Известие

Collapse
No announcement yet.

Инсталация на линдолс..?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Инсталация на линдолс..?

Вчера си ми подариха един лаптоп.
    Машината е ACER "5742G",но без линдолс.
    Искам да си сложа линдолс ХП ,но нещо не иска да става.Биоса си е направен да чете цд,а като изляза от биоса седи някакъв басик Лунукс Пулс или нещо от сорта.
    Та въпрса ми е ,защо като сложа диска с линдолса не става нищо?Някои може ли да ми каже какво трябва да надраскам за да ми зареди операцията...Мерси предварително
    155 96' 1.6 16v 1++hp???
    Mazda 626 84'
    Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
    ex' 145 97' 16V TS

Настрой в Биоса да буутва първо от CD-то (и запиши промените преди да излезеш от него) и като те подкани натисни "any key"
    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
      Настрой в Биоса да буутва първо от CD-то (и запиши промените преди да излезеш от него) и като те подкани натисни "any key"
      Е как ??? пипах какво ли не ;@ направо ме е срам ,забравил съм све ....
      Метни ,ако можеш как да му го...
      155 96' 1.6 16v 1++hp???
      Mazda 626 84'
      ex' 145 97' 16V TS

Comment

Ето ти го решението:http://zamunda.net/forums.php?action...&topicid=46513
        Много подробно е описано със снимка на всяка стъпка.
        sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Дай жокер до къде стигаш ? В биоса влизаш с F2 или Del , но мисля при теб е F2 след това търси Boot Priority направи първо да е CD-то отиваш на exit и даваш да запамети и да излезе. Ето ти пример

http://www.youtube.com/watch?v=YgHgw...eature=related

След това сложи диска с Windows-a и изчакай да те подкани да натиснеш бутон за да буутне от него , натисни Enter и трябва да тръгне

П.С Надявам се не си тръгнал да слагаш XP?

Гледай от 50 сек. натам http://www.youtube.com/watch?v=4V-DvrjO0WA
          Last edited by mboge; d.m.y г., 20:19.
          Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Дай жокер до къде стигаш ? В биоса влизаш с F2 или Del , но мисля при теб е F2 след това търси Boot Priority направи първо да е CD-то отиваш на exit и даваш да запамети и да излезе. Ето ти пример

http://www.youtube.com/watch?v=YgHgw...eature=related

След това сложи диска с Windows-a и изчакай да те подкани да натиснеш бутон за да буутне от него , натисни Enter и трябва да тръгне

П.С Надявам се не си тръгнал да слагаш XP?

Гледай от 50 сек. натам http://www.youtube.com/watch?v=4V-DvrjO0WA
            Това ,което си ми дал за биоса и аз го знам.
            Ама моя е 3.5в ,а тоя е 2.10 ...има няква разлика ,моя няма нищо общо с тоя от клипчет...

Да искам ХП да сложа..харесва ми ,а и е леко ...предлагаш ли нещо по-добро ?
            155 96' 1.6 16v 1++hp???
            Mazda 626 84'
            ex' 145 97' 16V TS

Comment

Това от клипчето е съвсем друг БИОС просто принципа исках да ти покажа , явно го знаеш слагай Windows 7 противно на очакванията ти ще върви с лекота на подобен лаптоп , изглежда много по-добре от ХР.

Comment

Това от клипчето е съвсем друг БИОС просто принципа исках да ти покажа , явно го знаеш слагай Windows 7 противно на очакванията ти ще върви с лекота на подобен лаптоп , изглежда много по-добре от ХР.

аз хубаво ще го сложа...но как ,като не зарежда :@ ....от къде да си дръпна 7чка(Читава) мерси пак ,ще пробвам през юсб,но пак съм скиптично настроен...

сега като се загледам..навсякъде ревюто на тоя компютър е с 4Г рам и 1Г видео карта...моя е с 3 памер и 512 карта...нещо са ме метнали ...дори процесора не ми е i5-480M ,а е i3-380M :X
                Last edited by AlfaFen145; d.m.y г., 20:41.
                155 96' 1.6 16v 1++hp???
                Mazda 626 84'
                ex' 145 97' 16V TS

Comment

По-доброто от ХР отдавна е 7 ... Особено при тези параметри на лаптопа си е престъпление да караш с операционна система от преди 10 години. Още повече че по производителност и бързина 7-цата не отстъпва на ХР-то (виж, Вистата е съвсем друга бира вече ... тежка бира...).
                  Варианта да не тръгва инсталацията в твоя случай е прецакан диск при записа - и на мен ми се е случвало няколко пъти.
                  Запиши си образа на диск със малка скорост на запис, или пробвай направо с друг инсталационен диск. И все пак ... 7 > ХР

P.S. читави 7-ци има навсякъде из нета, трябва ти само един Windows 7 Loader, и си готов
                  155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                  Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Нищо което е излязло след ХР от Майкрософт не става и за чеп за зеле . Мазно , красивичко и много по-бъгливо .

Опитай и с натискане на F10 - има вероятност да ти даде да си избереш от кое да буутне .
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ако ще се пробваш през USB изполвай WintoFlash http://www.softsea.com/download/WinToFlash.html , ето ти и добра версия на седмицата , която си има вече и SP1 http://zamunda.net/details.php?id=256489&hit=1

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                        Нищо което е излязло след ХР от Майкрософт не става и за чеп за зеле . Мазно , красивичко и много по-бъгливо .

Опитай и с натискане на F10 - има вероятност да ти даде да си избереш от кое да буутне .
                        Пробвах го вече...тц

Ако ще се пробваш през USB изполвай WintoFlash http://www.softsea.com/download/WinToFlash.html , ето ти и добра версия на седмицата , която си има вече и SP1 http://zamunda.net/details.php?id=256489&hit=1
                        мерси много,сега ще видя дали имам достатъчно сбръчкано в главата...
                        155 96' 1.6 16v 1++hp???
                        Mazda 626 84'
                        ex' 145 97' 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                          сега като се загледам..навсякъде ревюто на тоя компютър е с 4Г рам и 1Г видео карта...моя е с 3 памер и 512 карта...нещо са ме метнали ...дори процесора не ми е i5-480M ,а е i3-380M :X
                          5742 има доста модификации едва ли са те метнали Споко , а на лаптоп с i3 да сложиш XP e като да караш Ферари с бензин от тошково време А-86

Comment

5742 има доста модификации едва ли са те метнали Споко , а на лаптоп с i3 да сложиш XP e като да караш Ферари с бензин от тошково време А-86
                            добра асоциация ... )
                            155 96' 1.6 16v 1++hp???
                            Mazda 626 84'
                            ex' 145 97' 16V TS

Comment

Boot-менюто го викаш с F12, и оттам си избираш с Enter откъде да бутне!
                              Иначе като влезеш в БИОС-а, на boot таб-а трябва да имаш boot device priority order.
                              Там маркираш cd-to и с F5 или F6 го слагаш най-отгоре.
                              След това с F10 запаметяваш промените и трябва да boot-не от CD-то.
                              Last edited by nblagoev; d.m.y г., 21:31.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                              Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                              Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                              Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Working...
                              X