Известие

Collapse
No announcement yet.

За сервизите и автомобилите.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За сервизите и автомобилите.

Чета редовно из форума и гледам как сменяте по няколко части преди да стигнете до точната.И се питам защо -доста е скъп този начин на ремонт.Вероятно има и лоши автомонтьори ,но оставам с впечатление ,че повечето са такива?!Когато оставите колата в сервиз не трябва ли да отстранят повредата ,като сменят само точната част ,а не всичко по колата ?Ако се сбъркали в диагностиката, не остава ли това за сметка на сервиза(няма ли гаранция)?Няма логика ако не работи някой датчик да сменят и още няколко и да си ги плащаш защото не са уцелили точния.Влизам в сервиза давам ключовете казвам симптомите и след няколко часа си я прибирам работеща-или това е научна фантастика?(моите коли рядко влизат в такива места ,но понякога е наложително и ми е любопитно как се процедира).
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Не мисля че посочените сервизи във форума сменят части на ред.Колега,къде видя такова нещо?
    0888515205

Comment

Ами точно така трябва да е,но са малко местата явно където не се учат на колата ти за твоя сметка.За това гледам да не стъпвам в сервизи поне мога да се уча аз на колата си така и така си плащам.
      alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
      alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
        Не мисля че посочените сервизи във форума сменят части на ред.Колега,къде видя такова нещо?
        За съжаление и това го има.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
          Говоря принципно- тези сервизи от форума в София са ми малко далече -искам да ида в сервиза Х в Пловдив например и да ми оправят колата ,но това май е мисия невъзможна.Всеки се оплаква от сервизи и сменя части на поразия.Леките ремонти си ги правя аз ,но за по -специалните трябват и по специални инструменти и условия.
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:32.

Comment

Тези, дето сменят части на поразия, обикновено не ходят в сервизи, ами четат форума и си оправят колите пред къщи, в неделя, с отвертките и клещите ... В повечето случаи ...
            Last edited by spe4elist; d.m.y г., 20:57.

Comment

Според мен всичко е отноително .
              Както може човек пред блока да си оправи колата от първия път , така може и в сервиз да му сменят всичко , но не и повредената част .
              Изхождайки от максимата '' Евтиното излиза скъпо '' , предпочитам да се доверя на сервиз или доверен майстор , отколкото да се правя на разбирач .
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Тези, дето сменят части на поразия, обикновено не ходят в сервизи, ами четат форума и си оправят колите пред къщи, в неделя, с отверките и клещите ... В повечето случаи ...
                Сигурно е така ,но често чета- бях на диагностика и ми казаха ,че е това ,но се оказа ,че не е то и смених и онова и после и другото и частите бяха фалшиви ....Мисля ,че в който и да е сервиз с необходимото оборудване тези проблеми не би трябвало да ги има и сервиза ще си носи пасивите ,ако не диагностицира точно или сложи негодна част.И ако ми сменят всичко едва ли ще платя.
                Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:03.

Comment

Проблема със сервизите, за съжаление, е повсеместен.

Comment

Ми в София, поне форумните фалшиви части няма, ако не държиш на тях специално
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Ми в София, поне форумните фалшиви части няма, ако не държиш на тях специално
                      Нищо лично, но в София сигурно има 5 читави сервиза и още 205 не такива... И в останалата част от страна е така. Мое мнение

Comment

Кажи ми 5 читави сервиза в Пловдив да знам, че и за един не мога да се сетя.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm;Alfa Romeo 156 1.8 T.S.ex, Alfa Romeo 146 1.4 T.S.ex

Comment

Първоначално публикувано от gedive Покажи съобщение
                          Кажи ми 5 читави сервиза в Пловдив да знам, че и за един не мога да се сетя.
                          и аз искам поне един да има.Да ходиш до София със строшена кола малко рисковано ми се струва(а с пътна помощ малко скъпо).Трябва софийските сервизи да си оборудват подвижни работилници и да отскачат и до нас -казват на тази дата сме в Пловдив и идват- за идеята за мен с отстъпки

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            и аз искам поне един да има.Да ходиш до София със строшена кола малко рисковано ми се струва(а с пътна помощ малко скъпо).Трябва софийските сервизи да си оборудват подвижни работилници и да отскачат и до нас -казват на тази дата сме в Пловдив и идват- за идеята за мен с отстъпки
                            Ами ако вземе да дойде някой Софийски сервиз с по-некадърни майстори и от Пловдивските???.... Е**м ти далаверата.
                            ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Това със сервизите си е сериозен проблем, особено в по-малките населени места. Пътувам доста и на няколко пъти ми се е налагало да ползвам сервизи за,които после сам съжалявал. Нашите коли са по-специфични не всеки майстор може да ги прави, а поврчето си мислят, че щом има четри гуми може да я направи. За мен правилното решение е да си намериш майстор, който да познава колата ти и по-важното е да разбира от АЛФИ.
                              Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                              sigpic
                              http://vbox7.com/play:884c5234
                              http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Working...
                              X