Известие

Collapse
No announcement yet.

За хора с V6 двигатели

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ето това е приказка
    Гадното е само ,като кажеш,че "нищо и няма" все едно очакваш да се случи нещо ))
    Иначе как беше на "track day"?
    Аз пък днес я изкарах за кръгче из улиците и застанах зад едно бмв 3.0 ,видях го ,че се гони с мотор и викам "дай и аз ще се пробрам" - честно ви казвам дърпаше ме с многооо малко. Явно тежеше много После ме спряха куки ,затова че карах с 82км,а не със 60 на околовръстното.Минах без рушвет ,но ги забаламосах яко (викам си добре ,че не ме спряха малко по-надолу с 200,докато бях зад бмв-то ))
    Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от Highvoltage Покажи съобщение
      Ето това е приказка
      Гадното е само ,като кажеш,че "нищо и няма" все едно очакваш да се случи нещо ))
      Аз пък днес я изкарах за кръгче из улиците и застанах зад едно бмв 3.0 ,видях го ,че се гони с мотор и викам "дай и аз ще се пробрам" - честно ви казвам дърпаше ме с многооо малко. Явно тежеше много После ме спряха куки ,затова че карах с 82км,а не със 60 на околовръстното.Минах без рушвет ,но ги забаламосах яко (викам си добре ,че не ме спряха малко по-надолу с 200,докато бях зад бмв-то ))
      Не че нещо ама не вярвам да е било 3.0 Това е малката М-ка и повярвай такъв бинокъл ще ти връчи че не е истина...Поредния който си е сложил лепенка ей така...
      ПП: миро с Qv-то с колко те беше бил
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        ... когато маперите почнат да редят таблиците както трябва, а не например цялата карта с 5% нагоре и 3-4стен кинта назад и ефект никакъв......
        3% и поне да не бъркат координатните оси на картите (X със Y и обранотот)

V6-така е чук когато се направи както трябва. Напълни ми душицата тая кола на пистата. Уникален звук! Всеки който присъства на пистата в понеделник го е чул и знае за какво иде реч. Който не е да заповяда другия път
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Та в крайна сметка върви ли V6 2,5 повече от 2,0ТС?
          Замислям се доста за един V6 2,5 Q-System.
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Когато всичко си му е на ред си върви. Няма причина да не върви.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Когато всичко си му е на ред си върви. Няма причина да не върви.
              Мисълта ми е има ли осезателна разлика спрямо 2,0ТС при условие че всичко му е наред?Питам защото тук един се чуди на мойта да я купува за 3-3200 евро,ниска цена за Гърция но в България е 4000 лева със зор,та ако я продам да пробвам един В6.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

В6 е скъп за обслужване и за каране. Гори повечко, но пък е удобен мотор за дълъг път.

Comment

Предлагам всеки да сподели кво е правил по колата си,почвам аз по 156 та първо предна,задна броня и прагове,спортно окачване от 2.0,диференциал(умре ми в краката)съединител и джанти 17 това е засега предстои ревизия на мотора и смяна на всички датчици.На 155 та ревизия на мотора,отвяване на главите с 0,35 ,портване,полиране и напасване на клапаните и това и двете коли са с тръба и краино гърне.
                  Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Здравейте колеги ,един въпрос просто за информация ,защото темата е за В6. Коя кола върви повече 156 2.5 24 или 155 2.0 16в турбо 4х4 .Говорим за стокови коли без никъкви доработки.
                    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                      Здравейте колеги ,един въпрос просто за информация ,защото темата е за В6. Коя кола върви повече 156 2.5 24 или 155 2.0 16в турбо 4х4 .Говорим за стокови коли без никъкви доработки.
                      Ето, това показват сухите данни

Comment

Първоначално публикувано от kokless Покажи съобщение
                        Ето, това показват сухите данни
                        Този сайт е със най неверните данни!
                        Изобщо не го гледай, пък и от стара до стара кола има разлика.

Comment

Тъй като това е неправилното място за обсъждане мога да кажа спокойно, че се съобразявайте с възможностите си когато си купувате кола с V6 двигатели и не надскачайте себе си.
                          Пожелавам на всички да бъдат толкова богати за да поддържат в нормално състояние такива автомобили, но като се има впредвид, че живеем в България и нивото на сервизите и пътищата са каквито си знаем, това в момента изглежда като бисер в кочина, тъй, че се замислете в какво състояние купувате тези коли и как ще ги поддържате.
                          Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:19.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

....
                            ....
                            Иначе беше добре на трак дей-я. Няколко пъти обръщах на обратно оборотомера при спиране на скорост, но не стана това, което ме притесняваше
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Не че нещо ама не вярвам да е било 3.0 Това е малката М-ка и повярвай такъв бинокъл ще ти връчи че не е истина...Поредния който си е сложил лепенка ей така...
                              ПП: миро с Qv-то с колко те беше бил

Аз още Васко не съм прескочил )) След като смених съединителя спря да ми се замисля нагоре и мисля , че върви много по-добре..
                              За бмв-то ето такова беше http://www.youtube.com/watch?v=gnmQUaD0cqI
                              Възможно е обаче!! Той да не се е дърпал ,а просто да си е набирал )) Въпроса е ,че успях да му смогна на набирането.

---------- Post added at 01:02 ---------- Previous post was at 00:59 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                              Та в крайна сметка върви ли V6 2,5 повече от 2,0ТС?
                              Замислям се доста за един V6 2,5 Q-System.
                              Доколкото знам Q-system-a е куца работа.. Мога и да греша де!!! Не съм карал само по приказки,така че това не е мнение ,от което плътно трябва да се влияеш. Мога да кажа само ,че ако можеш да и смогваш на харча,колата е много весела (не очаквай да си ферари)
                              Срещу 2.0 156 ,колата я взима без проблем..

---------- Post added at 01:03 ---------- Previous post was at 01:02 ----------

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                              Тук само на хартия можем да кажем. Трябва да питаш колегите със 155
                              Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Аз още Васко не съм прескочил )) След като смених съединителя спря да ми се замисля нагоре и мисля , че върви много по-добре..
                                За бмв-то ето такова беше http://www.youtube.com/watch?v=gnmQUaD0cqI
                                Възможно е обаче!! Той да не се е дърпал ,а просто да си е набирал )) Въпроса е ,че успях да му смогна на набирането.
                                Хах еми ето по старото е46 330I с около 1,5-2,0 коли бие миро, Васко с поне 8-9-10 ще пада смятай ти къде ще си:
                                http://www.youtube.com/watch?v=D3xSMQnSnbc
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X