Ползвам темата за да си споделя проблема. Конфигурацията е интел 8400, msi p43 neo f, ATA 30GB /операционната система/, SATA 320 GBВ, 2х2 GB rAM, nVidia 460. последно време компютъра ми започна да не тръгва, зарежда донякаде и си се рестартира, но след първото рестартиране си тръгваше, после пона да забива докато зарежда и аз практикувах вадя SATA кабела и го бодвам в друг слот на дъното и компютъра вече тръгваше, но при всяко стартиране трябва да сменям слота. Омръзнаха ми тия процедури и си викам да преинсталирам, че да се оправи, но тука вече ударих на камък, слагам диска с win 7 минава първоначалното windows loading и тука ми излиза син екран. Правя-струвам все си се появява. В биоса дадох faild настройките, никакава промяна, помислих, че стария диск е сдал багажа, махнах го, но не стана нищо различно, викам си рам паметта, смения и нея и пак никакава разлика, за всеки случай сложих други ide кабели ама... пак нищо, смених двд-то от което инсталирам, смених и версията на вин ама -нищо. Никога нищо от компютъра не е било клоквано. Сега каде тръгва каде не, а тръгне ли веднъж няма грешка, но в никой случай не мога да инсталирам нищо. Та някаква идея какво да правя.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Инсталация на линдолс..?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеПолзвам темата за да си споделя проблема. Конфигурацията е интел 8400, msi p43 neo f, ATA 30GB /операционната система/, SATA 320 GBВ, 2х2 GB rAM, nVidia 460. последно време компютъра ми започна да не тръгва, зарежда донякаде и си се рестартира, но след първото рестартиране си тръгваше, после пона да забива докато зарежда и аз практикувах вадя SATA кабела и го бодвам в друг слот на дъното и компютъра вече тръгваше, но при всяко стартиране трябва да сменям слота. Омръзнаха ми тия процедури и си викам да преинсталирам, че да се оправи, но тука вече ударих на камък, слагам диска с win 7 минава първоначалното windows loading и тука ми излиза син екран. Правя-струвам все си се появява. В биоса дадох faild настройките, никакава промяна, помислих, че стария диск е сдал багажа, махнах го, но не стана нищо различно, викам си рам паметта, смения и нея и пак никакава разлика, за всеки случай сложих други ide кабели ама... пак нищо, смених двд-то от което инсталирам, смених и версията на вин ама -нищо. Никога нищо от компютъра не е било клоквано. Сега каде тръгва каде не, а тръгне ли веднъж няма грешка, но в никой случай не мога да инсталирам нищо. Та някаква идея какво да правя.
Пробвай само с една симка рам , после с другата -за да може да изключим,че рама не е дефектен , ако има от къде вземи някоя друга видео карта и пробвай с нея . Сините екрани са си хардуерен дефект . Остава да се открие кое точно прави мизериите .
Има ли някаква друга периферия от рода на ТВ тунер ?Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Ако не се лъжа ,твоя компютър и както почти всички по-нови ,имат 2 видео карти.Една на дъното и една бонус.Тази ,която е допълнителната се включва ,само при по-големи натоварвания ,с простата цел ,тази на дъното да пести повече ток(защото е по-слаба).Чувал съм и са ми казвали ,че доста често се случват фабрични грешки ,като : дънната карта да не запали или да изгори ,тази бонус картата и при нея става същото...
Не знам защо,но се си мисля ,че този син екран е нещо от видео картата ,защото цял живот ме гоният едни видео карти,едни рам карти и тем подобни .....
Ако греша ,някои по-разбираш колега да обади))
Last edited by AlfaFen145; d.m.y г., 00:07.155 96' 1.6 16v 1++hp???
Mazda 626 84'
Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
ex' 145 97' 16V TS
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеОгледай добре за надути кондензатори .
Пробвай само с една симка рам , после с другата -за да може да изключим,че рама не е дефектен , ако има от къде вземи някоя друга видео карта и пробвай с нея . Сините екрани са си хардуерен дефект . Остава да се открие кое точно прави мизериите .
