Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет относно Фотоапарат.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е може да бъркам модела, не знам...

Та идеята е проста, сапунерка с поне 5 оптичен зуум, силна светкавица и спортни/скоростни режими.
    А ако може и да снима с усреднени настройки ще е супер.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
      Колега BLUE1 ...ами в крайна сметка гледам едно от важните неща е стабилизацията.В този модел който ми прати на Канон дори и при него ползват техниката, като при Фуджи а именно :Оптичен стабилизатор: lens shift-type (4-stop)..това е при канона.Излиза така, че двете системи са еднакво добри по простичко казано, щом като го слагат и при канон. Можеш ли да ми кажеш кои индикации се гледат за нощно снимане като коефицент.Инъче бюджетът ми си е 500 лв. Не мога повече.
      абе ,бих казал че стабилизацията изобщо не е важна. откакто е измислен фотоапарата, чак до сега никой не е използвал такова нещо,пък виж какви хубави снимки са правили. просто сега това е тренда, както тая история за разпознаване на лица. хубави нощни снимки се правят с дълга експозиция на статив. със светкавицата на открито просто нищо не се получава. то и на закрито резултатите с нея са съмнителни.
      взимай си сапунерка, с големия апарат изтърваш момента. като го извадиш и всички спират и гледат кво толкова ще правиш . гледай ревютата, прави ли добри снимки апаратчето, всичко друго е техника.
      точка

Comment

Колега BLUE1 ...ами в крайна сметка гледам едно от важните неща е стабилизацията.В този модел който ми прати на Канон дори и при него ползват техниката, като при Фуджи а именно :Оптичен стабилизатор: lens shift-type (4-stop)..това е при канона.Излиза така, че двете системи са еднакво добри по простичко казано, щом като го слагат и при канон. Можеш ли да ми кажеш кои индикации се гледат за нощно снимане като коефицент.Инъче бюджетът ми си е 500 лв. Не мога повече.
        За качествени нощни снимки трябва да се гледа светлосилата на обектива изразяваща се в следния вид : 1:2.8, 1:4, 1:5.6 и т.н. Колкото е по-малка стойността в знаменателя на това означение, толкова обективът е по-светлосилен и съответно апаратът по-пригоден за получаване на качествени снимки при лоши светлинни условия. Обаче обикновено светлосилата на обектива намалява при увеличаване на фокусното разстояние при работа със зума. Поради тази причина стойността на светлосилата може да бъде обозначена по следния начин 1:2.8 - 1:4, което означава, че тя се променя (намалява) 2 пъти при дългофокусно положение на обектива в сравнение с широкоъгълното. Чувствителността на матрицата също е важна колкото повече ISO има толкова по-добре ,обаче колкото по-високо ISO настройваш толкова повече шум вкарваш в снимката, Канон и в това отношение са по-добри от Фуджи. Стабилизацията както каза и колегата отгоре далеч не е най-важната функция, първо защото се губи част от остротата на снимката и второ ползата и е силно преувеличена. Макар, че снимам с огледално рефлексен апарата почти не използвам стабилизацията точно поради горните причини, сам си направи сметката колко ефективна е тя при нисък клас фотоапарат. Колегата Мим засегна и друг много важен скоростта на снимане, тук категорично отиваш отново към Канон или Никон, техните процесори са по-бързи. Има много аспекти по които може да се разгледа един фотоапарат било той и сапунерка. Направо ще ти го кажа, съсредоточи избора си между Канон и Никон, при фото техниката не е като при автомобилите. Разликата между първите двама и следващите е огромна. Ето ти таблица за директно сравнение между двата апарата. Само заради два пъти по-бързия процесор на Никона, Фуджито отпада, а не е само това.

