги платя и закъснея с мойте 5 лева повече и както кредитите не са обезпечени с ипотеки банката ще задели 100% провизии в БНБ който са в ущърб на банката. В примера по горе заради мойте 5 лева банката освен отпуснатите ми 14 хиляди ще трябва да задели още 14 хиляди в БНБ за провизии (тези допълнителни 14 банката не печели от тях , не може да даде на други кленти, но в същото време ще плаща цената на този ресурс (лихви на вложителите) Надявам се това да обясни до някъде настойчивостта на банките да събират навреме вземанията си. Именно закъснелите вноски водят до вдигане на лихвите по кредитите понеже така се компенсират заделените провизии (неносещи доход) и на практика от нередовните страдат редовните защото лихвата им е по висока за да компенсира недоходността на заделените провизии по закъснелите кредити. (Обяснил съм го без да осложнявам изрично с нередби на БНБ и проценти за провизии и т.н.т предполагам е разбираемо)
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Колега аз не говоря за заеми, нямам такива. Имах в спестовна сметка в ДСК 15000лв. Сега загубиха клиент, парите ми.
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Моя фаворит за най-скапана банка е ОББ

Най-СКАПАНАТА банка е ОББ!
                      Защото: ОББ-работно време с клиенти до 16:30 поч.дни събота и неделя за сравнение - ПИБ-главен офис с раб.време до 19h работят и в събота до 14h.
                      ОББ-издаване на нов ПИН-1 седмица и 2 посещения на клона за сравнение - Уникредит няколко минути на гишето и едно посещение на клона.
                      ОББ-такса при теглене от ТЕХЕН банкомат 0.30ст. а от каса 0,5% -ЪПСЪРДНО Е! За сравнение - ПИБ БЕЗ ТАКСА от техен банкомат и от каса Закриването на сметка в ОББ става с 2 посещения на клона. Трябвало да мине време за да го отчете системата ...

Фен съм на ПИБ дано да е за по дълго

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        ......Та тогава обиликох всички банки и служителите, които видях едва ли бяха лицата на банките ,някои бяха мили и ми съдействаха напълно ,за други имах чувство ,че съм по -компетентен от тях .Ако срещнеш добър служител ще говориш -тази институция е супер и обратно.Съгласни ли сте с мен?
                        Съгласна съм, аз вероятно имам късмет със служителите в ОББ и Пиреус, изключително мили, любезни и компетентни са и просто си давам парите с кеф
                        Без майтап
                        Каквото и да ме интересува винаги ми дават пълна, точна и неподвеждаща информация за всичко.
                        Така трябва да бъде, щом си даваш парите точно там, те са длъжни да те накарат да се чувстваш доволен от това, че си направил избора да плащаш точно в тяхната банка.
                        Банки има най-различни и въпрос на избор е къде ще плащам.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                        Втора национална среща на 155

Comment

Аз пък в който и клон на 'ПроКредит' да влезна, винаги съм доволен - кЪ стаа така, не знам
                          Не пиша бележки, отивам директно на касата, не ми искат печати (само лична карта), като внасям пари по сметка не ме карат да попълвам декларация и не ме питат аз ли съм титуляр, за да ми вземат такса ако не съм аз
                          Да ви кажа с една дума, едва ли има банка с по-добро/бързо/лесно/удобно обслужване
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                            Да спомена само да не подценявате размера на сумата. Например ако дължа 5 лева по кредитната ми карта и пропусна да ги внеса повече от месец ЦЯЛАТА ми експозиция ( да речем картата за 4000 лева и потребителски 10 000 лева) влизат в група 200, което за банката е заделяне на провизии върху цялата сума до определен процент. Ако не успеят да ме "убедят" да ги платя и закъснея с мойте 5 лева повече и както кредитите не са обезпечени с ипотеки банката ще задели 100% провизии в БНБ който са в ущърб на банката. В примера по горе заради мойте 5 лева банката освен отпуснатите ми 14 хиляди ще трябва да задели още 14 хиляди в БНБ за провизии (тези допълнителни 14 банката не печели от тях , не може да даде на други кленти, но в същото време ще плаща цената на този ресурс (лихви на вложителите) Надявам се това да обясни до някъде настойчивостта на банките да събират навреме вземанията си. Именно закъснелите вноски водят до вдигане на лихвите по кредитите понеже така се компенсират заделените провизии (неносещи доход) и на практика от нередовните страдат редовните защото лихвата им е по висока за да компенсира недоходността на заделените провизии по закъснелите кредити. (Обяснил съм го без да осложнявам изрично с нередби на БНБ и проценти за провизии и т.н.т предполагам е разбираемо)

И това, че влизаш в ЦКР и информацията се пази 5 години, а това може само да навреди на клиента, не на банката.
                            След като се ползва нещо, е хубаво да се запознаеш с условията все пак.
                            Но това е, един имал да дава = Банката е виновна.
                            Аз си следя нещата и нямам такива проблеми.
                            Alfa 156 1.6TS '01

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                              Да, прав си
                              До края на седмицата ще подам молба за закриване на тази карта и съм сигурна, че един голям камък ще ми падне от сърцето.
                              И тази банка не искам повече да я виждам и в гръб
                              Аз така се отървах от Мтел,прехвърляйки си номера към светлата страна на Силата и сега с два телефона от двата други оператора имам телефония 10 пъти по-малко.Малка е разликата,90 процента.Наистина голям камък и на мен ми падна от сърцето.
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Е, то за влизането в ЦКР при просрочие си е ясно , исках да дам пример от гледна точка на банката как изглеждат нещата.

Аз винаги съм твърдял , че служителите определят каква е банката до голяма степен. (като изклучим общите политики и какво им нареждат от централите) Попаднеш ли на читави служители и само там да си ходиш впечатленията ти като цяло за банката са добри , попаднеш ли на смотани -впечатления за цялата банка са лоши !
                                Last edited by BatVas; d.m.y г., 15:31. Основание: .
                                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                                X