Известие

Collapse
No announcement yet.

Електромобилите , цената на горивата и една може би луда идея

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Електромобилите , цената на горивата и една може би луда идея

Колеги нещо ме удари съчмата при вeселата цена на нафтата и постоянните статии за електромобилите катo напримвр тази http://spisanie.mobile.bg/avtomobili...a-petrola.html
    Преди да ме анатемосате че обмислям да зарежа ЖТД-то Да ви питам какво мислите по следните въпроси и много ще се радвам ако повдигнате други ?
    Може ли да се направи ?
    При цена от 2-5 лв. за 100км заслужава ли си първоначалната инвестиция ?
    Някой срещал ли е подобни комплекти за модели на Алфа (145, 146 , 155 , 156 , 166 ) ?
    Last edited by Ladjov; d.m.y г., 22:55.
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Колега с първоначалната инвестиция от 4500-9000$ без батериите може да си сипеш нафтичка и да си покараш доста JTD-то. Просто тая сума обезмисля всичка икономия после.. А и на 100 км ще зареждаш ли,ами батериите хах голям ъпсурд е всичко Пък и стоя електромотор с колко ще върви с 40-50 км/ч макс
    AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
    Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
    AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Съгласен съм с теб , но за 10 хиляди човек може да си сглоби електокар с който за не голяма сума ще ги избие парите по мой сметки ако цената на дизела остане същата (говорим купен от бензиностанция ) тая трансформация би се избила за 500 хил. км при това число на калкулатора за малко да отида сам на 4-ти да ме освиделстват . Но за беля продължих да мисля по какво би се различавала поддръжката на ел. мотаор спрямо 1 дизел например и дали няма да се изплати по-бързо от тия 500 хиляди .
      Сега с тия китове каква би била максималната скорост ? За градски автомобил колко би била максимум нужна 40-50 - 100 % никога няма да ме глобят за превишена скорост , да ама идва "ама" има участъци ,в които максималната разрешена е 80 (говорим ако се какра повече от изрядно без изкушение ). Следователно за да има мотокарчето бъдеще трябва да бъде с топспййд (каква хубава дума ) поне 100 км/ч .

Следователно за градкса кола ни трябва нисък разход в лв. пробег с 1 зареджане не по-малко от 100км , и не кой знае колко висока максимална скорост .
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
      sigpic

Comment

Ел. автомобили, Фотоволтаични централи това са неща на които не им е дошло времето ,но се налагат изкуствено на хората. Имат висока цена което ги обезсмисля. Конкретно за автомобила - малък пробег скъпи акомулатори които непрекъснато ще се зареждат и най вероятно бързо ще издъхнат. Следва огромна цена за закупуване на нови! Мощността която колата ще има ще е значимо по малка от минималната за JTD мотора 136к.с. Изобщо не мога да видя и един плюс. Що се отнася до цената на горивата половината цена я взима държавата под форма на акцис и ддс. Дори се вижда нещо уникално взима данък на данъка!!!! За справка:
        http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do?...35#tab-1543-37
        Биодизелът който слагат също води до поскъпване. Това се вижда в същия сайт. Чрез високи данъци на едни и субсидий на простотий се въвеждат безсмислици.
        Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Аз съм привърженик на идеята за евтино и икономично предвижване от А до Б, дори ако трябва да си жертвам тръпката от конете под капака......все пак не е казано че всичко трябва да е електро.......има ли на изгодна цена, бих си взел без да се замислям......кофтито е че най - печелившия бизнес в света няма сметка от тия неща, и затва те са спънати в развитието и масовизацията им......както и излишно раздухваните глупости че петрола бил пред изчерпване, че доставките намаляли и прочее.......и в първи клас знаят как се вдига цената на една стока - като се направи дефицитна, и се обяви или извести ограниченоста и.......ако диамантите растяха по дърветата нямаше да са толкоз ценни нали.......
          Пък в крайна сметка света сега е така устроен, че който държи петрола, държи и всички зависими от него.......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщение
            Колега с първоначалната инвестиция от 4500-9000$ без батериите може да си сипеш нафтичка и да си покараш доста JTD-то. Просто тая сума обезмисля всичка икономия после.. А и на 100 км ще зареждаш ли,ами батериите хах голям ъпсурд е всичко Пък и стоя електромотор с колко ще върви с 40-50 км/ч макс
            Тук само да добавя, че ел. двигател ти дава много повече въртящ момент и киловати през целия си работен диапазон от обороти, като дори и на 1 оборот в минута ги имаш налични . Има доста примери за ел. задвижвани коли с данни за от 0-100 км/ч за 3 секунди, примерно. Ел. двигател хич не е за подценяване! Проблемът в тези автомобили е източника на захранване за него. Ако успеят да направят от "персоналните" атомни реактори, които примерно ще имат срок на експлоатация поне 50 или 100 години, тогава вече нещата ще са други. Ще имаш почти неизчерпаем изтоник на електричество за колата и тогава пробега ще е ограничен само от моментите на дефектиране на нещо в колата.

