Известие

Collapse
No announcement yet.

"Четете" ли си касовите бележки в големите вериги за храна?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Винаги ги преглеждам.Може да се види някоя грешка и прочее.Отделно я пазя, ако някой продукт примерно е развален или искам да го върна.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

От повече от 2 години всяка събота пазарувам на майка ми в една и съща Била. Това прави над 100 пъти.
      Купувам предимно стоки от първа необходимост и по-често по 1 брой от даден вид. На стойност около 50 лв.
      Досега не са ме излъгали нито със стотинка.

Много е вероятно касиерките да подхождат психологически.
      А именно да правят трикове спрямо видимо заможни клиенти, което правят голяма покупка или купуват по-скоро скъпа стока.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Много е вероятно касиерките да подхождат психологически.
        А именно да правят трикове спрямо видимо заможни клиенти, което правят голяма покупка или купуват по-скоро скъпа стока.
        Това обяснение ми харесва щото аз си мислех, че ме взимат за идиот
        наистина правим по 100- 150 лв. сметка.
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:04.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

На мен веднъж в Метро ми направиха автоматично отстъпка с 3% при сметка над 200лв. за разни дребни стоки - дори касиерката се учуди как апарата преизчисли.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Любопитно ми е да разбера дали например Кауфланд предварително е платила да речем течния шоколад на дистрибутора или им го плащат след това......щото без особенни кахъри мога да вляза и да нанеса щети за едни 50 - 60 лв по опаковките на една сюрия стоки от благодарност за щастливото надлъгване, но ако по тоя начин се набута производителя е кофти, трябва да е набутана скапаната верига......
            Ще ти го обясна най-разбираемо: стоката е застрахована.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз винаги си проверявам касовата бележка след касата. Става бързо - гледам само бройките. Трудно биха маркирали продукт, който не съм взел, но лесно се манипулира броят им. Така че - проверка! Често грешките са неволни, но е факт че има и умишлени.
              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

На мен ми се е случвало 2 пъти да не ми маркират част от продуктите. Примерно от 10 бири ми маркират 4. Много учудено ме гледаха в тези случаи като им казах че са се объркали.
                ...

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Да това също го има ,но мен ме товарят с 10-20 лева поне,буквално крадат от мен,самия магазин не е замесен , а недобросъвестни касиерки.
                  Колега, какви 10, 20 лв.? По твоите думи само с олиото са те излъгали с повече от 120лв, което ми се струва доста нереално и преувеличено. А пък за тази доста скъпа риба маркирана 7 пъти не ми се мисли Може и да стават някакви дребни измами, не отричам, но всяка по-голяма верига има така наречения "касов контрол", който следи да не се случват точно тези неща.
                  Не мъ глей, че в раменете съм, кат вафла от 5 стинки...знам фатки!

Comment

Първоначално публикувано от crazy_dude_ Покажи съобщение
                    Колега, какви 10, 20 лв.? По твоите думи само с олиото са те излъгали с повече от 120лв, което ми се струва доста нереално и преувеличено. А пък за тази доста скъпа риба маркирана 7 пъти не ми се мисли Може и да стават някакви дребни измами, не отричам, но всяка по-голяма верига има така наречения "касов контрол", който следи да не се случват точно тези неща.
                    За олиото имам предвид, че вместо 5 ми маркираха 8 бутилки, рибата май беше дребна разфасовка не килограми ако съм взел три още четири не са много да се усетиш. На фона на
                    150 лв. примерно не ги усещаш. Касата винаги излиза, какъв касов контрол, няма да излязат стоките. Чудя се ако звънна в полицията какво ще стане
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:00.

Comment

Това обяснение ми харесва щото аз си мислех, че ме взимат за идиот
                      наистина правим по 100- 150 лв. сметка.
                      Братле, точно за идиот те вземат! По-горе беше писал, че дори и катаджиите се плашат от тебе.
                      Жените обаче не се плашат от мускули и ръст.
                      Напротив!
                      С кеф се пробват, до къде могат да стигнат.
                      Колкото по-голям мечок опитомят, толкова по-са щастливи!
                      А по темата, мен най-много са се опитвали да ме лъжат в Била. Аз за тъова и не стъпвам там.
                      На апологетите на касиерките трябва да кажа, че чисто статистически, много по-често са "грешали" в мой ущърб, отколкото в техен.
                      Ха сега де!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Братле, точно за идиот те вземат! По-горе беше писал, че дори и катаджиите се плашат от тебе.
                        Жените обаче не се плашат от мускули и ръст.
                        Напротив!
                        С кеф се пробват, до къде могат да стигнат.
                        Колкото по-голям мечок опитомят, толкова по-са щастливи!
                        А по темата, мен най-много са се опитвали да ме лъжат в Била. Аз за тъова и не стъпвам там.
                        На апологетите на касиерките трябва да кажа, че чисто статистически, много по-често са "грешали" в мой ущърб, отколкото в техен.
                        Ха сега де!
                        Обичам да гледам катаджии от горе надолу . и управители на магазини

Comment

Обичам да гледам катаджии от горе надолу . и управители на магазини
                          Катаджиите аз не обичам да ги гледам отгоре, защото обикновено в такава ситуация ми пишат акт.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Катаджиите аз не обичам да ги гледам отгоре, защото обикновено в такава ситуация ми пишат акт.
                            Е зависи как ги гледаш, аз като ги гледам, те гледат да ме разкарат по бързо , а и кучето ако е с мен работата е сериозна, то направо се дави от ярост, че някой наднича в колата

Comment

Е зависи как ги гледаш, аз като ги гледам, те гледат да ме разкарат по бързо , а и кучето ако е с мен работата е сериозна, то направо се дави от ярост, че някой наднича в колата
                              И друг път си споменавал за него. Я му дай една снимка!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                И друг път си споменавал за него. Я му дай една снимка!
                                Ето четири:
                                Click image for larger version

Name:	¤ VaQ ¤.jpg
Views:	1
Size:	90.1 Килобайта
ID:	2321288

Name:	Fizionomiqta =D.jpg
Size:	18.1 Килобайта
ID:	2321291

Name:	DSC00055.jpg
Size:	99.0 Килобайта
ID:	2321289

Name:	DSC00062.jpg
Size:	97.7 Килобайта
ID:	2321290

Comment

Working...
                                X