Известие

Collapse
No announcement yet.

Истина ли е, JTD + газово ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

1. Само дето не казвате дупки в буталата ще има или не.Имам приятел газаджия който би отделил един следобед за да пробваме с някой газов инжекцион,а да свалим тримовете на ЖТД-то надали ще е голям проблем ,че да докараме 30/70 съотношение.Но момента на запалване в зависимост от натоварването,съотношението гориво/въздух според температурата на въздуха и мотора,както и куп други фактори ми е чудно как ще ги нацелим.Най-вероятно при бедна смес ще стопим турбината,а на пълна газ ще прави детонации като за последно.Някой в Ямбол да вземе да погледне това ЖТД от обявата и да каже с каква газова система е,ако е с плочка ще се пробвам.Може пък да се окаже някъв хипер тънък тунинг дето бих го рискувал.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Има
      Значи правим нова кола, трябва да има нисък разход, достатъчна мощност и да отговаря на някаква еко норма.
      Обаче трябва и производствената себестойност да е ниска, че да можем да спечелим от нея.
      Е кое е по-екологично, по-евтино и т.н. дизел+метан или метан на бензинов мотор с резервоарче 10 л. за резерва бензин?
      То колега целият свят е луднал на тема ЕКО , еко норми , зелени енергии и какво ли не , но май производството на нещо еко , не е много еко . Например акумулаторите... енерго спестяващите крушки ... ако това "ЕКО" бе толкова достъпно ..
      Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
      Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Да, но в конкретния случай с метана изгарянето на едновъглеродна молекула ли отделя повече сажди и вредни вещества или това на тежък въглеводород?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Добре, айде сега гатанка
          Кое е по-еко
          100% дизел или 40% дизел и 60% метан/ПБ?
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Гатанката ти предполага вече произведен дизел, демек кола на старо - която не оправдава цената на уредбата.
            Говорехме за производство на нов автомобил, защо са само бензинови преработените на метан.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Що се джанкате за глупости?! Естествено, че производството на такива агрегати не е никакъв технолочен проблем. Икономическите интереси обаче са други.
              Споко. В скоро време ще се появят всякакви разработки според мен. Мисля, че в следващите десетилетия ще има всякакви алтернативи на бензина и дизела или по-скоро всякакви хибридни двигатели.

Между другото, много се работи и има вече създадени конвенционални Газови Инжекциони за дизелови агрегати и на метан и на LPG. Първите работят 60/40 вторите 50/50.
              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
              Автогаз сервиз-
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

това което ми казаха за цената на такава уредба: дизел + пропан вече не е 4к, а поне 50% надолу, не знам колко точно, а и има твърде много фактори, определящи цената все пак, като се почне от конкретния двигател, та до размера на бутилката

и айде стига с тия "тежки" метанови бутилки, 50л бутилка, тежи колкото джобно гадже
                предлагам да не си возите гаджето повече, да не ви скапва окачването
                или да си махнете бас-а, че и той тежи
                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                  1. Само дето не казвате дупки в буталата ще има или не.Имам приятел газаджия който би отделил един следобед за да пробваме с някой газов инжекцион,а да свалим тримовете на ЖТД-то надали ще е голям проблем ,че да докараме 30/70 съотношение.Но момента на запалване в зависимост от натоварването,съотношението гориво/въздух според температурата на въздуха и мотора,както и куп други фактори ми е чудно как ще ги нацелим.Най-вероятно при бедна смес ще стопим турбината,а на пълна газ ще прави детонации като за последно.Някой в Ямбол да вземе да погледне това ЖТД от обявата и да каже с каква газова система е,ако е с плочка ще се пробвам.Може пък да се окаже някъв хипер тънък тунинг дето бих го рискувал.
                  Точно че има много настройки и неща заради които ти искат 4000+лв
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Кофти сделка при цена от 4500 в обявата, ако са тръшкани 4000+,доколкото схващам от обявата продавача е финансирал чипването и газификацията.Има някаква уловка тука

Comment

Как ги изчислихте тея 4000лв. само не разбрах?
                      Единственото снимано в обявата е една бутилка за пропан бутан. Предполагам, че уредбата отпред си е най-обикновена уредба за инжекцион с плочка или нещо подобно. Цената на инвестицията едва ли е над 500лв.
                      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                      Автогаз сервиз-
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Comment

Може би е малко офтопик, понеже става въпрос за камиони, но ето един фабричен метан-дизел
                          (за който питаше).

Защо не чист метан или пък бензин/метан?

1. Инвестицията за развойна дейност по добавяне на метанова система към съществуващ дизелов мотор е смехотворна в сравнение с тази за чисто нов дизел, отговарящ на новите еконорми. Първото дава 25% икономия на гориво и аналогично намаляване на вредните емисии, докато еволюцията на дизела е довела до такъв резултат за няколко десетки години. И тва в още в пилотната версия на новата система. Второто вече е огромен проблем за производителите на камиони, понеже в Евро 6 вредните вещества в отработените газове са на практика по-ниски от тези във въздуха на голям град, а възможностите на големите дизели в тва отношение са почти напълно изстискани още за Евро 5...

2. При международен транспорт не може да се разчита, че навсякъде по пътя има метан-станции, така че работата само на дизел е задължително условие.

3. Защо не бензин-метан? За камионите няма нужда от отговор. За леките коли - ми при метан-дизела се постига мноооого по-висока енергийна ефективност от работата в комбина в сравнение с бензиновия мотор.

Та метан-дизелът не е универсално спасение - просто има огромен потенциал за определени приложения.
                          Last edited by bass; d.m.y г., 11:45.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от Ignat Покажи съобщение
                            До колкото виждам ти си човека с тази кола, малко инфо няма да е зле...

Comment

Възможно е! Не говоря за конкретния случай!
                              Най-добри резултати има на метан като там се постига резултати от 20% дизел и 80%метан.При прупан бутана
                              тези резултати са около 30-40% дизел и останалото LPG.
                              http://www.slavgasbg.com/
                              Тук има малко информация за това какво правят хората със автобусите.Приложение в нашите коли ще има когато уредбата стане достъпна.Иначе ефекта за който се споменава е на лице!
                              sigpicРемонт на ГНП със електронно управление, механични и комънреал.Ремонт на дюзи,комънреал и по-старо поколение.

Comment

аз дадох но някой го махна помислиха че правя реклама

Comment

Working...
                                X