If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте,понеже все по-често виждам V6 по пътищата и реших да пусна такава тема. Все още не са толкова много и ми е интересно да науча и споделям мнение с хора,които имат такъв двигател.
Ей ме на , аз съм отявлен шестаководител . Най-хубавото нещо на тези мотори е техният звук. Обожавам да си свалям прозорците като минавам през тунел и да връщам 1-2 предавки
Здравейте,понеже все по-често виждам V6 по пътищата и реших да пусна такава тема. Все още не са толкова много и ми е интересно да науча и споделям мнение с хора,които имат такъв двигател.
Не, че карам кола с такъв двигател, но какво точно те интересува.
Мота ми се един тъдява, ако някой се вясне на тракдея ще има възможност да чуе как звучи на права тръба.....чесно казано и аз още не знам, сервиза е в жилищна зона, и мое да ревнат съседите......
Иначе мноо зле, с ТС-а ми върви назад, като дам газ стрелката на бенза видимо спада, ама аз си го обичам.....
И на двата харесвам звука, а иначе :
На 12 клапановия звука е много як от ниски обороти, а 24 клапановия изригва на по високи. 24 клапановия е екплозивен и рязък след 4 000 оборота, но пък на 12 клапановия кривата на въртящия момент е по плавна и може да се кара като дизел (не че аз го карам така де)
Разхода в София градско по задръстванията е 17-18 с 2,5 12 клапанов и 23-25 с 3.0 24 клапанов (това по задръстванията , при празно ръчка и до работа 8,5 км минавам за 50 минути) иначе на неделно каране из София са падали и по 11-13 за първия и 16-17 за втория. За извънградско е много различно - в зависимост от настъпването. Например като ходихме до Юндола се движех с колоната и не е юркано много ГТВ-то даде като се върнах в София среден 10.3 (ръчкахме само по байрите като ходихме са снимката и като догонвах колоната в началните 10 км) , а обичайно я докарвам на 12-14 извънградско (ама си ръчкам) А 155-цата и тя различно от 9 до 12-13 . Предполагам , че и повече мога да ги докарам.
Иначе за звука - ами на ГТВ-то от както съм го взел се каня да му сложа предни тонколони , но факта , че ощя няма и не ми прави впечатление говори ясно. На 155-цата при усилване пращи предна лява колона, ама и това почти съм го забравил защото постоянно е намалено и със смъкнат прозорец, а в задръстванията слушам леко радио сутрин :
Иначе 3.0 - 24 клапановия дава подобни усещания и звук (или поне най-много се доближава ) до усещането, което имах като карах 8 -мак в Маранело с F430 .( е много по бързо , но двигателя реагира подобно) Та от тази гледна точка е прав Джеръми Кларксън, като казва за GTV 3.0 V6 24v - "It's a mini ferrari"
За да съм достатъчно точен , ще кажа м че ми се иска да притежавам и 3.0 V6 12 клапанов. (мисля е по добър от 2,5 - 12 клапановия и от звук и от към вървеж)Предпочитам 3.0 12 клапанов пред 2,5 - 24 клапанов. А иначе ако трябва да избирам между 3,0 12 кл. и 3.0 или 3,2 24 клапанов не съм сигурен просто са много различни като усещане. Предния уйкенд за да съм сигурен, че съм направил правилния избор с ГТВ-то карах и една кола, която мислех да вземам и също има брутален звук и як двигател - CL 500 - купето от 1997 година. Сега съм сигурен ГТВ-то е по бързо , и ме кефи повече силата и ряза които има. (то вярно , че онова е с автоматик де, но определено е доста по бавно) -това варианта с 320 к.с . Иначе пък за такъв двигател разхода му градско е само с 3 литра по голям от моя и въпреки големия му размер и дължина над 5 метра го паркирах по бързо между две коли от ГТВ-то (абе то си е различен клас де общото с ГТВ-то е само че са с по две врати )
Може да ме наречете максималист или грандоман. V6 е много добър двигател с изключително красив звук. Но V8 е още по-очарователен и благозвучен. Разбира се и разхода е доста по-различен от по-малкото цилиндри. http://www.youtube.com/watch?v=VXR4H...eature=related
Мота ми се един тъдява, ако някой се вясне на тракдея ще има възможност да чуе как звучи на права тръба.....чесно казано и аз още не знам, сервиза е в жилищна зона, и мое да ревнат съседите......
Иначе мноо зле, с ТС-а ми върви назад, като дам газ стрелката на бенза видимо спада, ама аз си го обичам.....
Братя, няма пътища и не можем да се изкефим от вървежа на колите ни - има тук-таме разни участъци от някои магистрали, но това е твърде малко и не можем да придобием представа за сравнение. Струва ми се, че звука не е критерий, който да ни носи удовлетворение.
На мен ми се струва,че нещо ни ментат с кончетата, но това вече го игнорирах. Има и по-бързи има и по-бавни,друго си е като тупаш ,де )
На моята имах някакъв проблем с едно замисляне към 5000 , смених съединителя и вече няма замисляне. Сега се имам за много лош )
Миналата пък седмица за малко да си остана без мотора Смениха ми маслото и ми изкривили и пробили масления филтър. Добре ,че едно момче ми каза ,че ми тече. Спрях и викнах подкрепление веднага. Проверих маслото и беше останало много малко :X Смених го ,защото едни други майстори ми бяха сложили 7.100г,а то е 5.900,но знам,че знаете..
Тифоза,Радо къде се губите ми кажете )) Никола и теб се радвам да те засека
Недей, че това е болезнена тема, която ще се изроди и ще настане мазало
Интересно е обаче мнението на хора притежавали/ притежаващи и туин спарк и 2,5 в6. Ако имат желание да направят едно кратко резюме за единия мотор и за другия...За звука няма нужда от коментар - всички единодушно се съгласяваме, че 6-ка е по-добрия.
Лично съм разговарял с Бат Вас, и до колкото си спомням думите му бяха, че ако трябвало да сравни предишната му 145 1,8ТС и 155 2,5В6...145-цата му се струвала по-вървящата от двете...
Мнението на Феро също ми е интересно, защото на едно и също купе е карал 2.0ТС и сега 2,5 в6 24кл.
п.с. Иначе при първа финансова възможност бих се присъединил към В6-ците, с някоя 3.0 или 3.2 24кл.
Comment