Първоначално публикувано от morfius
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мануела Горсова загуби дело срещу застрахователя на Стависки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщениеНяма как да няма неотменимост на наказанието тъй като нас ни управляват едни от най-големите престъпници които съответно са и едни от най-безскруполните и корумпирани.
Както е казал народа : " Рибата се вмирисва от към главата! "
Докато ние не се очистим от това мислене, няма да има други управници, ако ще от Лапландия да ги внесем.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
за случая
Като не се обясняват нещата и се изопачават фактите от медиите с цел сеири и интерес, глей кви дискусии стават. Важно е да се осъзнае че в конкретното гражданско дело става дума че едни хора искат да вземат едни пари - и за нищо друго не става на въпрос. Ние всички си знаем позицията че тоя се отърва леко, че момичето не заслужава това страдание, но за съжаление това не е било предмет на делото и решението. По него се съдят за пари - не за да търсят състрадание, неимуществени вреди, не за да доказват "1.2 промила - защо условна", "кавал" и т.н. Е как да ти върнат едни пари и да ти признаят едни разходи когато ти не си ги направил от твоя джоб и не можеш да представиш документ че си ги направил от твоя джоб, ама сега ги търсиш да ти ги възстановят на тебе?!?
Кофти е за родителите, но май някой грешно или заблуждаващо им е представил нещата отначало и те са подведени да стигнат до резултата - 21 000 лв които сега да платят на ответника (добре че няма да ги търси).
Пак казвам, това е гражданско дело за пари, съвсем настрана е и не е обсъждан въпроса Стависки адекватна наказателна присъда ли е получил, какъв му е морала, над закона ли са някои хора и т.н. Все неща които не са имали отношение към това решение, но надълго и нашироко дискутирани от страничния зрител.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
Доста едностранчиво.
Какво значение има как са платени тия разходи?
Максим ми е причинил вреди в такъв размер. Следва да ми ги възстанови. Междувременно как съм се справил аз е ирелевантно.
Доста тъпо становище иначе. "Да причинени са ти вреди, ама ти вече си си намерил парите, за туй няма да ти ги възстановим"
Следва да разбираме, че ако тези разходи не бяха набрани чрез дарители, застрахователя щеше да плати, така ли?Last edited by Old Fox; d.m.y г., 15:10.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Темата е за делото, но е поднесена така, че връща към началото на ситуацията.
А ситуацията е с доволно наложен емоционален заряд и за това винаги се отклоняват темите в такава посока.
Независимо, че от тогава имаше и по-тежки случаи на пътя, някои от които дори без присъди.
Изобщо Максим се превърна в параван зад който да (се) крият всички останали къркани убийци.
А едва ли някой разумен човек ще смята за редно един (па макар и известен, лицемерен и т.н.) да плати за всички, то просто и няма как да стане.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Решението от това дело опорочава и обезмисля идеята на дарителските акции и не знам тези съдии защо не поглеждат и от тази гледна точка - кой вече ще дарява пари като вижда, че всъщност застрахователите се облагодетстват от идеята и, че събраните пари не са с такава полезност, каквато са си мислили хората при даряването.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеРешението от това дело опорочава и обезмисля идеята на дарителските акции и не знам тези съдии защо не поглеждат и от тази гледна точка - кой вече ще дарява пари като вижда, че всъщност застрахователите се облагодетстват от идеята и, че събраните пари не са с такава полезност, каквато са си мислили хората при даряването.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
дженерали се показаха като много лош застраховател и си направиха страшна антиреклама. какво значение има родителите от къде са намерили пари. по правилно щяха да постъпят ако им бяха платили, а съответната сума да търсят по съдебен път от пияния максим.
иначе проблема не е в законите. присъдите са за обществото, като няма нормално общество, няма да има и ефективни присъди за гъзарите.точка
Comment
-
Това дело, щеше да е с абсолютно същото решение независимо дали се води в България, САЩ, Англия, Германия или друга западна страна. Това е по повод на тези от вас, които побързаха да оплюят родината си. Защото е заведено напълно некомпетентно, ако решението беше в полза на родителите на Мануела щеше да е нарушен основен закон в застраховането. Решението на съда не накърнява и обезсмисля дарителските акции, просто е трябвало да се обърнат към грамотни адвокати. Ако някой е накърнил идеята за дарителство то това са самите родители. Но при такъв баща какво друго да се очаква.
Comment
-
Първоначално публикувано от aav Покажи съобщениеТова дело, щеше да е с абсолютно същото решение независимо дали се води в България, САЩ, Англия, Германия или друга западна страна. Това е по повод на тези от вас, които побързаха да оплюят родината си. Защото е заведено напълно некомпетентно, ако решението беше в полза на родителите на Мануела щеше да е нарушен основен закон в застраховането. Решението на съда не накърнява и обезсмисля дарителските акции, просто е трябвало да се обърнат към грамотни адвокати. Ако някой е накърнил идеята за дарителство то това са самите родители. Но при такъв баща какво друго да се очаква.Last edited by old alfist; d.m.y г., 15:06.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
за делото
Морфиус и aav казаха точно това което аз се опитвах ама не ми идваше дар слово нещо и съм развивал локуми.
Въпреки че не бих си позволил да коментирам едно съдебно решение като "тъпо", бих поспорил - Горсов е взел едни пари от дарения, похарчил ги е, и сега е искал да му ги върнат на него, т.е. да се обогати. Искът би трябвало да е заведен от тези хора дали парите, а не да е заведен от него. От друга страна би трябвало законово да се наложи застрахователя на осъдения шофьор винаги да поема лечението на жертвата, а после ако иска да води регресен иск - финансовото осигуряване на навременно спасяване на човешкия живот (този на жертвата) трябва да е на 1во място за да не се стига въобще до такива дела при които жертвата е осъдена да плати 21 000 лв. разноски, плюс вече платените и загубени 4% държавна такса за граждански иск, които пак Горсов ги е взел 100% от дарените суми.
Но за съжаление България е една друга държава с много интересни правила, където нищо не трябва да ви учудва, и затова разбирам мненията на повечето тука.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
Тва сериозно ли го мислите? Значи, аз ако се напия и тресна някое ваше дете и го вкарам в кома, а убия друго(измежду другото). Вие ще се заемете да намерите адвокат, да му нацакате една камра пари(щото няма за кво да ги дадете) не мисля! Ква система? Къде другате при такова дело, ще има значение къв е адвоката? Оня се напил на мотика, карал със 100+ по предполагам, знате какъв път и в крайна сметка отнел два човешки живота. И според вас, той трябва да се разхожда гордо и необезпокоявано, дори да кара(свидетел съм),след като е с отнето право за управление на мпс.
Другото незнам има ли нужда от коментар, не пожелавам на никой баща да се случва подобно нещо, но съм сигурен, че доста хора биха кривнали от правия път под подобно психическо натоварване продължило с години наред! За мен това не е от значение, виждал съм баща й виждал съм и каква мъка се чете в очите му и не мисля че парите с който е играл са от тези дарителски сметки. Това за мен бе един театър по измиване на ръчичките на скъпоценния максимчо. Относно застрахователите е ясно, те са мишоци и се опитват да скатаят всеки лев, без значение чия човешка съдба е на масата. А пари ще трябват, още години наред за да успее ТЯ да се възстанови поне частично. И моля без коментари - пари за кво: Да играе баща и по машинките.. и тн. тва е лишено от всякаква човещина у вас самите!
Пак казвам, не пожелавам никуму подобна съдба с такива известни МИШКИ, щото тогава незнам кой трябва да ни е на помощ...Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'
Comment
Comment