Като купувахме нашата готварска печка нямаше захранващ кабел, готварските печки и бойлерите имат точно определен начин на свързване (тоест трябва да се види къде да е фазата и къде нулата и е добре да има трето жило за заземяване) по новите стандарти на изграждане на ел. инсталация е задължително, обаче при неналичието на такова се слага мост между занулителните пека на контакта и "нула". Преди време ремонтирах един бойлер и собстеникът ми каза: Абе той дали работи или не все му свети лампичката с тази разлика при работа нормално спрян едвам но свети, човекът който го е правил преди мен не е прекарал фазата да се опражлява от термо релето а нулата апък фазата беше директно вързана.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за електрическа печка (към електротехниците)
Collapse
X
-
E, те елтехниците са си чудо - добре че не е станала беля някаква с тоя бойлер постоянно под напрежение.
Аз като си купувах фурната за вграждане си дойде с кабел със щепсел. Гледам го един такъв тъничък... Чета - 3*1,5, а фурната 3,4kW на една фаза. Звъня в сервизния център веднага, че нещо не ми се щеше да се греем зимата на това кабелче. А оттам ми естествено ми казаха да го махам веднага това и да си сложа по-така кабел, да ми е мирна главата. Та, и инжинерите в заводите се излагат понякога, не само тия на поточната линия.
А светене на лампички когато не трябва се случва при утечка - добре е наистина да се провери с уред колко е потенциала на корпуса към твърда нула, за да имаш един още аргумент към магазина, като я връщаш... Иначе при такива уреди а си се хванал някъде на голо, а си почнал да мигаш с 50Hz...Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...
Comment
-
Играе ти нулата най-вероятно и тая електроника за остатъчна топлина се шашка.
Поне е преносима, няма ли къде да я боднеш на 3 проводна инсталация за теста?
Има малка вероятност да е неправилно подвързана ако има различно подвързване за 2 и 3 проводни инсталации, но не те съветвам да пипаш... да не се окажеш без гаранция.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Премери си нулата или пробвай за момент да свържеш защитата с метална тръба на водопровода ако имаш такава. Само в никакъв случай не го оставяй така `щото някой съсед ще получава електрошокове докато се къпе.AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
по принцип от известно време всяка марка която произвежда печки и държат на качеството ... за да избегнат такъв род проблеми или не слагат захранващ проводник или слагат проводник ( с нужното сечение ) без щепсел .. идеята е че за да се свърже в мрежата такъв консуматор трябва да има хубава връзка ....използват се клеми .... съединители .... за всички останали фирми които все още добавят и по някое тънко проводниче с нормален щепсел .... няма смисъл да коментирам .... хубаво е да се сложи контакт и щепсел за уреди с повишена консумация .... инсталацията трябва да изградена така че да не се натоварват кабелите .... трябва да е оразмерена според нуждите на домакинството .... едно време особено в старите сгради са полагани 2 проводника ( фаза и нула) в но и с малко сечение ... просто нуждите на хората са били различно .... в центъра на софия а и не само старите сгради до апартаментното табло има и проводници 0.75 но както казах на хората им е трябвала една крушка .... да но вече има климатици печки ..... и т.н. и в един прекрасен момент нещо се възпламенява .... и става проблем... твърде вероятно почти съм сигурен че проблема е в печката ... съвета ми към всички които ще си купуват особено печки да направят консултация с човек който разбира нещата и съобрази инсталацията с печката ...GTV 2.0 TS 16V 1998
HYUNDAI I20 1.1 CDRi 2013
Comment
-
Вкъщи имам печка с два котлона - керамичен плот и фурна с вентилатор "Дипломат" , инокс и др. алибали, когато я купувахме струваше над 500лв. преди повече от година. Още щом я включих в контакта и лампата за котлоните започна да свети слабо без да има нещо включено по самата печка. И до сега си работи без проблем. Инсталацията е със два проводника и занулени контакти. Така че смело напред проблема не е значителен поне според мен.
Comment
-
Първоначално публикувано от bobi_kvo Покажи съобщениепо принцип от известно време всяка марка която произвежда печки и държат на качеството ... за да избегнат такъв род проблеми или не слагат захранващ проводник или слагат проводник ( с нужното сечение ) без щепсел .. идеята е че за да се свърже в мрежата такъв консуматор трябва да има хубава връзка ....използват се клеми .... съединители .... за всички останали фирми които все още добавят и по някое тънко проводниче с нормален щепсел .... няма смисъл да коментирам .... хубаво е да се сложи контакт и щепсел за уреди с повишена консумация .... инсталацията трябва да изградена така че да не се натоварват кабелите .... трябва да е оразмерена според нуждите на домакинството .... едно време особено в старите сгради са полагани 2 проводника ( фаза и нула) в но и с малко сечение ... просто нуждите на хората са били различно .... в центъра на софия а и не само старите сгради до апартаментното табло има и проводници 0.75 но както казах на хората им е трябвала една крушка .... да но вече има климатици печки ..... и т.н. и в един прекрасен момент нещо се възпламенява .... и става проблем... твърде вероятно почти съм сигурен че проблема е в печката ... съвета ми към всички които ще си купуват особено печки да направят консултация с човек който разбира нещата и съобрази инсталацията с печката .... Като вземах печката май ми казаха 3х4 мм2 кабел да взема. И аз взех с целия си акъл. Ама я го наври това нещо в нормален щепсел!? Пък дори да намериш, той няма да може да издържи на тази мощност. И още по-голямата простотия - исталацията вкъщи е на 2,5 мм2. Т.е. ако гори нещо, няма да е кабела на печката
. Те хубаво смятат печката към 8-9 kW, че и нагоре, но все пак ние не сме луди да включваме всичките котлони и фурната едновременно.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
Comment