Известие

Collapse
No announcement yet.

Поредната простотия,ГО на катастрофирала кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Поредната простотия,ГО на катастрофирала кола

Днес на 04.04.2011 получавам "Уведомление" че не съм си плащатил задължителната застраховка на кола с която катастрофирах.Когато взех колата,направихме договор за покупко продажба на 19.05.2007 и след това я карах около година и половина докато на 08.12.2008 се случи катастрофата,колата нея бях прехвърлил все още на мое име,зарязах така нещата до април 2010-та когато я дадох за старо желязо и взех документ че е смачкана,мина още една година и миналия месец отидох в КАТ със стария собственик да я бракуваме понеже несъм я прехвърлял на мое име,там всичко мина що-годе бързо,но не ми дадоха документ че е бракувана.Сега звънях на Гаранционен Фонд,и от там ми казаха че това било нововъведение от 1 година насам,и дори да не използвате колата (управлявате) трябва да си плащате Гражданска отговорност (лично мое мнение е че е поредната глупост на мутрите да взимат парите на хората) не е ли правилното ако некараш една кола да несе плаща застраховка,данък собственост си плащаш така или иначе.Другото което е че пише че има санкция ако в 14-дневен срок от пращането на писмото не взема мерки в размер на 600лв,аз получавам писмото днес на 04.04.2011 а на самото писмо пише че е пратено на 29.03.2011,утре отивам в КАТ за документ че е бракувана колата и после в Гар. фонд.... Внимавайте колеги някой друг да не изгърми също.
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Според мен в тези уведомления цари голямо объркване. Моите родители получиха такова за кола, която ИМА валидна ГО.
    Subaru Legacy 3.0R
    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
    sigpic

Comment

Чакай 'са, колата не е била изобщо прехвърляна на твое име доколкото схванах от написаното (документ за бракуване не са ти дали в КАТ защото тя си е била на предишния собственик, на него са му дали един пробит талон най-вероятно)... И викаш застрахователите те търсят тебе за неплатена ГО..? Е как става това..?

Иначе не мисля, че е грешна мярка това дето описваш - като си я тотализирал какво ти е пречело да я бракуваш веднага? По принцип такива тоталки много често им се продава "регистрацията" за да може някой да си кара кола с неясен произход, така че не е зле да има мярка, която да те стимулира по-бързо да дерегистрираш колата в такъв случай...

Comment

Държавата ще цоца докато има кой... ако колата не се кара, както имам и аз друга кола, ама по никакъв начин не могат да ме задължат да имам задължителната ГО. Да данък се плаща на колата.

Другото сега ще се почне едно отписване/записване на колите и кой пак е прецекан с даване на пари и губене на време, пак НИЕ. Кой ще спечели от това, държавата и застрахователите. Еи много помага тази държава на застрахователните компании, чак да не повярва човек, ама то можело било, а за хората в тази държава кой мисли и прани нещо?!?
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

Закона още не е променен така че с тия писма може спокойно да си запалите печките и как ще докажат че си го получил на дадена дата от която да ти текат тези 14 дена като не си се подписал никаде че си го получил.
          AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
          http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
          Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
          BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

и аз получих уведомление за каравана която ползвам лятото като пускам ГО за 3 мес.
            всяко мпс с рег номер трябва да има склучена валидна ГО вкл. мотор,ремарке или кабрио както и неползван автомобил.незнам колко време може да се пресрочва срока

Comment

Това, че някой те приканва да си платиш гражданска отговорност за кола която не се ползва си е негов проблем. Поне в Наредбата за задължителното застраховане не видях подобен тескт. Т.е. тия покани могат спокойно да си ги навият на фунийка и след това да си ги сложат там дето слънце не огрява.
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

И в службата получихме "покана" от гаранционен фонд за автомобил, който беше катастрофирал и просто направата на ГО се забави с 2 месеца, докато го сглобят. Много експедитивни ей. Това е огромна глупост, която са измислили. От една страна се подтиква да се бракуват скраповете, от друга не всичко което не се кара в момента е скрап.
                Доколкото разбрах, тази наредба я има в закона от време оно, просто сега са свързали системи на застрахователи, гаранционен фонд, кат и тн и всичко излиза на яве.
                sigpic
                Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  Чакай 'са, колата не е била изобщо прехвърляна на твое име доколкото схванах от написаното (документ за бракуване не са ти дали в КАТ защото тя си е била на предишния собственик, на него са му дали един пробит талон най-вероятно)... И викаш застрахователите те търсят тебе за неплатена ГО..? Е как става това..?

Иначе не мисля, че е грешна мярка това дето описваш - като си я тотализирал какво ти е пречело да я бракуваш веднага? По принцип такива тоталки много често им се продава "регистрацията" за да може някой да си кара кола с неясен произход, така че не е зле да има мярка, която да те стимулира по-бързо да дерегистрираш колата в такъв случай...
                  Немога да се съглася с това което си написъл че не е грешка,поне този довод който си дал е неправилен.Ако се продава регистрацията и някой си кара колата с неясен пройзход,той ще си плати гражданската за да може да си я кара тая кола и от там няма да идва проблема с гражданска за неизползваеем автомобил.А това примерно че ще ходя командировка в чужбина за 1 година примерно трябва да търча до КАТ да я спирам от движение,след това с документ от КАТ да ходя в Гаранционен фонд да я снемат от тяхната система че е спряна от движение.

А ето и Стенли е написъл,ми нали са си свързали системите тия глупаци,защо неса проверили в КАТ че колата е бракувана или пък друго,могата да пращат писмо че ще ме глобяват но немогат да пратят едно такова със запитване,примерно месец два по-рано дали аджеба тая кола се ползва за нещо,абе какво ли няма да се измисли и направи още в тоя булгаристан,щом осъждат вече и починали хора от нищо няма да се изненадам

Comment

А кой всъщност праща тия напомнянки
                    кат или застрахователя
                    той застрахователя, може да си спами колкото му душа иска, веднъж като ви има данните
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Гаранционен фонд ги праща,и аз незнам те какви ги играят в цялата схема,Влади нека каже ако знае.

Comment

Подкрепям мнението ти Кире, че при продаване на регистрацията, най-логичното е да си сключиш ГО.
                        Нито Кат, нито застрахователите имат общо с изпращането на честитките, Гаранционен фонд е държавна институция, за която явно все по-често ще става дума, със засилващите и се правомощия и възможности.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Working...
                        X