Известие

Collapse
No announcement yet.

Справка за "КРИМИНАЛЕН" контингент - всеки път, много досадно!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сблъсквал съм се с много ситуации , бил съм и "контингент".Наблюдението ми е , че доста голям процент от полицаите се държат добре и възпитано.Не се чувствам унизен когато ме попитат може ли да погледнат в багажника- нямам какво да крия.Но когато (ако се замислим всеки го е правил)спреш с колата си на полицай и с първата дума се опитваш да му покажеш , че си велик , това си е провокация и предизвиква ответната реакция, било то законово обоснована или не.Защо се ровите да търсите поводи и начини да пречите на хората да си вършат работата?Редовият полицай на улицата не е създал системата и също като нас е нейна жертва(понякога си мисля ,че даже повече от нас е жертва).Нямате ли си друга работа ,освен да търсите поводи да се заяждате с хората.Народа го е казал - Блага дума ,желязна врата отваря!
    ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Има два типа полицаи.
      Ловци и жертви!
      Не дай си боже, да попаднеш на типа жертва!
      Той се държи авторитарно и издава заповеди и команди. От това просто ти се доповръща и съвсем естествена е реакцията на противопоставяне на обикновенния човек.
      Тогава стават и арестите, и актовете, и обжалванията и всичко, за което до сега писаха мнозина.
      Ловеца ви спира любезно, поздравява ви и ви обяснява тоя факт, че и той трябва нещо да върши. Преглеждайки документите ви, той си бъбре с вас и давайки ви информация за времето и пътната обстановка, се осведомява на къде сте се запътили, от къде идвате и ред друга информация, която му е нужна, без дори и да се усетите.
      Съвсем естествено ви помолва да отворите и багажника,защото някакъв е откраднал една овца, та да приключите и изобщо ви забаламосва, до като колегата му ви направи пълна справка.
      Насочвайки ви към нещо, което изобщо не се връзва с ващата личност, вие с готовност му отваряте багажника, въпреки, че откровенно ви е излъгал, но...
      Жертвата ви гледа авторитарно и строго и още преди да гъкнете, вече ви заплашва и ...
      По закон, първо изпълняваш разпореждането, а чак после го обжалваш, независимо от това, доколко законно е.
      В практиката ми съм имал случай, когато отказа да се изпълни напълно нередовно разпореждане е довело до: Наказание на полицая, защото разпореждането му е действително незаконно и акт за неизпълнение на полицейско разпореждане на ищеца!
      Пълна лудост, ако ме питате мене, но основанието за това решение на съда се оказа Постановление на Върховния съд от далечната 1966 год.
      В общи линии, положението у нас е: Царя дава- пъдаря не дава
      Ха наздраве!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
      X