Здравейте, преди месец ми писаха акт, заради това, че съм престоявал в колата си на зебра, около 22ч. В акта ми писаха, че съм пречел на преминаващите пешеходци (по това време жив човек нямаше, а място за минаване бях оставил). Писах възражение в КАТ (приложих и скица), те ми го приеха и заведоха с номер. Миналата седмица получих писмо от общината (София - Оборище) да платя в 3-дневен срок 60лв. Отидох в КАТ да питам какво става, а те викат - ми тоя акт е към общината. В крайна сметка, как човек да знае кога да обжалва акта в КАТ и кога в общината ? В момента с излязло наказателно постановление май ми остава само да ходя да си платя, че за 60лв едва ли има смисъл да си търся правата ...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за акт към общината, приета жалба в КАТ
Collapse
X
-
Въпрос за акт към общината, приета жалба в КАТ
Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 11:39.Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
"My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"Тагове: Няма
-
Първоначално публикувано от stef_nikolaev Покажи съобщениече за 60лв едва ли има смисъл да си търся правата ...Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!
-
Ами че ти си в нарушение, какви права ще търсиш? То в 22,30 няма много коли и можем да минем на червено принципно, ама така ли трябва?
Освен ако не си бил на пешеходната и се опитват да те цакат- тогава и за 5 лв да е трябва да се разправяш, поне за мен въпроса е принципен
Comment
-
Принципно пешеходна пътека нямаше (нито знак), ама там има светофар, в нарушение съм. Не е в това въпроса - принципно защо КАТ ми приемат жалба, след като не е към тях ? Явно и те няма как да знаят акта към тях ли е или към общината, освен ако не прочетат внимателно, че не е чл. еди кой си от закона за движение по пътищата, а от наредба за незнам какво си (а от почерка им нищо не се чете). Аз си чакам решението от КАТ, а от общината направо ми пращат наказателното. Освен това ако някой успее да намери място за спиране в район 2км от центъра и да е близо до Райфайзен... къде да спра, това беше най-не-пречещото място, за което обикалях 15 мин.Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 09:50.Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
"My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"
Comment
-
Ок, ако ти потрябва да спреш вечер в центъра за 5 мин., обикаляш 20 мин. и няма никъде места ? Все пак не съм паркирал и оставил така колата, бях в нея. Освен това, пешеходна пътека нямаше, нито знак за пешеходна, а само светофар, така бях спрял, че имаше над 1 метър за пешеходците. А относно акта - абсолютно същия е, като този от КАТ, никъде не пише нищо различно. Дори КАТ си го приеха като писах възражение. Оказа се, че не съм единствения. ОТ скоро са ги инструктирали общинските полицаи да пишат актове, което е ок, някои с джипове спирад на сред платното. Иначе и аз съм "за" да сме по-отговорни.Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
"My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"
Comment
-
Добре де. На пешеходна пътека е забранено. Независимо от часа, дали е имало наблио пешеходци или ти с е пикаело. Като не можеш да паркираш взимаш фтобус, метро или такси.
Кви права си гониш кви пет лева къф кон на втория етаж.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщениеЕ той човека се признава за виновен , не го разстрелвайте . Питането му е , защо аджеба онези в КАТ му приемат обжалването , като нямат идея какво да правят с негоНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Мда, неграмотни са, тия в Кат, а общинската полиция има такива права, но и аз не съм запознат, как точно се обжалва това.Но пък от друга страна, щом акта не е в КАТ поне точки няма да ти вземат.Касае се за глоба един видAlfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
В случая аз виждам нарушено право на защита. Какъв би бил крайният резултат, са само спекулации. В този смисъл, не може да няма нормален начин за оправяне на ситуацията. За съжаление, очевидно ние не го знаем.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
защита,
Тц, знаем го. Днес съм особено емоционален във форума, за което се извинявам.
Е как да не го знаем, като реда за оспорване на индивидуални адм.актове (вкл. и наказателни постановления) не е променян от години?
- Момче, тебе кой орган ти написа и подписа акт (пише го на 2 места в акта)?
- И за нарушение на кой нормативен акт? (пак го пише)
- А наказателното постановление кой го издаде (горе в средата пише)
- и кой го е подписал? (най-отдолу при печата)
Логиката ми е че като Общинска полиция са ти написали акт по "Наредба на СтОбщ.Съвет за неправилно преместване на яйцата от единия крачул в другия", ти що чиниш в КАТ зимъска? И какво решение чакаш от КАТ?
Като отговориш на по-горните въпроси, отваряш сам тоя Административнопроцесуален кодекс и там гледаш кой акт на кой орган къде се обжалва. Действаш.
Незнанието не оправдава действията ни. Трябва да четем много внимателно какво подписаваме. И да спазваме правилата за движение.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
Органа е 3-те имена на единия и 3-те на другия полицай. Никъде не пише и ст. общ. съвет. Мога да сканирам акта, за да спрем с излишните коментари. Освен това, всеки ли трябва да е юрист и спец. по адм.правни въпроси ? Ако искам просто да обжалвам, поради грешна информация в акта ?
На мен и преди ми писаха акт полицаи не-катаджии и го обжалвах в КАТ (за колан - имах медицинско и акта падна). Вече ще знам, че има КАТ-аджии, полицаи, общински полицаи и т.н. Смятам темата за изчерпана, дано е полезна и на други колеги.Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 17:08.Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
Comment
Comment