- Само дето не казвате дупки в буталата ще има или не.Имам приятел газаджия който би отделил един следобед за да пробваме с някой газов инжекцион,а да свалим тримовете на ЖТД-то надали ще е голям проблем ,че да докараме 30/70 съотношение.Но момента на запалване в зависимост от натоварването,съотношението гориво/въздух според температурата на въздуха и мотора,както и куп други фактори ми е чудно как ще ги нацелим.Най-вероятно при бедна смес ще стопим турбината,а на пълна газ ще прави детонации като за последно.Някой в Ямбол да вземе да погледне това ЖТД от обявата и да каже с каква газова система е,ако е с плочка ще се пробвам.Може пък да се окаже някъв хипер тънък тунинг дето бих го рискувал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Истина ли е, JTD + газово ???
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеИма
Значи правим нова кола, трябва да има нисък разход, достатъчна мощност и да отговаря на някаква еко норма.
Обаче трябва и производствената себестойност да е ниска, че да можем да спечелим от нея.
Е кое е по-екологично, по-евтино и т.н. дизел+метан или метан на бензинов мотор с резервоарче 10 л. за резерва бензин?Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
Comment
-
Да, но в конкретния случай с метана изгарянето на едновъглеродна молекула ли отделя повече сажди и вредни вещества или това на тежък въглеводород?Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Добре, айде сега гатанка
Кое е по-еко
100% дизел или 40% дизел и 60% метан/ПБ?156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Гатанката ти предполага вече произведен дизел, демек кола на старо - която не оправдава цената на уредбата.
Говорехме за производство на нов автомобил, защо са само бензинови преработените на метан.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Що се джанкате за глупости?! Естествено, че производството на такива агрегати не е никакъв технолочен проблем. Икономическите интереси обаче са други.
Споко. В скоро време ще се появят всякакви разработки според мен. Мисля, че в следващите десетилетия ще има всякакви алтернативи на бензина и дизела или по-скоро всякакви хибридни двигатели.
Между другото, много се работи и има вече създадени конвенционални Газови Инжекциони за дизелови агрегати и на метан и на LPG. Първите работят 60/40 вторите 50/50.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
това което ми казаха за цената на такава уредба: дизел + пропан вече не е 4к, а поне 50% надолу, не знам колко точно, а и има твърде много фактори, определящи цената все пак, като се почне от конкретния двигател, та до размера на бутилката
и айде стига с тия "тежки" метанови бутилки, 50л бутилка, тежи колкото джобно гадже
предлагам да не си возите гаджето повече, да не ви скапва окачването
или да си махнете бас-а, че и той тежиАко парите ти стигат, значи нямаш въображение.
AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение- Само дето не казвате дупки в буталата ще има или не.Имам приятел газаджия който би отделил един следобед за да пробваме с някой газов инжекцион,а да свалим тримовете на ЖТД-то надали ще е голям проблем ,че да докараме 30/70 съотношение.Но момента на запалване в зависимост от натоварването,съотношението гориво/въздух според температурата на въздуха и мотора,както и куп други фактори ми е чудно как ще ги нацелим.Най-вероятно при бедна смес ще стопим турбината,а на пълна газ ще прави детонации като за последно.Някой в Ямбол да вземе да погледне това ЖТД от обявата и да каже с каква газова система е,ако е с плочка ще се пробвам.Може пък да се окаже някъв хипер тънък тунинг дето бих го рискувал.
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Как ги изчислихте тея 4000лв. само не разбрах?
Единственото снимано в обявата е една бутилка за пропан бутан. Предполагам, че уредбата отпред си е най-обикновена уредба за инжекцион с плочка или нещо подобно. Цената на инвестицията едва ли е над 500лв.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Може би е малко офтопик, понеже става въпрос за камиони, но ето един фабричен метан-дизел
(за който питаше).
Защо не чист метан или пък бензин/метан?
1. Инвестицията за развойна дейност по добавяне на метанова система към съществуващ дизелов мотор е смехотворна в сравнение с тази за чисто нов дизел, отговарящ на новите еконорми. Първото дава 25% икономия на гориво и аналогично намаляване на вредните емисии, докато еволюцията на дизела е довела до такъв резултат за няколко десетки години. И тва в още в пилотната версия на новата система. Второто вече е огромен проблем за производителите на камиони, понеже в Евро 6 вредните вещества в отработените газове са на практика по-ниски от тези във въздуха на голям град, а възможностите на големите дизели в тва отношение са почти напълно изстискани още за Евро 5...
2. При международен транспорт не може да се разчита, че навсякъде по пътя има метан-станции, така че работата само на дизел е задължително условие.
3. Защо не бензин-метан? За камионите няма нужда от отговор. За леките коли - ми при метан-дизела се постига мноооого по-висока енергийна ефективност от работата в комбина в сравнение с бензиновия мотор.
Та метан-дизелът не е универсално спасение - просто има огромен потенциал за определени приложения.Last edited by bass; d.m.y г., 11:45.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от Ignat Покажи съобщение
Comment
-
Възможно е! Не говоря за конкретния случай!
Най-добри резултати има на метан като там се постига резултати от 20% дизел и 80%метан.При прупан бутана
тези резултати са около 30-40% дизел и останалото LPG.
http://www.slavgasbg.com/
Тук има малко информация за това какво правят хората със автобусите.Приложение в нашите коли ще има когато уредбата стане достъпна.Иначе ефекта за който се споменава е на лице!sigpicРемонт на ГНП със електронно управление, механични и комънреал.Ремонт на дюзи,комънреал и по-старо поколение.
Comment
Comment