Известие

Collapse
No announcement yet.

За пътуващите към Велинград

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За пътуващите към Велинград

Миналата седмица се качвах до Велинград в събота и тази ми предстои още 1 ходене. Направо ме хваща шубето. Та стигнах до Варвара и оттам до горе - бариера. Беше ми по пряко да отида до Белово и после Юндола, отколкото да се връщам до Пазарджик, Пещера, Батак, Цигов Чарк. Та от Белово до Юндола пътя е добре, но е пълно с камиони даже в почивните дни и се катери сравнително бавно. Юндола - Велинград - трагедия .. навсякъде е разкопано поради ремонтни работи и се кара отново бавно и внимателно. Има отсечки, на които липсва и цялото платно, даже и по мостовете. От Велинград реших да се прибера през Цигов Чарк и Батак. Пътят си е както винаги е бил - лош, тесен и натоварен. Проблемът е че цялото движение към Велинград е пренасочено по тези маршрути и се получават доста рискови ситуации, особено в завоите когато изкочи някой с/у теб директно.
    Имаше и няколко ПТП-та .. леки. После по телевизията казаха, че е имало и по-тежки.

Внимавайте ! Ако не е наложително пътуването по-добре го отложете. Много автобуси, камиони, каруци, трактори, леки коли, че даже и пешеходци.
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Преди десетина дни се върнах от Цигов чарк - пътя през Батак и Пещера е доста лош, представям си сега като е по-натоварено; кофти асфалт, аз ходих там за 2 път и не познавам пътя...т.е. почти невъзможно за изпреварване (то пък ако има колони какъв е и смисъла?!).
    Подкрепям апела на колегата. Кофти място за пътуване (а иначе е доста красиво и успокояващо...)!
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Добре де, аз ще ходя... Дайте някакви съвети за маршрут..
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Аз ходих до Гоце Делчев по маршрута Пазарджик-Пещера-Батак-Доспат-Гоце Делчев , отсечката от Доспат до Гоце Делчев е много зле, а ако е нощно време направо си караш на магия.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD + Remap

http://vbox7.com/play:74e1033b0c

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
          Добре де, аз ще ходя... Дайте някакви съвети за маршрут..
          ми за момента няма такъв
          вчера пак ходих до Велинград по работа .. минах през Батак, пак колони, рейсове, каруци, коли и всеки юрка

откъдето и да минеш все е тая
          на Варвара казаха, че проходът ще е аут поне 4 месеца и в крайна сметка обощиха, че най-вероятно в началото на следващата година ще е завършен

п.с. ако се качваш през Батак на Цигов Чарк внимавай, особено на разклона за центъра щото е пълно с деца по пътя

един колега с пловдивски сив 156 спортвагон вчера щях да го отнеса, защото зави към "Етерното" и не даде мигач
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Днес минах през Белово-Юндола-Велинград.Така е, както е писал колегата в първия пост.През 500 метра има отцепено движение в едната лента, на завои най-често, и оня с палката червено-зелено дето пропуска си бърка в носа, щяхме да се нацепим на няколко пъти с тея в насрещното...
            Alfa 156
            ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
            sigpic

Comment

Някой знае ли дали още ремонтират пътя Септември - Велинград?
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

На 18.септ все още кОпаха...
                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Working...
                X