Известие

Collapse
No announcement yet.

Сюрприз от Лукоил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сюрприз от Лукоил

Миналата седмица излязох да се возя с мотора,мислех да го покарам малко по-надълго,до Благоевград или Сандански,щях да реша по пътя.Спрях да заредя на бензиностанцията щото в него имаше около 5-6л бензин.Напълних го до горе и тръгнах,след 3-4км тая пущина започна да работи като трактор,след още 1км умря напълно,не даваше никакви признаци за живот.Натоварихме го в един бус и право в сервиза,там момчетата източиха "бензина" от него,който незнайно защо миришеше на нафта и ми се изясни до някъде каква е диагнозата.От там се върнах на бензиностанцията и исках да ми покажат записа от камерата,да видя този байх*й какво ми е сипал в мотора,да не би случайно да е хванал пистолета на дизела вместо бензин ама не беше.Беше си сипал бензин момчето и от там ми казват че няма да ми покрият нищо по ремонта.Та резултата е 2 х 320лв дюзи за боклука(добре че е двуцилиндров),носих ги по ултразвуци и всякакви щуротии,ама не могат да бъдат спасени.Сега чакам да излязат резултатите от пробите,да видя с какъв вид гориво съм пробвал да карам(сигурно е някаква нова разработка) и започвам да се разкарвам по съдилища.Мисля да не ги оставям така.
    155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
    Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Ако ти трябват свидетели за съда съм на разположение
    Lexus IS200

Comment

Поредната кофти случка
      Обаче за 600 лева ремонт по съдилища..? По-лесно ще е да подадеш жалба където трябва - глобите за бензиностанция, която продава такъв "бензин" са с много, много цифри...

Comment

Съди ги друг начин няма. Те точно това разчитат, че няма да направиш и затова са толкова отворени.

Глобите хубаво, но те не му покриват ремонта.
        Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
        Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Лошо колега, но ако имаш нерви, време и пари ги съди. Аз се обедих, че това не е лесна работа и може да минат 2-3год. дори без да съм сигурен от крайния изход.

В България върви още номера и всеки гледа да мине метър, кога ще се спре с тази практика не знам. Става дума за горива, но важи със същата сила и за всички стоки и услуги който ни продават и предлагат.
          sigpic
          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
          0889 636 093

Comment

Лошото, е че няма как да докажеш какво са ти сипали и какво е източено от резервоара. Подай жалби в комисия за защита на потребителя и прати мейл до всички големи медии - БНТ, БТВ, Нова, Дневник, Капитал, 24 Часа, Труд, Господари на ефира и т.н.

Мога да ти съдействам с мейли на медиите и с написването на писмото.
            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

дано си пазиш касовата бележка за зареждането. Ще се наложи да доказваш кога и къде и отново ще се гледа записа..
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

заради играта ли зареди там. да не са ти сипали от онова "гориво" което са го нагласили за победителите .само се чудя има ли други толкова гадни бензиностанции.... може би петрол . все българска работа.
                точка

Comment

Има и още една изненада,този път е от Италианското мотостроене,оказа се че в завода на Дукати не знаят какво е горивен филтър.Пробвахме да го намерим къде е и се оказва че маркучите от резервоара влизат направо в инжекциона,мислех че само на моя са го забравили ама гледах на още два мотора и е същото.

---------- Post added at 17:19 ---------- Previous post was at 17:17 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  заради играта ли зареди там. да не са ти сипали от онова "гориво" което са го нагласили за победителите .само се чудя има ли други толкова гадни бензиностанции.... може би петрол . все българска работа.
                  Не е заради играта колега,просто беше единствената бензиностанция за 30км напред.
                  155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                  Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

отделен филтър може да нямаш, но в задната част на инжектора имаш една мрежичка филтър. предполагам са написали да се кара само с премиум , ама тука е премиум само руския монопол над горивата.
                    точка

Comment

Алфата я имам вече околко година, за това време само веднаж съм зареждал на друга бензиностанция освен Еко, и тя бе Лукойл . Заредих си аз бензин трагвам и дали минах около километър и лампата на дюзата ми светна. След още 2км. изгасна ,после пак светна и така докато се пребера.

Comment

Това е така с тия Лукойли на които сте попаднали и двамата които са на фрайчайзинг или частни Лукойли, повярвайте тези които не са горивата са много добри, всичките си коли там си ги зареждам и на ОМВ
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Незнам къде съм зареждал и аз дали е било франчайз ама с газта на лукойл минах 30 км по-малко отколкото с тази на еко
                          Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Няма значение дали конкретната бензиностанция е собственост на Лукойл или е франчайз. И в двата случая се зареждат и следят от лукойл.
                            Напоследък и аз не съм доволен от горивото, което сипвам там. Затова вече само на други бензиностанции.
                            Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 19:52.
                            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

За частните не ми говори там слагат всевъзможни бъркочи, докато при държавните такива неща няма от първа ръка Ви го казвам!
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X