Известие

Collapse
No announcement yet.

Сигнализиране за КАТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сигнализиране за КАТ

Имам наблюдения,че нещо липсва вече колегиалност на пътя...Много малко хора предупреждават за КАТ по извънградските... При вас какво е мнението?
    Незнам...от злоба ли...или ги е страх,че ще има изгорят кушките като мигнат 2 пъти
    145 2.0 TS

Aз винаги мигам, но наистина като цяло се забелязва, че все по-малко колеги го правят. Бях чул, ли, чел ли, не помня, че има случай, когато сигнализиращ шофьор е бил глобяван. Това е интересен казус според мен
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

незнам дали вече има закон, но в развитите страни има установена глоба за подобен вид сигнал

за целта анонимни полицаи следят за 'мигването' - глобатата е от рода на 100 евро....

та.... горко ни
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

има го и в България...нарича се неправилно използване на светлините...на пук на куките аз се спуквам да предопреждавам и все пак нямаше мен кой да предопреди като ходих до морето...та сега съм си с акт за скорост...добре че не карам по принцип бързо и не е много
        Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
        EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
        EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

аз предупреждавам когато се сетя. Една моя прителка веднъж както си мигала да предупреждава и мигнала на някакви куки, които се движели в насрещното !!!! не е истина. Не я глобили, ама сигурно само защото не им се е занимавало......
          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

а и аз съм го правил тоя номер ама докато обърнат и пуснат буркана аз съм дигнал 150 та ако искат да ме стигнат
            иначе не съм безрасъден щофьор де...

Comment

Аз пък сега лятото забелязвам, че по нашия край предупреждават и то доста
              Alfa Romeo 155 1.8TS
              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

аз пък точно по ващия край щях да го издухам на няколко пъти щото никой не ме предупреждаваше.... а аз за сметка на това се скъсах да светкам...но говоря за малко по на север...Албена и Балчик

Comment

Обаче винаги можеш да си измислиш оправдание...примерно точно си си пускал светлините...или без да искаш си закачил лостчето (колкото и тъпо да е )
                  А и си мисля,че тоя акт е по-незначителен отколкото другите за превишена скорост....
                  btw ...Не само,че колегите не предупреждават,ами и дори не благодарят ти като им присветнеш.... малко ме дразни тоя факт

И въпреки всичко....истината е
                  145 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от FAST&IRRESPONSIBLY
                    Обаче винаги можеш да си измислиш оправдание...примерно точно си си пускал светлините...или без да искаш си закачил лостчето (колкото и тъпо да е )
                    е да де, ама то по тази логика можеш и като минеш на червено да кажеш, например, че си се обърнал да видиш една кола и затва не си видял светофара , не става бате...
                    Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от 50 cent
                      аз пък точно по ващия край щях да го издухам на няколко пъти щото никой не ме предупреждаваше.... а аз за сметка на това се скъсах да светкам...но говоря за малко по на север...Албена и Балчик
                      Абе не съм се заглеждал в регистрациите на колите... може и само туристи да са ми светкали
                      Alfa Romeo 155 1.8TS
                      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от sharky
                        Първоначално публикувано от FAST&IRRESPONSIBLY
                        е да де, ама то по тази логика можеш и като минеш на червено да кажеш, например, че си се обърнал да видиш една кола и затва не си видял светофара , не става бате...
                        хаха....не бе...имах предвид, че при едно може да се разминеш с 10 лв, а при другото не по-малко от 20
                        А и неможеш да сравниш червен светофар с присветване...При първото може да има сериозни последствия....не само акт.
                        145 2.0 TS

Comment

Колеги, няма да се плашите. Мигайте си на воля!

Ако ви спрат и искат да пишат акт цитирате следните разпоредби:

Чл. 28 ЗДвП:
                          (1) За предупреждаване на останалите участници в движението за намерението си да извърши маневра водачът на пътно превозно средство подава следните сигнали:
                          1. ляв пътепоказател или лява ръка, изпъната хоризонтално встрани - за завиване наляво или за отклонение наляво;
                          2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява ръка, сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение надясно.
                          (2) Като допълнителен сигнал при маневра водачът може да използва превключването на светлините, а извън населените места - и звуков сигнал."

Чл. 76 ППЗДвП:
                          "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни."

Чл. 80, ал. 2 ППЗДвП:
                          "Като допълнителен сигнал при маневра водачът може да използва превключването на светлините, а извън населените места - и звуков сигнал."

Обяснения можете дадавате каквито се сетите и каквито прецените, че са най-удачни за конкретния случай: напр. искали сте да изпреварвате или да предприемете някаква друга матневра, която изисква да предупредите останалите водачи, предупреждавали сте някой психар, който кара в насрещното да се прибере в своето платно (да не стане ПТП), заплеснат пешеходец и т.н. докъдето ви стигне въображението.

Освен всички друго, в никой нормативен акт няма забрана да се премигва с фарове и след като не е забранено значи е разрешено.

Айде и КАТ да не четат законите като дявола евангелието, че шъ станем на кълбо (в преносния смисъл).

Забелязал съм, че доста от патрулите на КАТ познават само по няколко текста от закона и правилника (колкото да имат основания да се заяждат), а за останалите разпоредби нямат и спомен. Ма то си е нормално - за да се храниш от подкупи не се иска много мозък. Ако звучите компетентно и уверено в повечето случай се стига до познатия въпрос: "И ко шъ прайм сега ?" и т.н.
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Миналия месец като ходих до Златните и на всички места ми светкаха и после и аз като колегата се скъсвам да светкам, НО незнам защо на мен като ми светнат и вдигам длан за благодаря, а на мен никой не ми благодари, дори и такива които бая се беха засветкали. Май проблема си е в мен
                            98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
                              Аз пък сега лятото забелязвам, че по нашия край предупреждават и то доста
                              Аз пък забелязвам, че по вашия край много куки са се навъдили, то трябва ръката само на лостчето за светкавицата да си държиш
                              Ама от Балчик нагоре кьорава кука не срещам
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X