Известие

Collapse
No announcement yet.

„Буревестниците” (Thunderbirds)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    Ха-ха ще развиваме пилотажни групи. С МиГ-21 ли? Или с 4те общо 29ки? И с какви пари? Те гориво да покрият заданията нямат. Фигури от висшия пилотаж не са тренирани с години... Че нямаме демонстрационна група ни е последния проблем в момента
    29-ките въобще не са 4 на брой...

Отряд 1 и 2 позят суверинитета ни перфектно.

В нашата авиация има пилоти владеещи фигури от висшия пилотаж. (Вярно е, че няма тренирани групови изпълнения)

Поздрави

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
      29-ките въобще не са 4 на брой...

Отряд 1 и 2 позят суверинитета ни перфектно.

В нашата авиация има пилоти владеещи фигури от висшия пилотаж. (Вярно е, че няма тренирани групови изпълнения)
      Поздрави
      Не се хващай за думата. Знам достатъчно добре колко са, вервай ми. Висш пилотаж в изтребителната авиация не е преподаван/трениран от години. Това нещо не го ли отработваш го губиш. Пазят суверенитета е доста силно определение за "еър полиснга" който осъществяваме в момента. Демек борба с дозвукови, не маневриращи енергично цели. Това сме в момента откъм изтребители - прихващане и работа по пътнически и транспортни самолети. И на мен ми е жалко но толкова.

Alfa_User на 25.06 съм в Трявна. Ще се гледам да "прескоча", тъкмо ще се видим.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

С една балансирана политика може да си спестим доста разходи откъм летателни апарати и подготвени кадри - интересно ми е ВВС на Швейцария с какъв арсенал разполага и дали изобщо имат ВВС.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
          Хайде да оставим личните захапки настрани, а ?
          Аз лично ще отида да поснимам Буревестниците, макар за последните 15 години да нямат кой-знае каква промяна в програмата си (да не кажа никаква...), и ще се радвам после да споделя впечатления и снимки.
          Ако някой от вас ще присъства също - да пише, та да се видим на място
          И аз ще бъда там, нямам нищо напротив да се видим
          Alfa Romeo 146 1.4Junior; Alpine 113BT; Hertz
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            С една балансирана политика може да си спестим доста разходи откъм летателни апарати и подготвени кадри - интересно ми е ВВС на Швейцария с какъв арсенал разполага и дали изобщо имат ВВС.
            Над 30 Хорнета на служба, очаква се закупуването на още толкова Супер Хорнета или Грипена...

Също така имат и бая Ф5 от студената война .... много на брой... и един куп други самолети

Батко там има летища в планините !!!!!!
            Last edited by ne0; d.m.y г., 17:35.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
              Ако някой от вас ще присъства също - да пише, та да се видим на място
              И аз трябва да съм там,ако не ми мине котка път/черна,не мойта си домашната/.Така,че надявам се да се видим

Я да питам,къде е точно входа за летището.
              Last edited by wrc; d.m.y г., 20:18.
              2011 Giulietta MA-ex
              1995 155 1.8 TS 8V
              2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от wrc Покажи съобщение
                И аз трябва да съм там,ако не ми мине котка път/черна,не мойта си домашната/.Така,че надявам се да се видим

Я да питам,къде е точно входа за летището.
                Има два входа на летището, единия е за автомобили другия е само за хора. Този за автомобилите е още на входа на селото, първата пресечка в ляво. Другия е точно на жп гарата. Не съм сигурен обаче дали ще се пускат коли в поделението. Иначе на гарата има паркинг.
                sigpic

Comment

Посетителите ще се пропускат само от входа срещу ЖП-спирката. Входа за автомобили ще важи само за личния състав от базата.
                  По принцип място за спиране има доста, но от личен опит от предния път - със сигурност ще се наложи паркиране и нейде из уличките на селото.

