Известие

Collapse
No announcement yet.

Водород в бензиновия резервоар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мда, нека днес кажат по новините, че захарта е на свършване и килото ще удари 4-5 лв.

Петрола няма да свърши или поне не скоро, все пак рано или късно и това ще стане. Ако нещата бяха сериозни в УСА нямаше да карат от 5 до 8 литрови двигатели и цената на галон да е долар и нещо. За арабските страни да не говорим. По нашите географски ширини нещо не е у редо..
    Range Rover Vogue 4.4
    Rexton 270 cdi
    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Страните които добиват нефт се договарят колко да добиват дневно(т.н. квоти) и така поддържат високи цени, ако добиват безконтролно цената ще падне драстично.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
        Мда, нека днес кажат по новините, че захарта е на свършване и килото ще удари 4-5 лв.

Петрола няма да свърши или поне не скоро, все пак рано или късно и това ще стане. Ако нещата бяха сериозни в УСА нямаше да карат от 5 до 8 литрови двигатели и цената на галон да е долар и нещо. За арабските страни да не говорим. По нашите географски ширини нещо не е у редо..
        В САЩ бензинът отдавна не е долар и нещо за галон, от около $2.70 до $5 в зависимост регюлар или премиум, а дизелът е между $3-$5, също зависи в кой щат. И там хората почват леко да се усещат, макар и много бавно
        156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
        Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

Ами аз не, че нещо се явяваm защитник на петролните компании ама...
          Искам да питам от къде се взема тоя водород, колко енергия (обикновенно електро енергия) отива за получаването му и от къде АДЖЕБА идва тази енергия? Да не би случайно да е от фосилни горива?
          Колеги... казвал съм го и друг път, но твърдо съм решил да повторя:
          Няма по-велик инженер от природата, поне засега!
          Така, че стига с тия конспирации, стига с тия легенди за велики неразбрани учени, алтернативни източници и играчки за богати държави.
          Давам ви един пример:
          Един слънчев колектор не може през целият си живот да произведе енергията използвана за направата му!
          Наскоро видях и лог от едно от най-големите соларни полета в Б-я. За миналата година само в 5% от времето е работило на максималната си мощност.
          Тука има хора които ме познават и знаят мноо добре с какво се занимавам понастоящем... това обаче не ми пречи да бъда все пак прагматичен и преди всичко инженер.
          Баси дано шефа не чете в тоя форум
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
          []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
            Ами аз не, че нещо се явяваm защитник на петролните компании ама...
            Искам да питам от къде се взема тоя водород, колко енергия (обикновенно електро енергия) отива за получаването му и от къде АДЖЕБА идва тази енергия? Да не би случайно да е от фосилни горива?
            Колеги... казвал съм го и друг път, но твърдо съм решил да повторя:
            Няма по-велик инженер от природата, поне засега!
            Така, че стига с тия конспирации, стига с тия легенди за велики неразбрани учени, алтернативни източници и играчки за богати държави.
            Давам ви един пример:
            Един слънчев колектор не може през целият си живот да произведе енергията използвана за направата му!
            Наскоро видях и лог от едно от най-големите соларни полета в Б-я. За миналата година само в 5% от времето е работило на максималната си мощност.
            Тука има хора които ме познават и знаят мноо добре с какво се занимавам понастоящем... това обаче не ми пречи да бъда все пак прагматичен и преди всичко инженер.
            Баси дано шефа не чете в тоя форум
            Наистина дано шефа ти не чете форума, за да не гледа какви небивалици пишеш!

Колко енергия (в киловати) според теб е необходима за производството на един моно- или поликристален панел с мощност 220Wp да речем?
            Last edited by b_angelov; d.m.y г., 23:31.
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от RangeUser Покажи съобщение
              В САЩ бензинът отдавна не е долар и нещо за галон, от около $2.70 до $5 в зависимост регюлар или премиум,
              3 гущера за 3.8 литра безн.....баси, живи да ги ожалиш.....ако тва е цената на бенза у нас, аз зимъска няма да си гася колата вечерта че да ми е топла за сутринта ебаси.......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

http://www.esencia1.info/static.php?...c090323-104523

Comment

само не се почвайте и тука с тая простотия за великия "браунов газ"
                  точка

Comment

вчера попаднах на тази тема.четох тук там из нета.дори
                    намерих български генератори на цена от 535лева.във форумите пишат за 30-50% икономия на гориво.но се чудя
                    ако всичко това е възможно не говорим ли за перпето
                    мобиле. или това е начин за повишаване на КПД.

Comment

единственото нещо което повишава това са парите в джоба на търговеца
                      не се занимавай с глупости или си купи един магнетизатор. и на него пише че дава 30% икономия ама стурва само 10-20лв
                      точка

Comment

Незнам,1600км с 4 литра вода,явно такива генератори работят, но защо не са разпространени колкото и да е скъпо производството им.Перпетум мобиле е друго. Първият закон на термодинамиката изключва възможността за перпетум мобиле от първи род. http://www.xnetbg.com/new/forum/inde...prev_next=prev

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Незнам,1600км с 4 литра вода,явно такива генератори работят, но защо не са разпространени колкото и да е скъпо производството им.Перпетум мобиле е друго. Първият закон на термодинамиката изключва възможността за перпетум мобиле от първи род. http://www.xnetbg.com/new/forum/inde...prev_next=prev
                          колата не може да работи само с генератора той само
                          донабавя гориво но се чудя енергията необходима за
                          разлагането на водата не е ли еквивалена на енергията получена при изгарянето на водородната смес

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            аз съм минавал над 2000 км само с 1,5 литра вода. горна баня беше и изядох и един киткат

Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщение
                            колата не може да работи само с генератора той само
                            донабавя гориво но се чудя енергията необходима за
                            разлагането на водата не е ли еквивалена на енергията получена при изгарянето на водородната смес
                            и от къде го добавя - от бензина който изгаря двигателя. освен това количеството газ е смешно малко за да има какъвто и да е ефект дори ако приемем че системата е перпетум мобиле.
                            точка

Comment

точно това имам в предвид но доста народ се е запалил по системата

Comment

ами шарани има много. пък и търговците си правят по няколко регистрации и си говорят самички какви невероятни икономии са постигнали и по някое време - "аз ги продавам"
                                погледни я тая клетка и кажи какво и струва 200-та лева и как така има и от 200 и от 300 и така до 600. тая последната сигурно ще ти връща бензин в резервоара.
                                точка

Comment

Working...
                                X