Иначе Ники е казал как стоят нещата на ниво петрол!

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Точно в бъдеще един с ел. мотор ще може да видим някоя бая бърза бегачка . Остава да се напраявят и някави по устойчиви батерий.
              Сега за други технологий до колкото знам един руснак беше запалил водата така че и това може да е технология за бъдещето с , която първият вариант отпада .

За фотоволтаичните и соларни централи няма да се съглася защото в Австрия видях 2 такива централи ,които за тяхното георафско положение не биха били толкова ефективни колкото примерно у нас , в Гърция , Италия и т.н. .НО факт хората са ги постоили .

А за нафтата вече има и една без акцизна нафта която е червена и е за отопление цената и върви от порядъка на лев и нещо . При нея я няма дая простия с данъка въху данъка , но в Германия гепат ли те да караш с такава нафта . До колкото ми е известно глобата е от порядъка на 10 хил. евро . За тука незнам как стои въпроса ама едва ли ще е много по различно .
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                както и излишно раздухваните глупости че петрола бил пред изчерпване, че доставките намаляли и прочее
                ...

Ферарист грешиш,от 20г работя на нефтени танкери и ти казвам че петрола намалява по причина голямата консумация от Китай в последните години(просто много голям консуматор),петрол все още има но се налага да се влагат много повече мощности за да се изпомпи защото е все по надълбоко,а от там се оскъпява,и тази тенденция ще се запази докато един ден стане лукс да караш колата си.Виждаме със очите си че цените постоянно се вдигат през годините.
                Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

http://www.fullcharger.com/Default.aspx

бъдещето идва

между другото множествено число се пише с ИИ а не с ИЙ
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                    http://www.fullcharger.com/Default.aspx

бъдещето идва

между другото множествено число се пише с ИИ а не с ИЙ
                    а за какво се кандидатства на тоя сайт?
                    Lexus IS200

Comment

махни кандидастването, тези ще направят много колонки и ще внасят ел. коли съвсем скоро

сайта го дадох просто като име

кандидатстването е за работно място
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                        махни кандидастването, тези ще направят много колонки и ще внасят ел. коли съвсем скоро

сайта го дадох просто като име

кандидатстването е за работно място
                        Аз честно казано нищо не разбирам от тия сайт. Нито кои са тези, нито за какво се борят. А щом е за кандидатстване за работа, какви са тия данни на фирма дето ги искат?
                        Lexus IS200

Comment

'ба ли го, както ти казах сайта го дадох само заради името

въпросните вече имат 2 колонки за зареждане с електричество в софия, утре ще ти дам и точните адреси

колонките на този етап са бутафорни, защото няма какво да се зарежда така или иначе

PS; формата е някаква обща явно, с нея за няколко различни неща можеш да се свързваш с тях

както сам виждаш сайта им е на ниво "в разработка" явно...
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

http://www.automedia.bg/news/article_12257.html това скоро мисля че ще го виждаме доста често по бг пътищата . Така че тия колонки няма да са бутафорни
                            sigpic

Comment

Working...
                            X