Edit : Базата отваря врати в 0930, но реално шоуто започва с наземната церемония в 1300. От 1000 до 1130 има някаква музикална програма и парашутни скокове. Надявам се времето да е хубаво, но не прекалено горещо - 1400 си е кофти час за шоу и снимки, ако е типичното горещо време за сезона ...
                  Ако искате - да си чукнем някаква среща нейде из района ? Аз лично не смятам да съм там още в 0930, затова не се наемам с точно предложение, но ще се радвам да се видим и запознаем с който не сме се виждали

Само да вметна, че на 3 и 4 Септември ще се проведе и БИАФ 2011 - този път на територията на авиобаза Крумово (летище Пловдив). Интересното там ще е оригинален и напълно реставриран Messerschmitt Me-109. От немска страна са обещали самолета да дойде, и то на собствен ход - аз лично потръпвам от шанса да се докосна до този шедьовър ...

Last edited by Alfa User; d.m.y г., 18:44.
                  155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                  Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Тази година, рекламата на това събитие е още по голяма(визирам фейсбук) спрямо предния път и мисля, че повечето, които са решили да ходят към 13-13,30 ще се озорят с мястото за паркиране. Та определено ще се наложи да си търсят места из уличките на селото
                    sigpic

Comment

И аз мисля да намина през Графа тогава да позяпам, поснимам, послушам...
                      Ще следя темата за евентуална организация примерно за кафе, кола, кюфтета, въпреки че ще съм с моторетката, не с нафтовата печка...
                      '03 Suzuki DL1000 V-Strom
                      '00 Subaru Outback 2.5i gpl - Japanese Alfa
                      '93 Toyota Previa 2.4i - perfect youngtimer
                      '05 FIAT Punto 1.3multiJet

Comment

аз за сега се каня да дойда, ама още е малко рано да казвам със сигурност
                        и да, 9:30 ми е раншко, само за да седим и се почесваме до 13
                        най-вероятно е да сме с двуколесното, така че все ще се вместим в някой ъгъл за паркиране
                        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от splendor Покажи съобщение
                          Има два входа на летището, единия е за автомобили другия е само за хора. Този за автомобилите е още на входа на селото, първата пресечка в ляво. Другия е точно на жп гарата. Не съм сигурен обаче дали ще се пускат коли в поделението. Иначе на гарата има паркинг.
                          Благодаря
                          2011 Giulietta MA-ex
                          1995 155 1.8 TS 8V
                          2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                            Хайде да се въздържаме от пренебрежителни определенийца за пилотажни групи от най-високо ниво и 60 годишна история.
                            До колкото знам, нашите са с много по-дълга история и като част от бившата авиобаза Габровница, имам база за сравнение!
                            Все пак , на 25-ти, ще съмна друго място, където ще гледам как летят Алфи!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              До колкото знам, нашите са с много по-дълга история и като част от бившата авиобаза Габровница, имам база за сравнение!
                              Все пак , на 25-ти, ще съмна друго място, където ще гледам как летят Алфи!
                              Авиобаза Габровница - Дата на създаване - 1964 г.

Thunderbirds - "The Thunderbirds were activated, after 6 months training in an unofficial status, on May 25, 1953 as the 3600th Air Demonstration Team at Luke AFB"

Би ли о6яснил по-подро6но защото не става ясно кои са "нашите"?
                              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
                              Ex Fiat 126p
                              Ex Fiat Вravo 1.6
                              Alfa Romeo 147 1.6

Comment

За тези които на 25 ти са заети , могат да гледат тренировката предния ден извън района на базата. В самия ден ви съветвам да дойдете по рано заради очертаващия се труден начин за паркиране около базата. Интересно ще е този път ,че хората ще са по близо до полосата и ще има възможност за хубави снимки. Ако някои има въпроси да пита, може и на лични. Преди 10 дена участвахме в статичния показ в Турция и там видяхме пилотажа освен на американците и на всички пилотажни групи от Европа без руснаците. Нищо кой знае какво не беше. Там овациите обра италианския Спартан. Интересно беше как транспортен самолет прави фигури присъщи на изтребителите .
                                http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Working...
                                X