Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет относно Фотоапарат.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моля за съвет относно Фотоапарат.

Привет колеги,

Надявам се да получа малко инфо от някой малко по в час във фотозаснемането за конкретен модел цифров фотоапарат.Моля да не ме препращате във форума на фотаджиите..регистрирах се там и за да пусна тема трябвало да оценя 200 снимки.....сори ама нямам толкова време

Така де.Търся апарат до цена 500 лв. Ще снимам бебенцето си на 3 месеца в момента и..като цяло за качествени снимки за семейни нужди.Не държа за голям оптичен зум и т.н., нов се пак да си го има.Да има стабилизация на образа, качествени снимки.Харесва ми ефекта, който на преден план примерно изпъква даден човек а отзад излиза леко размазано.Знам,че за 500 лв. не мога да си взема хипер/мега машина, но не се интересувам от DSLR-огледално рефлексни апарати.Там ще се итнересувам като си вземам заплата над 1000 евро
    Не държа и фотото да е миниатюрно видно от модела за който искам помощ.
    Сега този модел който ще пусна линк по-долу е със стабилизация на Сензора който прави снимките.При канон и при Никон мисля само стабилизацията е оптична.Четох доста за двата вида стабилизация-оптична и на сензора (CCD-SHIFT) като и двете си имат предимства.До колкото изчетох стабилизацията на сензора е по добър вариант ако няма да ползвам Огледално рефлексен апарат поради което се спрях и на този вид стабилизация.Подчертавам, че не коментирам цифровата стабилизация....стабилизацията на сензора е механична стабилизация-различна от нея.

От многото гледане,ровене и четене се спрях на този модел:

http://www.fujifilm.com/products/dig...finepix_s3300/

В технополис го има на цена 460 лв.Ако някой от Варна има карта с 5 % отстъпка мога да се възползвам в зависимост и от мнението ви за фотото.

Моля за мнения и благодаря предварително колеги.

Поздрави.
    Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
    Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Хем не ти трябва за разни пейзажни снимки, хем си посочил апарат с безумно голямо оптично увеличение и 14 Mpix матрица! Нямаш нужда от тях за семеен апарат.
    За твоите цели е много по-добре да си вземеш една камера с Full HD за да правиш клипчета и снимки. Снимките са до към 5 Mpix, но повече не ти и трябват, повярвай ми. Примерно такава. Или подобна.
    Мое мнение, разбира се!
    Успех!
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Хем не ти трябва за разни пейзажни снимки, хем си посочил апарат с безумно голямо оптично увеличение и 14 Mpix матрица! Нямаш нужда от тях за семеен апарат.
      За твоите цели е много по-добре да си вземеш една камера с Full HD за да правиш клипчета и снимки. Снимките са до към 5 Mpix, но повече не ти и трябват, повярвай ми. Примерно такава. Или подобна.
      Мое мнение, разбира се!
      Успех!
      Алеле... Самсунг не!!!
      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Панасоник, това ти препоръчвам, ето примерен модел

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...C-DMC-TZ10EP-R
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

http://www.photopavilion.com/?page=c...ow=additional#
          Това са моите предложения. За фуджито има доста ревюта, не е лош за цената си, но нещата които теб те интересуват са му слаби. Отличен апарат за снимки на открито, но слаба светкавица, не добра стабилизация, кратък живот на батериите, слабо качество на снимките при ниска осветеност....Според мен обърни особено внимание на Никона.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
            Алеле... Самсунг не!!!
            Добре де, тази може ли? "Хванах" Самсунга, само за да покажа идеята си. Има доста марки, които предлагат такива камери на пазара.
            Идеята ми беше, че за семейни снимки, особено на хлапе е по-добре да имаш машинка за клипчета.

Comment

Багер, камерите в този клас са абсолютен компромис, слаба оптика, ниско качество на заснетото, слаба чувствителност на матрицата. За същите пари всеки фотоапарат ще направи по-добър HD филм. Ако колегата държи на качеството на изображението трябва да обърне внимание основно на Канон и Никон. Снимал съм с Фуджи, по-стар модел но от по-висок клас. Оставям качествата на снимките на страна, но друго което на мен не ми харесва- липсата на интуитивно меню и трудно достигане до някои функции.

Макар Canon PowerShot SX130 IS да е по-стар модел, качествата му са доказани с времето. Като се има предвид и промоционалната цена в момента не виждам конкуренция в класа му.
              Last edited by BLUE1; d.m.y г., 10:49.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

..

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                Това са моите предложения. За фуджито има доста ревюта, не е лош за цената си, но нещата които теб те интересуват са му слаби. Отличен апарат за снимки на открито, но слаба светкавица, не добра стабилизация, кратък живот на батериите, слабо качество на снимките при ниска осветеност....Според мен обърни особено внимание на Никона.

