Здравеите колеги,между мен и един приятел вазникна спор как е по икономично да се кара с пуснат климатик или със свалени стакла.Нестава вапрос кое е по конфортно а по икономично аз лично смятам че кола с борд компиутар би дала отговор на вапроса но се пак си кажете мнението.Благодаря.
Известие
Collapse
No announcement yet.
климатик или отворени прозорци
Collapse
X
-
И борд компютрите лъжат, имам прясно доказателство от познат с дизелов ФИАТ Стило...
Зареждане до капачката - каране на клима. Връщане до същата колонка - зареждане до капачката, засича се разхода. Пак същия маршрут със същия стил на каране, със спуснати стъкла. След връщане и зареждане пак до горе, пак на същата колонка, сравнение и ще имате победител в спора.
Останалото тук ще са празни приказки.
О, и да не забравя, че според колата, разликата между клима и мексикански климатик (прозорците), може да се окаже тотално различна, заради мощност и въртящ момент на различни мотори, аеродинамика на колите и т.н. Така че конкретен отговор, валиден за всички коли няма.Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от mim Покажи съобщениебъстърите имат епизод специално по този казус
Comment
-
-
Първоначално публикувано от FEMINEMA Покажи съобщениеЕ, и до какъв извод стигнаха..?
п.с. Брее аз го изгледах цялото, оказа се, че джипа с отворените прозорци измина 30 обиколки повече с еднакво количество гориво. На другия сигурно му е заминал дебитомераLast edited by Доко; d.m.y г., 22:30.
Comment
-
Не забравяйте и скоростта в натоварен бавен трафик с отворени прозорци си е по добре .Last edited by lordliness; d.m.y г., 08:09.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Бъстърите малко се поизложиха тоя път ми се чини...
В първия тест карат с 90 при втория със 70, а въздушното съпротивление нараства със скоростта.
Дори 2 еднакви коли никога не харчат 100% еднакво, да не говорим, че с такава помпичка също не е гарантирано дали може да изсмучеш целия резервоар до капка.
Слагат климатика на максимум, а новите автоматичните никога не работят в подобен режим.
Изобщо тест като за шоу само
Икономията майка на мизерията, още помня от ладите как стигахме настинали или схванати.
А в града на отворени прозорци дишаш с кеф от рейса или камиона около теб.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Аз смятам, че извън града, климатика харчи по-малко, а градско - прозорците„За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек
Comment
-
Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщениеАз смятам, че извън града, климатика харчи по-малко, а градско - прозорците
Та днес при 24-градусовите "жеги" във Филибето знайте ли к`ъв кеф ми стана, кат`си пуснах климатика
Отвореният прозорец не помогна много, а кво да говорим и как ли ще ми помогне, кат`дойдат летните 40-градусови жегиAlfa Romeo 147 JTD 115hp+
Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщениеАз смятам, че извън града, климатика харчи по-малко, а градско - прозорците
Кой както иска да кара,разхода не се определя от една тема във форума,а от стила на каране било то с клима или спуснати прозорци и усилена музика.За тези които не знаят и силната музика и фаровете качат разхода и перката на радиатора и парното/перката било то на климатика/ но едвали някой ще направи икономии от това.
Карайте колеги!!!
И лято и зима с АЛФАТА без икономии ще мина!!!
п.п ако има правописни грешки извинение,много ракия си беше....иииииии бира и бира
п.п2 аз пък какво се обаждам с тоя метан като в града с клима съм пълен дроббббLast edited by bocko; d.m.y г., 02:57.
Comment
-
Аз вчера като си тръгвах от Свищов си бях отворил прозореца съвсем малко, а парното бях оставил въздуха да влиза отвън на най-студеното, като не съм го пускал да духа. А просто да влиза по-студен въздух, че като си тръгнах към обяд си беше около 20-23 градуса. И си ми беше перфектно, като през повечето време лявата ми ръка я държах навънка през прозореца.VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex
Comment
Comment