Известие

Collapse
No announcement yet.

По повод отписването на кола от данъчното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• По повод отписването на кола от данъчното

Такааа..
    Преди 10 години майка ми караше едно Рено 19, което в последствие продаде на някакъв тип...по документи всичко е оправено, само дето тя си е затрила договора за покупко-продажба и от 10 години му плаща данъците на това Рено, защото не може да го отпише.
    Предполагам, че колата е прехвърлена в КАТ отдавна...та каква е процедурата, не знам, справка ли няаква, че да се удостовери, че тази кола не е нейна вече...и дали има шанс да върнат данъците, които са платени без да има нужда?Предполагам, че човечеца си е плащал и той данъци, та дефакто е плащано 2 пъти...
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    Такааа..
    Преди 10 години майка ми караше едно Рено 19, което в последствие продаде на някакъв тип...по документи всичко е оправено, само дето тя си е затрила договора за покупко-продажба и от 10 години му плаща данъците на това Рено, защото не може да го отпише.
    Предполагам, че колата е прехвърлена в КАТ отдавна...та каква е процедурата, не знам, справка ли няаква, че да се удостовери, че тази кола не е нейна вече...и дали има шанс да върнат данъците, които са платени без да има нужда?Предполагам, че човечеца си е плащал и той данъци, та дефакто е плащано 2 пъти...
    Направете справка в данъчното на кого се води колата.
    Направете справка и в КАТ - дали е регистрирана от новия собственик.
    Ако новият собственик не е регистрирал колата нито в КАТ, нито в данъчното - пробвайте да направите справка в архива на нотариуса, който е заверил подписите под договора. Малко вероятно е да пази такъв архив, но пък не е невъзможно.
    След проверките пиши пак.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

ами стига да успея, да я убедя, да се разправя....
      той данъка е примерно 17лв на година...и на нея не й се занимава, но според мен това са грешни пари....

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

По-добре да ги давате на някой крайно нуждаещ се, отколкото на държавата.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Колегата, който каза за архива на нотариуса е абсолютно прав.Ако го пази вземаш си копие от договора и директно в данъчното за отписване на колата.Ако не го пази отидете в кат и напишете една молба, която не е по тяхна бланка долу горе със следният смисъл:
          ,,Уважаеми г-н Началник, Моля да ми бъде издадена служебна бележка или удостоверение от което е видно, че автомобил с Рег.номер .....марка...модел,,,,, не се води на мое име и е отписана от партидата ми в КАТ..Горното ще ми послужи пред Териториално данъчно управление град ..... "

Предполагам, ще ти кажат, че такава молба до сега никой не е пускал , но ако я пуснеш няма пречка да ти откажат...във Варна е правено.

Поздрави и дано успееш, защото наистина са грешни пари.
          Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
          Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

На скоро, проверявайки в общината дължимия данък за настоящата ми кола, установих че не съм отписал предишната и 3г. са се трупали данъци. Имам договор за покупко-продажба. Предполагам, че в "моята" община, трябва да докажа, че новия собственик е записал колата и си е плащал данъци, за да ме освободят от тези задължения, или? Т.е. по адреса от договора, да издиря общината в която е плащал, за да взема някакъв документ?
            sigpic
            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
              На скоро, проверявайки в общината дължимия данък за настоящата ми кола, установих че не съм отписал предишната и 3г. са се трупали данъци. Имам договор за покупко-продажба. Предполагам, че в "моята" община, трябва да докажа, че новия собственик е записал колата и си е плащал данъци, за да ме освободят от тези задължения, или? Т.е. по адреса от договора, да издиря общината в която е плащал, за да взема някакъв документ?
              Не, колега, ти с договора за покупко-продажба можеш да си я отпишеш....заъдлжението, да я запише е изцяло негово....

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
                ...Ако не го пази отидете в кат и напишете една молба, която не е по тяхна бланка ...
                Преди няколко години така, само че директно в паричния салон на данъчното попълних тяхна бланка (декларация), че колата е продадена и не пазя нотариалния акт и отписаха колата. Сега не знам дали действа схемата.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                X