Колега Благодаря.
                Конкретно за Никона L120 аз му бях хвърлил око, но факта, че няма Визъор ме отказа.Държа на Визъор това пропуснах да отбележа.Може ли да ми обясниш понеже не съм наясно от кои данни за Фуджито спрямо Никона правиш заключение, че прави качествени снимки на тъмно, а също и защо мислиш, че има слаба стабилизация спрямо Никона.
                Не се заяждам просто искам да дискутираме темата за да мога в крайна сметка да направя заключение.От изчетеното стигам до извода, че примерно Никон и Канон ползват ,,оптична стабилизация" а Фуджи, Олимпус,Коника-Минолта, Пентакс ползват CCD Shift стабилизация (изместване на сензора) От казаното от линка по-долу разбирам ,че просто в зависимост от марките фирмите ползват различни начини за стабилизация която обаче и в двата случая е МЕХАНИЧНА. поради и което може да ми обясниш при положение,че няма да ползвам Китаци защо е по добре да ползвам оптична стабилизация а на стабилизация на Сензора.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image_stabilization

Comment

Не е случайно, че лидерите в областта Канон и Никон ползват оптична стабилизация. Механичното изместване на сензора колкото и прецизно да е вкарва допълнителен шум в кадрите. По-некачествената фотография на Фуджи не се отнася само до този модел, а като цяло, макар, че именно в ревюта на този модел срещнах такива мнения. Иначе това се дължи на много фактори, при оптика с толкова голям зум е неизбежно компромис с качеството не само при приближаване, слабата светкавица на модела, не на последно място Фуджи никога са нямали оптиката на Канон и Никон. Ти вероятно няма да намериш разлика в снимките между всички изброени модели, освен ако не почнеш да си играеш и експериментираш с трудни за снимане обекти, но не забравяй, че надеждността е също много важно качество. Фуджи не се славят с него! Относно визьора ако снимаш през него рано или късно ще разбереш преимуществата му. Може да продължим дискусията още, но в момента ми се налага да поработя.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Да ползвам темата да питам, някой виждал ли е това "чудо" на живо - Fujifilm FinePix F80EXR

- 12.0 мегапиксела SUPER CCD EXR матрица (1/2-inch)
                    - 10x оптичен зуум
                    - обектив 27-270 мм (35 мм екв.) със светлосила F3.3-5.6
                    - стабилизатор на изображението: CCD-shift type
                    - светлочувствителност: ISO 100-12800
                    - скорости на затвора: 1/2000сек. - 8сек.
                    - HD видеоклип (1280x720) 24 кадъра/сек.
                    - функция "разпознаване на лица"
                    - самоснимачка: 2 сек./10 сек.
                    - вградена светкавица
                    - HDMI порт
                    - 3.0" (76мм) LCD дисплей (230000 пиксела)
                    - вградена памет: 40 MB
                    - слот за външна памет: SD, SDHC
                    - тегло: 183 гр.
                    - размери: 99.3 x 58.9 x 28.4 мм

По разни сайтове го дават да е сред първенците (ако не бъркам модела) за снимки на тъмно в клас сапунерка.

Че имам един Панасоник дето на светло е супер, ама как опре до снимки на светкавица и мъката става невероятна.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

колега, мисля че не подхождаш правилно. не гледай данните , а какви снимки прави фотоапарата. все пак за това го купуваш. не са малко случаите 5мегапикселов апарат да прави по-хубави снимки от 14мегапикселов с незнамсикакви стабилизации и екстри.
                      отваряш фотопавилиона и избираш моделите които са в твоя ценови диапазон.
                      после им четеш ревютата ето тук
                      http://www.dpreview.com/
                      за да видиш точно какви снимки прави фотоапарата и какви са му проблемите. забравяш за самсунг,панасоник и сони
                      иначе мисля че не е удобно с видеокамера да правиш снимки. виж с фотоапарат да правиш клипчета, по бива.
                      точка

Comment

Ако можеш да си позволиш това http://www.pro-bg.com/product/photo-...hno_10065.html не се колебай. Най-добрата сапунерка редом с наследника на Никон S8100. Колегата Колев много точно ви е посочил сайта в който ще се ориентирате най-добре за това което се готвите да купите. Тестовите и ревютата са обстойни и по всякакви критерии, има сравнения по групи класове. Включени са както професионални така и любителски ревюта.
                        morfius апарата който си харесал е средно и под средно ниво в класа си. Даже е оценен като разочароващ модел.
                        Last edited by BLUE1; d.m.y г., 13:21.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Този Пентакс е спрял вниманието ми и не вярвам колегата да се разсърди, ако кажете някоя дума и за него. Изглежда е и до някаква степен "childproof" .

Comment

Колега BLUE1 ...ами в крайна сметка гледам едно от важните неща е стабилизацията.В този модел който ми прати на Канон дори и при него ползват техниката, като при Фуджи а именно :Оптичен стабилизатор: lens shift-type (4-stop)..това е при канона.Излиза така, че двете системи са еднакво добри по простичко казано, щом като го слагат и при канон. Можеш ли да ми кажеш кои индикации се гледат за нощно снимане като коефицент.Инъче бюджетът ми си е 500 лв. Не мога повече.

Comment

"сапунерките" имат 1 голям МИНУС в снимането на деца - времето от натискането на спусъка до заснемането на кадъра е ОГРОМНО, за нещо което шава, мига, цвърчи, смее се, плаче. шмугва се в храстите и т.н.
                              с тях можете да снимате детето само заспало или "на късмет", или като филмче

за този бюджет 460лв може да се вземе на старо огледално-рефлексен апарат с китов обектив, който и в най-лошия случай няма да има този проблем с изчезналото дете от кадър
                              недостатъци: 1 - най-вероятно ще е достатъчно стар, за да не може да снима филмчета, ако държите на това
                              2 - не можеш да си го носиш в джоба
                              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Working...
                              X