Известие

Collapse
No announcement yet.

Молба за оглед на автомобил в Стара Загора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Молба за оглед на автомобил в Стара Загора

Имам една голяма молба за оглед на едно автомобилче в Стара Загора.

Малко е скандално, че не става дума за алфа, ама все пак
    Автомобилчето е нисан x-trail ето и обявата

Инаресува ме дали двигателят има вид на такъв на милиони километри и въобще всякакви други впечатления.

Aко има на желаещи да ударят едно рамо, нека кажат и ще изясним детайлите по огледа
    Предварително благодаря
    Last edited by trustworthy; d.m.y г., 22:02.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Ако беше писал малко по рано в неделя минавах от там щеше да го видя ,а лошо няма че не е алфа като нямат нищо в гамата SUV аз също мисля да се мятам на нисан но на по големия му брат MURANO.
    Този х-траил е с рено двигател мисля си наясно.
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Абе уж е на нисан - с верига бил. Предишният е същия, но с друга турбина, доколкото упях да разбера.
      Иначе в неделя обявата я нямаше - днес е пусната
      _______
      146 JTD - ex

Comment

ми то, една чанта рена са с вериги бре !

като рено 9 ., 11

алфата да не изгърме !!!!!!!!!!..??
        155 осем хиляди клапана 16 вериги
        0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

В петък ме спряха за превишена скорост пак с алфата - 17км/ч над разрешената.
          Трябва да я сменя с нещо по-бавно, че тоя дизел докато потегля на светофара и вече карам с 67 км/ч
          _______
          146 JTD - ex

Comment

Отчето нещо залита.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

начи Пламене 100 пъти съм ти казвал ! НЕ бъркай скоростоммера с температурата!!!!

а ограничението 5 клм ! ли беше ??
              155 осем хиляди клапана 16 вериги
              0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от toki4a Покажи съобщение
                начи Пламене 100 пъти съм ти казвал ! НЕ бъркай скоростоммера с температурата!!!!

а ограничението 5 клм ! ли беше ??
                Да ти сканирам фиша, а
                _______
                146 JTD - ex

Comment

"Джипчето" за магистрала и градско каране ли ще го ползваш само? Ако е така супер, защото незнам дали знаеш ама няма бавни предавки, което за джип си е подигравка ама то това си е и SUV- де.
                  sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Това, че няма бавни далеч не му е най-ограничаващото за движение по пресечен терен. Не е направен за офроуд, но едва ли и отчето за това го иска.
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

Трябва ми нещо, с което да мога да газя дълбокия варненски сняг просто
                      Ениуан?
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

То снега по оня край... ела земи боксера
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

Начи, да уточним някои неща.

Моторът на Х-трейл 2.2 дци е НИСАНСКИ (YD22DDTi commonrail http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_YD_engine). Току-що звъннах на Васко Димитров, собственика на Митвас - гаранционен сервиз и дилър на Нисан (където си поддържаме Кашкай) http://www.mitvas.com/ и той ми обясни някои неща за този автомобил. Проверихме в базата данни на Нисан - конкретно тази кола (по-скоро тази регистрация РА 5767 АМ) не е сервизирана във фирмените сервизи на Нисан в България. Но може би са сменяни рег. номера. Ако имаме ВИН, ще може да се проучи и да се разбере цялата история на автомобила.

Васко каза да не четеш кво пише по форумите, щото там имало невероятни глупости и при него постоянно идвали унищожени мотори поради някви странни ремонти по форумни съвети. Козата си сакала пръч.

Мотора по принцип е много здрав и издръжлив, обаче има известни проблеми с ангренажната верига, турбото (геометрията) и комън-рейл впръскването (помпа високо налягане). За щастие цените не били особено високи. Просто трябва да се погледне от специалист, защото конкретно проблемите с веригата се диагностицират много трудно - човек трябвало да знае какво точно да слуша. За съжаление дилъра на Нисан в Пловдив е фалирал, отскоро в Стара Загора като фирмен сервиз на Нисан функционира Мотоексперт, но не е ясно доколко са навлезли в матряла.

Окачването е здраво, двойното задвижване е собствена разработка на Нисан и е неубиваемо. Това се потвърждава и от факта, че абсолютно същото двойно задвижване се монтира и на новия Х-трейл, както и на Рено Колесница, Нисан Кашкай и Дачия Дъстър. Системата е с Халдекс-съединител и работи много добре (досега и в най-тежките зими не сме имали никакви проблеми с нашия Кашкай, катери се като коза).

Ми тва е. Колата е добра, надеждна, много просторна и комфортна, икономична, според мен е леко грозновата. А и интериора е меко казано странен с тия централни уреди. Абе въпрос на вкус.
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Пинко, халдекс и неубиваемо 4х4 се изключват взаимно.
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              Пинко, халдекс и неубиваемо 4х4 се изключват взаимно.
                              Може, но Васко Димитров спомена, че досега е поръчвал само една такава "раздатка", и тя не се била повредила, а била със счупен корпус от удар в камък или нещо подобно при излитане от пътя.

Естествено, ако решиш да участваш с такъв Нисан на състезание по офроуд, вероятно ще я счупиш, въпреки че е доста трудно и изисква целенасочени разрушителни усилия. Ама тва не е проблем на Халдекса, а на задкормилното устройство. А и си има защити - като позагрее (което се случва при екстремна експлоатация), просто светва една лампа и изключва. И като поистине (което зимата става за няма и 5 минути), сработва отново.
                              Volvo XC90 D5 '06
                              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Working...
                              X