Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма такава измислена банка като Уникредитбулбанк, наистина уникална банка!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от viperman Покажи съобщение
    Най-СКАПАНАТА банка е ОББ!
    Защото: ОББ-работно време с клиенти до 16:30 поч.дни събота и неделя за сравнение - ПИБ-главен офис с раб.време до 19h работят и в събота до 14h.
    ОББ-издаване на нов ПИН-1 седмица и 2 посещения на клона за сравнение - Уникредит няколко минути на гишето и едно посещение на клона.
    ОББ-такса при теглене от ТЕХЕН банкомат 0.30ст. а от каса 0,5% -ЪПСЪРДНО Е! За сравнение - ПИБ БЕЗ ТАКСА от техен банкомат и от каса Закриването на сметка в ОББ става с 2 посещения на клона. Трябвало да мине време за да го отчете системата ...

Фен съм на ПИБ дано да е за по дълго
    За ОББ подкрепям с 2 ръце, а ми се налага да ги ползвам

Иначе ще следя темата, от много скоро работя в този сектор и ми е любопитно дали някой ще се изкаже зле за моята банка
    Driving is the only thing I'm bad at

Comment

Не знам коя е "твоята" банка, ама в моя черен списък, след ОББ, ДеСеКъ-са и заради драми с баща ми - СИБанк, с пълен успех от днес влязоха и Пиреос. Понеже за днес нямам повече нерви и по-скоро свободно време да се разправям, разказ и детайли ще има утре в тази или другата тема за ОББ.
      Относно Уникредит - имам съученик в централата и приятелка техен бивш служител, та дори отвътре знам някои неща, които да ме накарат никога да не им стана клиент по никакъв начин...

За съжаление, единствено добри думи мога да кажа за ПИБ и ПроКредит, като от услугите на вторите се отказах само защото в зората на кризата повишиха таксите, свързани с услугите, които аз ползвам, с над 3 пъти... и това съвсем леко така ме огорчи и отказа, защото пък откъм обслужване и коректност бяха страхотни.
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Такааа, с Пиреос ще се развеждаме, след като се оказа, че тихо-мълком вмъкнали една допълнителна таксичка, когато започнали да предлагат нова допълнителна услуга към електронното си банкиране. Целта на това им действие, мисля, е прозрачна, последиците за мен също са прозрачни - отивам да си закрия сметката.

И ето една разлика между ПИБ и такива банки като ОББ, Пиреос и т.н. - в ПИБ имах останала незакрита празна сметка от години и преди да въведат нова тарифа, ме попитаха дали да я оставят, защото вече щяло да има месечна такса, която да ми се трупа.
        А в Пиреос толкова тихо-мълком я въвеждат тази допълнителна такса, че дори супервайзор в техен клон не знае, наложи се да направи по-детайлна справка и ми се обади чак след 2 часа, за да ми каже по коя точка от тарифата им съм се оказал с допълнително чарджване на плащания, които уч не се чарджват никъде по белия свят (такива през ПОС).

Живи и здрави, повече вземане-даване с нещо от гръцки произход - не. Глобул, Пиреос и един работодател в началото на трудовата ми кариера, ми бяха предостатъчни. Ефхаристо кай калинихта!
        Две черни перли...

Comment

Да си кажа и аз за ОББ.
          1. като няма движение по сметката ти 1-2 години я блокират да не дават лихви ... разблокирване 1 ден ходене по мъките - 4-5 часа. И то щото им вдигах луди скандали - затвориха целия клон за посетители да не се излагат - то не бяха шеф на не знам си кво, то не бяха ИТ специалисти и т.н.
          2. Закривам си ОК (отворен кредит). Отивам на 4-то число договора ми изтича на 18-ти. Нямам никво задължения по картата от поне 4-5 месеца - занулил съм я и не я ползвам.
          Не съм можел да я закрия щото дължа такса за следващата година. Е каде ми е новата карта = не е готова още. Е аз не я искам - не може!!
          Срязах си картата старата и им теглих една - нека да ме съдят. Не че не са ми се обаждали 2-3 пъти да си взема картата и всеки месец СМС - може да вземете еди колко си пари само срещу еди ква си лихва. май трябваше да ги запаля като един приятел - неговия кредит си е 1000% несъбираем ...
          ALFA 156 1.9JTD '98
          ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Ей, голямо плюене плюхте - да не би всичко в тази държава да наред, та искате банките да са перфектни. Каквито хората - такива и банките. Неуредиците са плод на българската гениална мисъл, така че не се учудвайте на нищо - всичко е побългарено.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

То отдавна е казано: "и най-големите и идеалните да дойдат тук, един българин в системата да има, е**ва майката на всичко..."
              Две черни перли...

Comment

Когато някой има претенции за отсрещната страна, да се позамисли какъв е той всъщност.
                Връзката между банките и клиентите трябва да бъде не едностранчива и еднозначна, а взаимоизгодна.
                Крайно време е да разберат всички, че едни бизнес отношения се подържат ако и двете страни са удовлетворени.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Когато някой има претенции за отсрещната страна, да се позамисли какъв е той всъщност.
                  Връзката между банките и клиентите трябва да бъде не едностранчива и еднозначна, а взаимоизгодна.
                  Крайно време е да разберат всички, че едни бизнес отношения се подържат ако и двете страни са удовлетворени.
                  Мммм не си много прав, градски. Казвам ти го от личен опит - до преди известно време имах наблюдение върху всички банки които имат банкомати и посове в България, защото работех с тях. Банката е тази, която трябва да прояви инициатива. Целият проблем е в отношението на дребните служители на банката към хората. Те са нейното лице. Ако се държат добре, тогава и на теб ще ти е кеф и за всеки проблем ще се намери подходящо решение. В крайна сметка банката трябва да те накара да си оставиш парите при нея, а не обратното. За всички банки мога да ви разправям и хубави и лоши неща. Имал съм фрапантни случаи, когато трябваше да звъня в ценралата, на високо мениджърско ниво, за да си свършат работата дребните служители в един клон... А не трябва да е така. Аз лично засега съм доволен от ПИБ и РББ и тях използвам. Но пак казвам - мноооого зависи от хората в клона, където ходи човек.
                  Last edited by pa4ito; d.m.y г., 01:27.
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Аз в банка не държа повече пари, отколкото съм готов да прежаля......дебитна в лева и левро - като ми затрябва за нещо онлайн да платя - внасям и тогава плащам......никакви други допирни точки нямаме.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Напълно съм съгласен, Уникредит е най-лошата банка с която съм се сблъсквал, в пъти по-зле от всички останали. А аз съм имал работа с доста банки. Груби, смотани, некадърни и скъпари, това е Уникредит.

А за звъненето по телефона от анонимни номера си имам решение. Една програмка съм си сложил на телефона. CallBlock. Анонимните обаждания ги блокира моментално и безусловно. За отсрещната страна страна изглежда, че си вдигнал и си затворил веднага. И ги набутва при това Могат да звънят и по 1000 пъти на ден ако искат.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Аз в банка не държа повече пари, отколкото съм готов да прежаля......дебитна в лева и левро - като ми затрябва за нещо онлайн да платя - внасям и тогава плащам......никакви други допирни точки нямаме.....
                        Най-добре си правиш - и аз да има как да нямам допирни точни с банките, но съдба.
                        sigpic

Comment

Working...
                        X