Fujifilm FinePix S3350 Nikon Coolpix S8100
        Score
        Weight

Score
        Weight
        Misc

Popularity
        2 509 304 10,0 x 100,0 = 10,0 9 045 146 35,0 x 100,0 = 35,0
        Lens

Wide angle
        24 mm 90,0 x 45,5 = 40,9 30 mm 70,0 x 45,5 = 31,8 Aperture
        f/3.1 55,0 x 27,3 = 15,0 f/3.5 40,0 x 27,3 = 10,9 Telephoto lenses
        624 mm 75,0 x 22,7 = 17,0 300 mm 35,0 x 22,7 = 8,0
        Sensor

Sensor size
        1/2.3" 6.2x4.6mm 40,0 x 45,5 = 18,2 1/2.3" 6.2x4.6mm 45,0 x 45,5 = 20,5 Light sensitivity
        1,600 ISO 15,0 x 27,3 = 4,1 3,200 ISO 25,0 x 27,3 = 6,8 Light sensitivity (boost)
        6,400 ISO 50,0 x 9,1 = 4,5 None 0,0 x 9,1 = 0,0
        DXO Mark Scores

Overall image quality
        Unknown 0,0 x 45,5 = 0,0 Unknown 0,0 x 45,5 = 0,0
        Screen

Screen resolution
        230k dots 15,0 x 18,2 = 2,7 921k dots 75,0 x 18,2 = 13,6 Screen size
        3,0" 75,0 x 18,2 = 13,6 3,0" 75,0 x 18,2 = 13,6 Touch screen
        No 0,0 x 4,5 = 0,0 No 0,0 x 4,5 = 0,0
        Movies

Movie format
        720p @ 30fps 45,0 x 27,3 = 12,3 1080p @ 30fps 100,0 x 27,3 = 27,3
        Advanced

Image stabilization
        Sensor shift 80,0 x 9,1 = 7,3 Lens, Sensor shift 100,0 x 9,1 = 9,1 Continuous shooting
        1.2 fps 5,0 x 4,5 = 0,2 10 fps 20,0 x 4,5 = 0,9

Total
        145,9 Total
        177,5
        Best total
        298,0 Best total
        298,0
        Fujifilm FinePix S3350 Score
        48 Nikon Coolpix S8100 Score
        59

Морфиус не си посочил бюджет, но това което искаш го има всеки фотоапарат с ръчни настройки и добър обектив. За вградената светкавица не разчитай освен за снимки на маса. Ако държиш на външна такава, то апарата трябва да има възможност за поставянето и.
        Last edited by BLUE1; d.m.y г., 18:04. Основание: Допълнение.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Привет,

Благодаря на колегата ,,BLUE1"

С отговора му считам, че се насочих конкретно, пък и като гледам колегата е доста в час предвид данните които ми описва да следя , за което благодаря.
          Благодаря и на останалите колеги за насоките.Ако модератора счете може темата да се закрие.

п.с....ще помисля още за апаратчето и ресурса и ако темата не е затворена ще се похваля.
          Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
          Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Никакви външни тела, идеята е да се носи из джобовете
            Не съм посочил бюджет защото не съм хукнал да купувам точно в момента, но отдавна ме чопли дали има сапунерка дето да ми угоди на капризите.

Nikon Coolpix S8100
            Това как се справя със снимки в стая на светкавица?
            Може ли да го вкарам в режим усреднени настройки и да щракам като със старите китайски лентови апаратчета?

А това?
            Canon PowerShot SX130
            Last edited by morfius; d.m.y г., 11:07. Основание: Добавък

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Взимай Canon с оптичен стабилизатор (около 12-16 мегапиксела са), цените са от 300лева нагоре и това е, всичко останало ще те вкара във филм. Повечето снимат HD също.
              Arena Coast Customs

Comment

ето тук има един групов тест който ще помогне и на двама ви
                http://www.dpreview.com/reviews/Q311...ZoomGroupTest/
                просто много сериозно се виждат разликите в качеството на снимките.
                morfius, ако под спортен режим разбираш апарата да има високо исо , не ти го препоръчвам тоя режим. първо в снимката влиза твърде много шум и второ при снимане на спортни събития се получава една застиналост в снимката. просто движението липсва.

