Известие

Collapse
No announcement yet.

Васил Левски (1837–1873)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Васил Левски (1837–1873)

"Аз съм се посветил на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв.
    Ако допуснете да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана.
    Заклевам се пред нашето отечество България, че ще изпълнявам точно длъжността си
    Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република!"

Днес се навършват 138 години от гибелта на Апостола - Васил Левски (Васил Иванов Кунчев) ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!!!

ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Отдавна казани думи, стоящи със страшна сила и днес ...
    Свята и чиста република се прави с такива хора като него - чисти, силни и със свободен дух. Явно не сме достойни все още за този блян.
    Дълбок поклон и вечна памет !
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Чудя се,трябва ли да минат още 500г,за да достигнем това ниво,ако все още има България?
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не случайно най-светлата личност в историята на Бъгария.
        Поклон пред паметта му.Дано никога на бъде забравен човека с главно Ч.
        ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Не че имам нещо против Левски - напротив , но защо освен нас , всички други май го смятат за терорист?
          Last edited by snaiperisto; d.m.y г., 23:21.
          Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Какво разбираш под всички? Ако имаш предвид турците, сигурно го смятат, ама то за терорист е смятан и Христос дефакто и то от собствения си народ-та хора всякакви
            Last edited by fred; d.m.y г., 23:29.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
              Не че имам нещо против Левски - напротив , но защо освен нас , всички други май го смятат за терорист?
              Аха а турците какви са?! Значи турците не са терористи, защото са ни клали 500 г. и са навлезли в нашата територия, а Левски е терорист, защото се бори срещу "терористите"????????????????????????????????? ????
              Смисъл...къде е логиката само не разбрах?!
              НАЙ-великата личност в Историята на България!!!
              ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Има ли някакъв начин българите да не очернят най-великите си хора ?!?
                Ако Левски е бил терорист, то какви са сегашните ни управници ? Или те са герои, понеже не се борят срещу потисниците, а мачкат собствения си народ ???
                Такива твърдения за Левски всеки българин трябва да приема с гняв и справедлива ярост ... а не да подгъзва на всеки, който ни се пише за приятел с единствената цел да получи някаква облага !
                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Не си прав. Трябва да можеш да погледнеш от различни гледни точки. От гледна точка на тази изчезнала отдавна държава, Османската империя, Левски си е класически терорист. Което не пречи по никакъв начин ние да го почитаме и да празнуваме героизма и делото му. За нас той е и трябва да остане най-светлият национален герой.
                  I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                  Roosevelt

Comment

Велик Човек !!! Не искам да ме разбирате криво, но искам да попитам - За какво е осъден на смърт? И защо преди време църквата не искаше да го канонизира? За мен си остава свят човек, но ми е любопитно кой какво знае за историята около смъртта му.
                    http://hopenhagen.org/

Comment

Левски не е бил терорист, особено в термина, който влагаме ние.Никога не е извършвал терористични актове, каквито извършва ВМРО например десетилетия след това.
                      Но може да кажем, че Ботев е първия "терорист", като открадва кораб и го принуждава да смени курса си, за да слезе на Козлодуйския бряг.
                      Дали е светец или не е важно за него, както и за нас мисля.Той си има запазено място в народната памет.Светецът е човек, който е подчинил изцяло живота на вярата и на Бог. Все пак Левски не е светец , защото е убивал хора /има случай с един чирак, наистина изолиран случай/, а и целите са му политически-всъщност той е велик политик.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 12:09.
                      sigpic

Comment

http://www.e-psylon.net/dot/index.ph...article_id=509 Та не е задължително да си се посветил на Бога. Ам точно това исках да разбулим, не опитвам да опетня паметта му, но точно това е забулено в тайна или поне някаква част от него. Утре ще продължа
                        п.п. виждам че промени мнението си докато пиша моето ... това имах предвид и аз
                        http://hopenhagen.org/

Comment

Да, разбирам те-но все си мисля - дали Левски ще е светия или не би променило нищо.Няман нищо против това и да бъде канонизиран.
                          То и в цитирания документ се набляга на хора, предимно мъченици на вярата.Настина, Левски до последния си ден е вярващ, посещава, когато е възможно църковни служби, пее и т.н., но не е с поведението и живота на светия, както го разбира църквата.Пък и българите никога не са били кой знае колко религиозни мисля,
                          Относно съда-общо взето идеята на турския съд е да обезличи политиката в действията му и до го сведе до обикновен престъпник и враг на султана.Добър повод е и обирането на хазната от група, в която участва и от Д.ОБщи, който пък, за да покаже, че не са обикновени бандити се разприказва и издава сума ти народ.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 19:39.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                            Не си прав. Трябва да можеш да погледнеш от различни гледни точки. От гледна точка на тази изчезнала отдавна държава, Османската империя, Левски си е класически терорист. Което не пречи по никакъв начин ние да го почитаме и да празнуваме героизма и делото му. За нас той е и трябва да остане най-светлият национален герой.
                            Това е самата истина.

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                            Такива твърдения за Левски всеки българин трябва да приема с гняв и справедлива ярост ... а не да подгъзва на всеки, който ни се пише за приятел с единствената цел да получи някаква облага !

А с това няма как някой да не се съгласи. Аз съм българин и смятам от позицията на Българин Левски за една от най-великите личности раждали се в България.
                            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Кой какво ще да си казва и мисли, за мен Левски е един от най-великите българи.Поклон пред светлата му памет.
                              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Working...
                              X