Известие

Collapse
No announcement yet.

Simbian vs. Windows mobile vs Android vs Mac

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Simbian vs. Windows mobile vs Android vs Mac

В тази тема бих искал да дискутираме плюсовете и минусите на мобилните операционни системи . Кой какво ползва и харесва ли му , и кои приложения ползвате най много . Тъй като аз от както има симбиан ,ползвам само него ,не съм много запознат с останалите операционни системи ,но смея да твърдя ,че симбиана няма тайни от мен . Може би и затова не сменям вече познатата ОС ,но скоро си играх около час с един айфон и да си призная ми хареса доста ..Най малкото процесора му работеше доста по - бързо отколкото на моята нокиа С6.
    Лично аз телефоните си ги хаквам още при взимането им с програма от сорта на HELLO OX ,винаги необходими програми са ми и File Manager - за да си ровичкам в системните папки ,задължителна ми е и програмата питон ( много от програмите са написани на този език ) , също така и програмата RDM+ (за управление на компютъра от телефона .Естествено ползвам адски много програми ,които са винаги отворени ,ползвам една програма ,чрез която директно на десктопа вади икони на определен брой програми ,които можеш да стартираш без да ги търсиш из менюто - казва се VHome ..
    Дразни ме факта, че макар 434 мх ,процесора се тотвари малко бързо ,това съм забелязал на всички нокии ,които съм имал ,но пък само на нокиа и знам системните кодове ,и мога "умрял" телефон да накарам да заработи,така че не ме е страх да си правя експерименти . На останалите ОС ,има ли такива неща ,никак не ми е ясно . Затова ми се ще да поразискваме малко темата и да обменим малко опит

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

От всичките съм ползвам уин и симбиан.И двете ме кефят еднакво , когато ми омръзне едната ос взимам тел. с другата.До скоро бях и с уин и с симбиан.Сега съм с 2 симбиана.Забелязал съм , че каквото има за едната ос това го има и за другата ,щеш програми или игри с много малки изключения,не вярвам при андроид или айфон да е различно.Просто всичко е въпрос на предпочитание и лично мнение.
    Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

И симбиан и андроид са мноооооого добри. Според мен уиндоуса е малко по-назад. iOS също е много готина като графика и екстри, обаче за всичко трябва да се плаща :X
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

Лично аз предпочитам уиндоуса,пред симбиан,андроид не съм ползвал,в момента имам и един Самсунг с Бада,добра според мен ОС само къде не мога да си намеря и кача карти(кракнати) за ГПС.
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Симбиана умря!
          Андроида в момента е с най-добър стор и не случайно се развива най-добре поради цялата работа с лесния достъп до приложения.....
          Windows-ъ май тепърва ще се развива ,особено ако купят нокиа каквито слухове има напоследък......Те винаги някак идват със закъснение но подобряват и оптимизират нещата .....
          Та бъдещето е в Уина и Андроида....
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

За умирането не съм съвсем съгласен ,или не съм разбрал .. в какъв смисъл е умрял ? Не изкарват нов софтуер ли ,или не актуализират стария ? Обоснови се моля те

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ам Microsoft купи Nokia и ще наблегнат на Win Mobile.
              Аз Symbian го виждам в устройства от по-нисък клас, в по-високия....
              С Андроид (Galaxy S) съм от година + неограничен интернет. Много съм доволен, има всичко, Gmail, Facebook, Twitter акаунти са интегрирани. Отварям снимка и имам опции какво да я правя - Mail, MMS, Bluetooth, Facebook, Twitter, Picasa .... Видеото също - YouTube, Facebook..
              Безплатното приложетие Endomondo ми записва статистика от GPS-a и я качва директно в акаунта ми в сайта им http://www.endomondo.com/workouts/g1BghYpqeG0
              Отварям Word, Excel, Power Point, PDF файлове..
              Самият видео плеър е добър, както и интернет браузъра. Иначе има много алтернативи - Opera, Firefox.. WinAmp, SongBird при музикалните плеъри..
              Игри има много.
              Също така има опция да направя безжична интернет мрежа и да си вържа лаптопа. Ползва се 3G интернета от мобилния оператор, разбира се не е бърз, колкото "нормалния", но като ти спре домашния или ако си на път е супер.
              156 SW '02

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                За умирането не съм съвсем съгласен ,или не съм разбрал .. в какъв смисъл е умрял ? Не изкарват нов софтуер ли ,или не актуализират стария ? Обоснови се моля те
                Ами симбиана не е лош софт даже хич,но е сложен за качване на приложения - ключове сертификати и прочие,нещо което гугъл направиха безплатно и в рамките на 2 стъпки за своите клиенти,затова сега и нокиа са пред фалит - всички от симбиан отделите са пратени в постоянен отпускт и с тази ОС приключи и то отдавна(нищо че в бг толкова ги рекламират).
                Направиха опит с разработка на един друг софт който докато го пуснат в точно 1 телефон успяха да се докарат и до този почти фалит........ та Симбиан повече няма да има
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Ами аз съм със Симбиан (на N8 ) и не бих казал че умира... Колегата ми е с ай-фон и няма нищо повече от мен - когато излезе нещо в ови стора след това излиза и в неговия стор и обратно... Не виждам кое му е удобното когато искаш да си качиш нещо да минаваш през всякакви програми за да го качиш (който има ай-фон знае за какво говоря). На скоро дори си взимах преходника и го дразнех, че си качвам нещата, дирекно на флашка... Освен това вградения плеар подкарва и 720р, както и Divx.