Има ли някаква друга периферия от рода на ТВ тунер ?
Инак за другите неща - има си тестове, с които може сравнително лесно да се провери всеки един компонент, в комбинация с вадене/слагане на плочки памет и т.н.
Примерно с Hiren's може да пробва колегата...Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеЗа бисер на годината ли кандидаствате в тая тема не разбирам... заключен биос
Можеш да сложиш всеки Уиндоус за който производителя е направил драйвери... ако нямаш драйвери какво ще правиш?аз също инсталирам Windows от 8 години и смятам че си имам понятие от нещата, и са си ми съвсем пресни (снощиправих мойта фурна) хихихи
Peace не се дразня просто казвам това което съм видял
Comment
-
Хайде поред...
Дери - снимай с телефона тоя син екран да е четливо и го пусни тук да не гадаем.
АлфаДен145 - 2 те видео карти са няколко случая, при единия на дъно с вградена е сложена и допълнителна (по-старите десткопи) и указваш от биоса коя да ползва, в другия (новите дъна и процесори на Интел и5, и7) имат опция за автоматично превключване според натоварването... дори в някои лаптопи.
Да не засягам крос/сли технологиите, те са малко за по-особени машини.
Чети малко повече.
Райдър_Алфа155 - инсталирал си но на интуиция, чети повечко, не вреди.
Заключени биоси гледам отдавна, но не съм видял нито един фабрично заключен.
Тая опция е за друго, да може на на служебни машини да ти забрани ИТ отдела да пипаш където не трябва.
Пак ти казвам, драйвери... пробвай да сложиш Хр на новите интелски дъна без текст мод драйверWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеХайде поред...
Дери - снимай с телефона тоя син екран да е четливо и го пусни тук да не гадаем.
АлфаДен145 - 2 те видео карти са няколко случая, при единия на дъно с вградена е сложена и допълнителна (по-старите десткопи) и указваш от биоса коя да ползва, в другия (новите дъна и процесори на Интел и5, и7) имат опция за автоматично превключване според натоварването... дори в някои лаптопи.
Да не засягам крос/сли технологиите, те са малко за по-особени машини.
Чети малко повече.
Райдър_Алфа155 - инсталирал си но на интуиция, чети повечко, не вреди.
Заключени биоси гледам отдавна, но не съм видял нито един фабрично заключен.
Тая опция е за друго, да може на на служебни машини да ти забрани ИТ отдела да пипаш където не трябва.
Пак ти казвам, драйвери... пробвай да сложиш Хр на новите интелски дъна без текст мод драйвер
както и да е, Няма да пиша повече щом смятате че говоря глупости
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеХайде поред...
Comment
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеСнимка вече не мога да дам - нещата се оправиха, смениха няколко кондензатора по дъното и готово
Дано да си намерил читави кондензатори .... защото и на такива съм попадал :
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от Rider_alfa155 Покажи съобщениеДа колега и аз го знам това за служебните РС-та, но е факт че съм го срещал и на чисто нови лаптопи-и и ако трябва да съм по конкретен Асер закупен от М-тел трябваше да им го занесем за да го оправят, и момчето тогава каза, че е зключен биоса и за това не може да се направи инастал. Извинявам се може да е бил единичен случай но момчето в магазина ми казза също така че това се прави с цел да не се качва пиратски софтуер...... разбирайте го както искате... и до сега на изуст Windows не съм инсталирал аз работя на линукс основно така че Windows-a смятам че го познавам бостатъчно добре, също така съм запознат и Дос не случайно съм работил в Полша като ИТ спец ок? Верно не съм запознат със заключването на биос какот казах веднъж съм отключвал но това найстина е станало наслуки, просто не помня как....
както и да е, Няма да пиша повече щом смятате че говоря глупостиWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Не е особена тайна, трябва ти само 2 дял на диска... от където да си пуснеш инсталацията.
Е вярно - няма как да форматира основния дял... но на машина с изгорели ЮСБ та и без ЦД ... така и смених Уиндоус аWelcome to the real world
Comment
Comment