ПП
                както ще видите от теста, просто фотоапаратите с вградена светкавица правят неестествени снимки.
                точка

Comment

Имах един Кодак ... 3.2 Мпкс ... спортния му режим беше уникален с това, че правеше доста прилични снимки мигновено.
                  При това работеше и на светкавица прилично (до 3 метра).
                  Та търся подобен ефект ... насочваш, щракаш ... и имаш снимка на момента а не след половин секудна - две

Comment

разбирам те, но с многомегапикселовите сензори идва и проблема с размера на снимката и времето и за запис. просто няма как, или трябва апарат от висок клас или да купиш 14мп , а да снимаш с него на 5мп.
                    за светкавиците, както каза BLUE1 , стават за снимки на маса.
                    точка

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Никакви външни тела, идеята е да се носи из джобовете
                      Не съм посочил бюджет защото не съм хукнал да купувам точно в момента, но отдавна ме чопли дали има сапунерка дето да ми угоди на капризите.

Nikon Coolpix S8100
                      Това как се справя със снимки в стая на светкавица?
                      Може ли да го вкарам в режим усреднени настройки и да щракам като със старите китайски лентови апаратчета?

А това?
                      Canon PowerShot SX130
                      Колега, сравнението между тези два апарата е трудно. Канона има малко по-добри показатели на обектива, чувствителността на матрицата обаче е в полза на Никона ISO 3200 срещу ISO 1600 Канона, резолюцията на дисплея при Никона е по-висока, видеото на Никона все пак е HD, Никона може на последователно снимане да прави 10 кадъра в секунда, срещу 1 кадър в секунда на Канона, това за снимане на спортни събития и тичащи малки деца е много полезно, разбира се не става въпрос за снимане със светкавица. Канона има и по-дълго време на експозиция -15 сек. ......абе има и други разлики, но от тези двата Никона все пак е по-добър, но пък е по-скъп........за светкавицата в стая и двата са на едно ниво, но Никона с ISO 3200 може да правиш папарашки снимки без светкавица е ще са шумни, но.... и двата имат автоматични режими, натискаш само едно копче и правиш снимки, но тук има компромиси които теб със сигурност не те вълнуват.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

[QUOTE=syfer;921907]Колега Благодаря.
                        Конкретно за Никона L120 аз му бях хвърлил око, но факта, че няма Визъор ме отказа.Държа на Визъор това пропуснах да отбележа.Може ли да ми обясниш понеже не съм наясно от кои данни за Фуджито спрямо Никона правиш заключение, че прави качествени снимки на тъмно, а също и защо мислиш, че има слаба стабилизация спрямо Никона.

Аз имам L110 (пак без визьор) и съм адски доволен. Първите няколко пъти по навик се опитвах да погледна през светкавицата ама после свикнах и всичко е ОК. А и с този голям дисплей всичко е по-лесно
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Проблема със скоростта не иде ли от процесор и карта памет?
                          Хайде паметта лесна - има си класове, цените вече не са безумни... но процесорите - не видях такъв бенчмарк, време за запис на снимка?

Comment

времето за запис е наистина важно, което нещо не съм забелязала да го пише по спецификациите

ориентир може да е брой снимки в режим "кънтиниус шот" въпреки че тогава си ги трупа в буфер и после ги записва

но пък колкото по-голям този брой, толкова повече буфер и толкова по-бързо го изпразва, записвайки ги
                            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Така де.Търся апарат до цена 500 лв. Ще снимам бебенцето си на 3 месеца в момента и..като цяло за качествени снимки за семейни нужди.

Поздрави.
                              Добре си се ориентирал Фуджи са прекрасна марка фотоапарати,имам такъв макар и по стария модел без грешка е.Разбира се винаги има от хубавото по хубаво.В края на краищата не си професионален фотограф.
                              Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

В специализираните фото сайтове в спецификацията на апаратите е дадена скоростта на процесора само трябва да потърсите.

Колега warbah никой не твърди, че Фуджи е лоша марка, но в сравнение качествата си в този ценови диапазон е по-ниско ниво от Никон и Канон.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X