Иначе програми без които не мога няма освен X-plore (прогарама за преглеждане на всички файлове включително и изпращане на заключени файлове)... Ползвал съм голяма част от симбианите и смея да твърдя че всеки нов има нещата които на предишните са липсвали. В момента ми липсва само някоя хубава програмка за Remote Desktop, както и гармина (това е по скоро от глезотия защото и техния си софтуер не е за изхвърляне...)

Така че не разбирам как решихте че симбиана е за изхвърляне. Има си почти всичко. Откакто направиха ови стора инсталирането му е като при ай-фон, като са запазили и възможността за стария метод... Да не говорим че повечето приложения можеш да си ги изтеглиш през браузера и да ги инсталираш веднага...

Шефа ми имаше телефон с андроид и доста бързо го разкара и си взе ай-фон (човека не харесва нокии и това е). Не беше никак доволен от андроида. Каза че от опити да го направят с повече възможностти са го усложнили страшно много...

П.П. @Stefan Caromov Можеш ли да дадеш повече инфо за RDM+? Ще съм ти много благодарен...
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                  BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                    Ами симбиана не е лош софт даже хич,но е сложен за качване на приложения - ключове сертификати и прочие,нещо което гугъл направиха безплатно и в рамките на 2 стъпки за своите клиенти,затова сега и нокиа са пред фалит - всички от симбиан отделите са пратени в постоянен отпускт и с тази ОС приключи и то отдавна(нищо че в бг толкова ги рекламират).
                    Направиха опит с разработка на един друг софт който докато го пуснат в точно 1 телефон успяха да се докарат и до този почти фалит........ та Симбиан повече няма да има
                    Странни източници за информация ползваш значи. Щото Симбиана май не е съвсем заумирал когато за другия месец се чака първия голям ъбдейт на ^3. На мен ми допада повече основно заради 2 неща. Не е чак толкова тежък като плаформа и никой засега не е видял вирус за него
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                      Ами аз съм със Симбиан (на N8 ) и не бих казал че умира... Колегата ми е с ай-фон и няма нищо повече от мен - когато излезе нещо в ови стора след това излиза и в неговия стор и обратно... Не виждам кое му е удобното когато искаш да си качиш нещо да минаваш през всякакви програми за да го качиш (който има ай-фон знае за какво говоря). На скоро дори си взимах преходника и го дразнех, че си качвам нещата, дирекно на флашка... Освен това вградения плеар подкарва и 720р, както и Divx.

Иначе програми без които не мога няма освен X-plore (прогарама за преглеждане на всички файлове включително и изпращане на заключени файлове)... Ползвал съм голяма част от симбианите и смея да твърдя че всеки нов има нещата които на предишните са липсвали. В момента ми липсва само някоя хубава програмка за Remote Desktop, както и гармина (това е по скоро от глезотия защото и техния си софтуер не е за изхвърляне...)

Така че не разбирам как решихте че симбиана е за изхвърляне. Има си почти всичко. Откакто направиха ови стора инсталирането му е като при ай-фон, като са запазили и възможността за стария метод... Да не говорим че повечето приложения можеш да си ги изтеглиш през браузера и да ги инсталираш веднага...

Шефа ми имаше телефон с андроид и доста бързо го разкара и си взе ай-фон (човека не харесва нокии и това е). Не беше никак доволен от андроида. Каза че от опити да го направят с повече възможностти са го усложнили страшно много...

П.П. @Stefan Caromov Можеш ли да дадеш повече инфо за RDM+? Ще съм ти много благодарен...
                      RDM+ е програма от две части - за компютъра и за телефона . Можеш през интернет да управляваш компютъра си , да сваляш файлове от него ,да качваш ,общо взето има много екстри и е адски лесна за употреба. Аз ползвам една за S60 V3 ,но става на телефона и работи без абсолютно никакъв проблем .
                      Eто ти тази ,която ползвам аз . Трябва да се сертифицира ,или телефона за е хакнат
                      http://dox.bg/files/dw?a=60e4c8ddb2

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Вече повече от година ползвам iOS на 3G и мога да кажа, че скоро друг смартфон освен айсиктер няма да ползвам. Имам приятели и колеги със Симбиан, андроид и мобилен уиндоус и мога да кажа, че никоя от тях не е по-ергономична и удобна от iOS. Пълни глупости са приказките че при епъл всичко е платено. Просто джейлбрейкваш устройството и си сваляш платените приложения кракнати. С излизането на първия айфон през 2007 нокия, сони/ериксон и самсунг такъв шамар получиха, че още им държи жежко! Мойта класация на мобилните ОС е следната:
                        1. iOS;
                        2. Android;
                        3. WinMobile;
                        4. Simbian.
                        Това са ОС с които съм се сблъсквал. Разбира се има и други като WebOS на hp, maemo и т.н

Comment

ANDROID и всички останали.

