Известие

Collapse
No announcement yet.

Поредната трагедия на празник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не тежестта на наказанието, а неотменимостта му и обществената неприязън към престъпленията формират превенцията.

А у нас се счита за гордост да се налюскаш и да се качиш в колата например... каква превенция какви 5 лв. на стотинки?

Първо трябва да си променим отношението към някои неща около нас, после да си променим някои правораздавателни органи и чак тогава можем да си позволим да вием за показна жестокост след всеки следващ подобен пример.
    Не, че от тоя вой има някаква полза де...
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

По принцип не пиша във форума, но по тази тема имам преки впечатления затова искам да ги изкажа. Преди години в гимназията загина моя съученичка(мир на праха и). Та какво се случва. Четирима човека в колата, несъобразена скорост,трагедия. Шофьора - много зле,момчето беше много време по болници ама оцеля, пасажер 1 - счупена ръка, пасажер 2 - с не много тежки травми, пасажер 3 - бог да я прости. Шофьора и съученичката бяха гаджета, момчето докато не се постабилизира по болниците не му казваха трагичната вест и криеха от него. Когато се пооправи и го изписаха от болниците момчето се съсипа. Направи и опит за самоубийство. Мисълта ми е че дори и да не го съдят, дори и нищо да не му направят той ще се съсипе. Мир на праха на загиналите и нека мислим повече докато щофираме.

Comment

Comment

Тъжно, много тъжно! Трагедията е голяма и загубата на родителите е непрежалима! Няма какво повече да се каже тук.
          Останалото е за друга тема!
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
            К'ви обвинения бе човек к'ви 5 лева....ти не разбра ли,че и шофьора на колата вероятно няма да го бъде.
            Сигурна съм,че ако оцелее когато му дойде времето роднините ще повдигнат обвининие ако имат желание,а държавата е тази която при всяко положение ще повдигне иск против него и ще го съди...останалото е повдигане на частен иск и си зависи само от близките на починалите.

Не защитавам никого , но оставете го да оживее пък после гледайте какво ще стане с него ...
            Тези деца няма да се върнат ако щеш и жив да одереш виновника ... освен държавата и евентуално близките ще го съди и живота ... повярвай ми ако този младеж оживее ще му се иска да е мъртъв ... така , че не съдете предварително ... всяко нещо с времето си.
            А бе ти ако знаеш, че ще те одерат жива след това, дали ще седнеш с 1.3 промила и 160 км/ч да караш?

Но освен наказанието и неотменимостта му е дори по-важна.
            Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 13:08.
            Lexus IS200

Comment

Почивайте в мир деца...лека ви пръст... жалко за поредните погубени млади животи заради неопитността и глупоста на друго младо момче........ Поклон
              sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
              Suzuki GSXR 750 W настоящ
              Kawasaki KZ 440A вече бивш

Comment

да и аз гледах репортажа от нета,аз лично бих искал да няма каквато и да е толерантност към пиян шофьор а камо ли да има смъртен случай а то 6...караш пиян знаеш правилата 5-10 години затвор ама трепеш някой кръвнина и отиваш на 20-30 една година да стане ще се кротнат нещата,по селата след 8 часа вечертта по Северозападна България говоря от опит почти няма трезвен кой да кара...още се счита за мъжество да си пиян и да не те хване полиция и някак си си мъж щото ходиш по ръба а другите са мишки и не смеят,статистиката е 1000 жертви на година на място още 1000 осакатени и не се знае колко почиват в болницата...в Афганистан американците дават по 300 жертви на година а е война,само искамд а кажа че присъствах случайно преди 2 години нощтта по абитуренските балове около 20 май в спешното отделение на Окръжна Болница до 5 часа седях там и се нагледах на тия неща,как висят пръсти на полуголо момиче на 18 години дето се е ударило пияно в спрял фургон с голф 3...видях и старец блъснат от пиян и не е спрял даже в Елин Пелин,не е лошо някой ако мисли така да кара да поседи профилактично една нощ там на входа да погледа ако издържи и не го плаши тая мисъл значи е железен да кара как иска.

Comment

Значи, всеки или почти всеки пиян може да се измъкне срещу пари.Лично аз знам два такива случаи, на мои много близки-единия няма книжка въобще и срещу 400 лв го пускат, другите са група возещи се по 8 март, шофьора и другите естествено са пили добре, срещу 260 лв си заминават.
                  Това важи и за всякакви други сфери на нашта родна страна. Последствията са подобни и по-тежки случаи.
                  Не знам пък дали сте попадали на лекарската мафия, съдебната, кандидатствали ли сте по средства от европрограми, откривали ли сте по законен ред бизнес, свързан с разрешения и лицензи и так дале
                  Last edited by fred; d.m.y г., 21:58.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

[/COLOR]
                    Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                    да и аз гледах репортажа от нета,аз лично бих искал да няма каквато и да е толерантност към пиян шофьор а камо ли да има смъртен случай а то 6...караш пиян знаеш правилата 5-10 години затвор ама трепеш някой кръвнина и отиваш на 20-30 една година да стане ще се кротнат нещата,по селата след 8 часа вечертта по Северозападна България говоря от опит почти няма трезвен кой да кара...още се счита за мъжество да си пиян и да не те хване полиция и някак си си мъж щото ходиш по ръба а другите са мишки и не смеят,статистиката е 1000 жертви на година на място още 1000 осакатени и не се знае колко почиват в болницата...в Афганистан американците дават по 300 жертви на година а е война,само искамд а кажа че присъствах случайно преди 2 години нощтта по абитуренските балове около 20 май в спешното отделение на Окръжна Болница до 5 часа седях там и се нагледах на тия неща,как висят пръсти на полуголо момиче на 18 години дето се е ударило пияно в спрял фургон с голф 3...видях и старец блъснат от пиян и не е спрял даже в Елин Пелин,не е лошо някой ако мисли така да кара да поседи профилактично една нощ там на входа да погледа ако издържи и не го плаши тая мисъл значи е железен да кара как иска.
                    Напълно съгласна .... или пък да се пускат от време на време снимки от реални катастрофи на шофьорите ... поне при мен имаше поразителен ефект.
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                    140 HP + Chip Tuning -> ex
                    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                    Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                      [/COLOR]
                      Напълно съгласна .... или пък да се пускат от време на време снимки от реални катастрофи на шофьорите ... поне при мен имаше поразителен ефект.
                      Подобни клипове се въртят всеки ден в КАТ София, ама резултат никакъв
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Working...
                      X