Известие

Collapse
No announcement yet.

Пак ме "ухапа" змията от емблемата (колебания за лека кола)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
    Аз ако бях на твое място, заради цитираните две изречение, щях да търся 166 с 3.0 ве-шестак... Не си ли чувал "мита" за бензиновите алфи, че всичките мотори, независимо от обема им харчат еднакво..?

За харча... Онзиден говорих с един фен, който кара 1.4 ТС - колата му изглежда супер стегната и мотора работи като часовник (тоест може да предположи човек, че е здрава & права) - говорихме си за харча на бензин и той каза, че като я кара както си го кефи е стигала до 15/100... От друга страна си говорих преди две седмици с друг фен, собственик на алфа с 3.2 арезе () и като стана дума за "огромния" харч на тоя мотор, той каза, че както и да я кара, над 15/100 не е давала...
    Тоя с 3,2 арезето да не ти е продавал колата
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Тоя с 3,2 арезето да не ти е продавал колата
      Eeeex... За съжаление не

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
        Както казах искам бензинова кола, само защото я карам събота и неделя
        Аз пък не виждам каква е разликата в бензин или дизел
        И бензин да е стои ли на вън в големият студ,колкото и да е хубав акумулатора пак може да има проблеми при опит за старт в събота сутрин.Виж ако имаш гараж е друга работа,тогава направо взимай хубав дизел,нова батерия с по голям стартов ток и със сигурност няма да имаш проблеми
        МЕТАН

Comment

Колегата ме изпревари, ама наистина ако е гаражна, няма значение студа, ще пали без никакъв проблем.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD
          Suzuki Swift 1.6
          Ford Fiesta 1.8D

Comment

Аз ако имах гараж в Австрия нямаше и да се помисля, ама точно това ми е проблема, че нямам гараж.
            На всичкото отгоре ако искам да си заредя акумулатора трябва да го сложа във вътрешния двор на кооперацията и трябва да изтърпя речта и недоволството на поредната бабка-съседка, която ще ми дава акъл ад си купя нова кола, че старите се разваляли много

По същество: 156 2.4 или 1.9JTD от коя година да търся. Фейс-лифтовите ми идват скъпички, а и преди фейса по ме кефи муцуната.
            В една тема видях, че е добре 1.9 JTD от 2000 год.
            А 2.4 JTD от коя година предполагам в интервала 2000 - 2002 год.
            За сега везната се накланя натам, че автомобила ще е 156 2.0 ТС или 156 дизел (1.9 или 2.4)

Плийз... знам, че много е писано, изчел съм надлъж и нашир раздела 156, ама много се вълнувам и искам да не сбъркам с избора
            Надявам се резултата да е красив с голяма почерпка за здраве
            Last edited by ves_v8; d.m.y г., 19:28.
            In God we trust, all others pay cash.
            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
            Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

156 2.4 е колата за теб, както казаха колегите с нов и силен акумулатор зимата няма да имаш никакви проблеми (казвам го от личен опит)
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD + Remap

http://vbox7.com/play:74e1033b0c

Comment

Ремонт на комън рейл не е толкова скъп. Донори бол. Моя съвет е 156 вътрешен фейс 1.9JTD .. може и вагон-ресторант. Мноо убава колица. Пък и по-евтина сравнено с външния фейс на пазара за втора употреба. Арчи малко, бега доволно .. поддръжка, ми в Австрия нема да имаш кой знае какви разходи по поддръжката. Данъка пак е по-малко пари. За возията хмм .. ама, ами, еми .. не е както трябва, но нема и да се разочароваш. Ако я караш уикендите само ще е дълги години в служба.