Новина към 26.10.2011 г.

Операционната система за смартфони на Google - Android, надмина тази на Apple - iOS, по пазарен дял в сваляния на мобилни приложения. По този показател Android държи 44% от пазара, а iOS - 31 на сто, показва проучване на щатската компания ABI Research.

Android стабилно задминава платформата на компанията от Купертино въпреки заплахите на покойния създател на Apple Стив Джобс да даде всичко от себе си, за да я унищожи. В излязлата в понеделник първа оторизирана биография за Джобс става ясно, че той е готов до последния си дъх и до последния цент от многомилиардната мощ на компанията си да се бори с продукта на Google.

Причината за враждебността му към Android било прекалено голямото сходство с операционната система iOS на Apple. Въпреки заканите обаче потребителите предпочитат приложенията на Android. Освен това iOS губи пазарен дял за сметка не само на Android, но и на Nokia Symbian - система, с която повече няма да бъдат произвеждани телефони.

"Стратегията за отворен код на Android е основният фактор за успеха му", казва Лим Шиянг, съдружник в ABI Research. "Това, че е безплатна платформа, увеличава устройствата, за които може да се използва. От своя страна този факт стои зад растежа в броя на несвързаните с Google магазини с приложения на разработчици и мобилни оператори. Тези условия обясняват защо Android е новият лидер на пазара на мобилни приложения."

Източник:http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/10...zaren_dial_na/
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

ANDROID и всички останали.

Новина към 26.10.2011 г.

Операционната система за смартфони на Google - Android, надмина тази на Apple - iOS, по пазарен дял в сваляния на мобилни приложения. По този показател Android държи 44% от пазара, а iOS - 31 на сто, показва проучване на щатската компания ABI Research.

Android стабилно задминава платформата на компанията от Купертино въпреки заплахите на покойния създател на Apple Стив Джобс да даде всичко от себе си, за да я унищожи. В излязлата в понеделник първа оторизирана биография за Джобс става ясно, че той е готов до последния си дъх и до последния цент от многомилиардната мощ на компанията си да се бори с продукта на Google.

Причината за враждебността му към Android било прекалено голямото сходство с операционната система iOS на Apple. Въпреки заканите обаче потребителите предпочитат приложенията на Android. Освен това iOS губи пазарен дял за сметка не само на Android, но и на Nokia Symbian - система, с която повече няма да бъдат произвеждани телефони.

"Стратегията за отворен код на Android е основният фактор за успеха му", казва Лим Шиянг, съдружник в ABI Research. "Това, че е безплатна платформа, увеличава устройствата, за които може да се използва. От своя страна този факт стои зад растежа в броя на несвързаните с Google магазини с приложения на разработчици и мобилни оператори. Тези условия обясняват защо Android е новият лидер на пазара на мобилни приложения."

Източник:http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/10...zaren_dial_na/
                            Свинчо, поне си проверявай източниците...
                            Нокия ще продължи да ползва Симбиан в средния клас устройства.
                            Ти да не завършваш журналистика бре... все говориш за неща от които не отбираш
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от h.marinsky Покажи съобщение
                              Вече повече от година ползвам iOS на 3G и мога да кажа, че скоро друг смартфон освен айсиктер няма да ползвам. Имам приятели и колеги със Симбиан, андроид и мобилен уиндоус и мога да кажа, че никоя от тях не е по-ергономична и удобна от iOS. Пълни глупости са приказките че при епъл всичко е платено. Просто джейлбрейкваш устройството и си сваляш платените приложения кракнати. С излизането на първия айфон през 2007 нокия, сони/ериксон и самсунг такъв шамар получиха, че още им държи жежко! Мойта класация на мобилните ОС е следната:
                              1. iOS;
                              2. Android;
                              3. WinMobile;
                              4. Simbian.
                              Това са ОС с които съм се сблъсквал. Разбира се има и други като WebOS на hp, maemo и т.н
                              Напълно съм съгласен с това мнение. Клишето с гроздето е в сила.
                              Прасчо хайде пораздвижи си мозъчето и ми кажи Apple с колко продукта и в коя ценова категория достигат този пазарен дял?
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 10:38.

Comment

Working...
                              X