Известие

Collapse
No announcement yet.

Подходящи масла за Опел, Ламбо, Ауди, Лада ...и т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подходящи масла за Опел, Ламбо, Ауди, Лада ...и т.н.

Което е много нисък клас - да си го слагаш в Опел Кадета
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Еми всеки си има мнение...Който има проблеми, просто си кара с това което е свикнал,не го мисли и не бръщолеви глупости

Иначе маслата стават все по-скъпи и по-модерни...Ама и автомобилите не им остъпват...А дали това е по-хубаво или по-лошо си зависи...
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от vodafon Покажи съобщение
      Реално разликите между клас от 90-те години и клас от 2000-та година при пълна синтетика какъв може да е ?
      Като помислим излиза .........
      Колега, вместо да мислиш за нещо дето няма да го измислиш и така или иначе не ти е работа, чети какво са написали по-умните от нас в дебелите книги! Нищо случайно няма в класовете, и няма нужда от мнения по въпроса Всеки продава това, което му е останало в наличност, ако не може да го продаде си го слага в колата
      sigpic

Comment

Да, ламботата излизат от завода с Agip доколкото аз знам, обаче не бих казал, че е точно това (не, че има значение де, глей'те тоя тип тука на последната снимка какво е показал и по-специално вижте жълтия надпис на бутилката, понеже си говорите за обороти: )
        Иначе човека (от линка) си е написал следното (а колко го е спазил с това дето го е налял не знам, ма си е написал, че е фен на марката ):
        Lamborghini suggests 5W40 for normal driving. 20W50 for a sports work-out and 0W30 for those of you that live in cold countries.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          Да, ламботата излизат от завода с Agip доколкото аз знам, обаче не бих казал, че е точно това (не, че има значение де, глей'те тоя тип тука на последната снимка какво е показал и по-специално вижте жълтия надпис на бутилката, понеже си говорите за обороти: )
          Иначе човека (от линка) си е написал следното (а колко го е спазил с това дето го е налял не знам, ма си е написал, че е фен на марката ):
          Де го линка..?
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
            Де го линка..?
            След двуеточието (демек цък върху емотикона)

Comment

Абе само в БГ като стане машната на 10-15 години и си и слагаме кот ни дойде на акъла щото "матора е олуфтовел и тва тънко масло ше го блокира "
              Ами хората в чужбина не карат по толкова години коли. И най-малкото износване по лагерите на вала например води до понижено налягане на маслото и това се компенсира с минаване на масла с по-висок вискозитет. Примерно от 5W30 на 10W40 и т.н. Няма нищо случайно в това

пп Това е и голямото предимство на маслата 10W60 или т.н. рейсинг масла - позволяват голям тормоз на поизносени бегачки на много километри, поддържайки по-високо налягане на маслото.
              Last edited by code; d.m.y г., 20:23.
              sigpic

Comment

Промивка на двг . .
                Тракат подпушени повдигачи. Сам си си отговорил, все пак 15W40 и за мен не е правилно по-скоро 10W40.
                п.п. Нямам за цел да се дразня, просто не е това причината
                sigpic

Comment

Моята се кара с 10-40 и като опция 10-60, точно поради горепосоченото, така са написали по-умните от мен в Аутодата. Нямам я качена на лаптопа, но утре ще видя за въпросното Ауди, почти съм сигурен, че го дават с 10-40 и най-вероятно с 15-40, затова ти казвам, че не е проблема в маслото.
                  Last edited by code; d.m.y г., 21:24.
                  sigpic

Comment

Някой сипвали ли е Селения Туринг 5W50? Аз съм с такова в момента и нямам оплаквания. "Проблемът" е, че струва колкото или дори по-евтино от Селения 20К (10W40). Лятото карам по принцип с Рейсинг 10-60. Сп. мен то е чувствително по-добро от 20К. Запазава качествата си по-дълго, ма си е цифра естествено. Туринг-а ми изглежда супер като цена/спецификации.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      и най-вероятно с 15-40
                      Колата все пак е с хидравлични повдигачи, а на тях ич не се препоръчва такова масло, както и на турбо-мотори впрочем.
                      Наскоро гледах някакво хАмериканско маслко, пишеше 15W40 и след него надпис sintetic , що е то и възможно ли е такова нещо? Нали "ужким" 15в40 е минерално масло, що пък на това ще пише че е синтетично?
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

2 мита.

5w40- e винаги пълна синтетика- ГРЕШНО (даже в 95% от случаите е малко повече от полусинтетика и толкоз)
                        15в40 е винаги минерално - ГРЕШНО

Просто всички така са свикнали да свързват вискозитета на маслото с неговия вид, а в 95% от случаите не е така! Така че всичко е възможно Има и 20в50 пълна синтетика и какви ли не още....
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Правилно го каза VFTI - просто в БГ огромния процент от маслата на които пише 15W40 са минерални (даже не и полусинтетични). 10W40 също са сигурно 99% полусинтетични и са много малко марките, които предлагат синтетични 10W40 - селения 20К е такова (и не случайно струва двойно на другите 10W40-ки).
                          За 5W40 не съм чувал да има минерално или полусинтетично но това не значи че няма. А и тези цифрички вездесъщи дето ги пише с огромни букви на кутията на повечето масла, са една от най-маловажните характеристики на маслото, ама това е друга тема...

Comment

vodafon, въпросното Ауди 1.6 го дават заводски със 10 и 15W40, че даже за горещ климат и с 20W50, също и с 5W30 докато е ново и за много студен климат. Това по Аутодата. А за синтетиките и вискозитетите - аз съм виждал и 15W50 пълна синтетика и 5W30 - минерално, така че цифричките наистина не са никакъв ориентир.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              За 5W40 не съм чувал да има минерално или полусинтетично но това не значи че няма. А и тези цифрички вездесъщи дето ги пише с огромни букви на кутията на повечето масла, са една от най-маловажните характеристики на маслото, ама това е друга тема...
                              Направо ти го казваш баш от наще масла...
                              Agip Common Rail 5W40 - полу синтетика!!!
                              Selenia WR 5W40 - полу синтетика!!!
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X