Поздрави и успех с покупката
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Намери си Е 200 компресор и не се занимавай с друго. Щом караш малко и разхода не те притеснява много може и по-голям мотор на мерцедес да погледнеш. Бензиновите са доказано здрави.
                  Range Rover Vogue 4.4
                  Rexton 270 cdi
                  Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                  Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Колега Вес и аз карам като теб. Дизел не бих си взел-онли бензин.
                    Ако няма да караш, като идиот, тоест яко високи обороти, двигателя ТС няма никакви проблеми, 2 ТС, това е моето мнение.
                    Който е много практичен си купува Голф 6 примерно, добра кола наистина, не се шегувам-доста по практична от мерцедес и т.н.
                    166 е по тежка и със по скъпа подръжка, сравнително, отколкото 156.За двама души 156 е предостатъчна.А и колата я взимаш предимно за удоволствие.От Мерцедесът нямам никакви впечатления, освен като пасажер
                    Last edited by fred; d.m.y г., 21:00.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                      Намери си Е 200 компресор и не се занимавай с друго. Щом караш малко и разхода не те притеснява много може и по-голям мотор на мерцедес да погледнеш. Бензиновите са доказано здрави.
                      Съгласен съм напълно!
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Проблема е, че наистина и двете много ми харесват и немога да преценя коя е моята. Вече съм карал Е-класа и съм много доволен като цяло, в момента баща ми я доизкарва дето се казва. Брат ми има Ц250, харесват ми ама не ме карат да се чувствам по "онзи начин"
                        Не карам като идиот, през живота си съм удрял прекъсвача по-малко от 7 пъти. Вдигам 5000 об/мин не повече от 5 пъти седмично, ама това не ми гарантира, че 2.0 ТС, който засега натежава на везната, няма да ми роди насред магистралата.

Замислям се за Мерца само заради пословичната му здравина, харесва ми и на визия и комфорт, ама 156-цата
                        Искам 156-ца със мотор и скорости от Мерц Е200 Компресор

Някой може ли да ми каже дали 2.4 JTD е с подгряващ горивен филтър и дали има подгрев на антифриза?
                        In God we trust, all others pay cash.
                        Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                        Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
                          Проблема е, че наистина и двете много ми харесват и немога да преценя коя е моята. Вече съм карал Е-класа и съм много доволен като цяло, в момента баща ми я доизкарва дето се казва. Брат ми има Ц250, харесват ми ама не ме карат да се чувствам по "онзи начин"
                          Не карам като идиот, през живота си съм удрял прекъсвача по-малко от 7 пъти. Вдигам 5000 об/мин не повече от 5 пъти седмично, ама това не ми гарантира, че 2.0 ТС, който засега натежава на везната, няма да ми роди насред магистралата.

Замислям се за Мерца само заради пословичната му здравина, харесва ми и на визия и комфорт, ама 156-цата
                          Искам 156-ца със мотор и скорости от Мерц Е200 Компресор

Някой може ли да ми каже дали 2.4 JTD е с подгряващ горивен филтър и дали има подгрев на антифриза?
                          Вижда се притеснението ти от зимното палене с JTD то затова ще ти кажа само, че такъв не съществува. Дори с няколко подгревни изгорели свещи, колата пали и на доста студено. Комън рейла JTD то пали безотказно ако е с читава нафта и приличен акумулатор.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Като искаш кола за дълъг път и то в тоя форум, вземи си 1.4 или 1.7 8 в боксер 33-ка!
                            Освен кефа, всички да те гледат като луд, в тая кола няма да заспиш никога!
                            Извън майтапа, ако някой се съмнава го приканвам на тест!
                            До двете, възможно най - гадни дестинации!
                            Зимата до Санк Петербург и лятото до езерото Ван в Турция!
                            Минал съм ги по няколко пъти!
                            Това, ако не те е страх от точилката на жена ти!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Изпаднал си в двете крайности, ако искаш нещо по средата си вземи BMW. Ако ще е Алфа - 166 JTD е колата Бензин за твоето каране само с 6ск.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Да вметна само за дизела, имам си ги два - ТД и JTD ... на -22 градуса палеха без проблем с читави акумулатори и "зимна" нафта от Еко, а като знам какво е качеството на горивата извън България и в България ... не би трябвало да имаш никакъв проблем с дизела.

Подгреви само ако колата е правена за северните страни, има варианти с печка (даже тук се продава една такава 166 - аз ако се колебаех м/у Мерцедес и Алфа бих гледал 166) или с 4 подгревни свещи в тяло през което се прекарва антифриза.
                                Пр00ф има самоделен подгрев със свещи, можеш да прочетеш из общия технически или да го питаш директно.

Основния проблем на 156 (за 166 не знам) не е в моторите, а в окачването... което просто не е правено за лунни пейзажи като нашите, в нормална държава не би трябвало да ти направи проблем стегната и оправена кола.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X