Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение за Смарт фор2

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнение за Смарт фор2

Пичове,

жената нещо се е запалила и иска Смарт. Модела е фор ту и от там нататък съм в небрано лозе. Изглежда забавна машинка, но не ми вдъхва доверие. АКо някой има опит с такава колица да сподели - става ли, болести, кой мотор да търся и т.н.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
    Пичове,

жената нещо се е запалила и иска Смарт. Модела е фор ту и от там нататък съм в небрано лозе. Изглежда забавна машинка, но не ми вдъхва доверие. АКо някой има опит с такава колица да сподели - става ли, болести, кой мотор да търся и т.н.
    В новия брой на АутоБилд пускам статУя точно за Smart ForTwo на старо. Вероятно ще ти е интересно да го прочетеш. Дизайнера в момента го сглобява, ще ти го пратя след час-два. Иначе броя ще е на пазара следващия петък.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Аз имах такъв смарт 4 месеца . На мен ми доставя пълен кеф ... типтроник е , широк е за 2-ма човека . Разхода ако не го напъваш ми се струва нормален . Ако му даваш много газ си гори ... Неудобно е , че облегалките на седалките не се позиционират и ако караш на далеч ще се схванеш лошо . Иначе е забавна кола ... аз си въртех с нея и пазарувах . Багажника се пълни до тавана и е готино ... Проблеми не съм имал никакви .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Пичове,

Може да разгледаш ТУК.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Здравей колега, жена ми вече 2 години кара такава (почти, нейната е Smart Rooadster) и досега не съм имал никакви проблеми, трябва да се знае че за смяна на маслото трябва да имаш помпа за изсмукване отгоре защото няма пробка отдолу на картера. Мотора 0.7 турбо бензин, тя кара само градско, не надвишава 5 на 100 разход, но за дълги разстояния не е много удобна (тя не е и предвидена за такива).

Comment

На жената също и довляках един Смарт фор 2, 600 кубика, макар че 700 кубиковия е по добрата опция.......идеалната кола за градско, но си има и свойте капризи, ако се намери читав екземпляр трябва да се подържа добре, и смазващите флуиди да се държат в топ шейп......сбирь повече багаж отколкото изглежда, и има повече място за шофера отколкото в 156ца, колкото и странно да звучи......
            Смяната на масло е малко проблем, тъй като през пробката за щеката не се изсмуква добре, но се сваля картера, бие му се една дупка, заваря се гайка с резба, болт за тапа и си бомба......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

чета навсякъде в нета, ама нещо много противоречиви мнения - супер е, пълен боклук е, бензина е по-добър, не дизела е по-добър.....

Comment

Comment

чета навсякъде в нета, ама нещо много противоречиви мнения - супер е, пълен боклук е, бензина е по-добър, не дизела е по-добър.....
                  Ми нещо ново за тебе ли е тва бре - Алфа караш се пак, трябва да знаеш тва кво значи......хубава машинка е, но не е за секи тип шофер, плюс това трябва да случиш на екземпляр както винаги......жената му навъртя доста километраж, аз профилактично и направих основен ремонт, смених сичко в двгто, бтв голям фън е да му свалиш двгто на тва, откача се целия заден мост със задните гуми, и двигател......
                  Двигателя и турбото ако са ОК, взимай смело.......между другото бензиновия смарт и той е туйн спарк - 6 свещи общо - свалих трите свещи да меря компресия уж - завъртях на стартер - ми тва чудо взе че запали, патка, кюфка но работи двигателя - аз паднах от коня, викам ебаси двг-то без свещи а работи......после чак видях че от долната част на двигателя има още 3 свещи.......голям фън е......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Боянски, то същото нещо и за Алфите го пише, инак по темата - 0,6 съм карал - вози малко като картинг, но е екстра за градско, може да си го паркираш навсякъде.
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Двигателя и турбото ако са ОК, взимай смело.......между другото бензиновия смарт и той е туйн спарк - 6 свещи общо - свалих трите свещи да меря компресия уж - завъртях на стартер - ми тва чудо взе че запали, патка, кюфка но работи двигателя - аз паднах от коня, викам ебаси двг-то без свещи а работи......после чак видях че от долната част на двигателя има още 3 свещи.......голям фън е......
                      Човек, аз рено 5 съм го карал на 2 цилиндъра само, че му бях разкачил 2 от кабелите и бях забравил и се чудих около километър, защо нямам мощност тая кола

А по темата- Точно на входа на Овча Купел срещу карфур има автокъща с около 30 смарта, те само това продават. Отиваш там, харесваш и отнасяш един или два според зависи до колко ти допадне
                      Lexus IS200

Comment

ходих до смарт центъра в овча купел, но ми е по-важно какво ще ми кажат хора, карали колата по-дълго време, а не продавачите й.

Comment

ходих до смарт центъра в овча купел, но ми е по-важно какво ще ми кажат хора, карали колата по-дълго време, а не продавачите й.
                          Ами какво да ти кажат- пазарска кошница.. За града по- идеална кола няма. Не очаквай комфорт или удоволствие от тази кола. Единственото удосолствие е при паркиране.
                          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            Ами какво да ти кажат- пазарска кошница.. За града по- идеална кола няма.
                            Мда - идеална е за градско - макар че от Англия до тука малко зор видях, че повече от 120 не върви......

Comment

Моята жена караше едно служебно такова оранжево и съскаше доста. В началото му се кефеше, но после почна да мрънка, че не може децата да ги вкара в ред докато шофира. И в крайна сметка оборудвахме 156-цата с детски столчета и сега е мир и спокойствие. Верно плаща за парко място пред офиса. Абе вози ме няколко пъти на тази табуретка .. хмм ако сам требва да бръмчиш бива, но според мен не си заслужава. По-скоро едно Пунто или Сейченто на половината пари и вярната инвестиция.
                              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
                              X