Известие

Collapse
No announcement yet.

помощ, проблем с буутване (XP)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• помощ, проблем с буутване (XP)

трябва ми някой компетентен по софтуерен проблем:

операционната ми система(хп), всички програми и т.н. са ми инсталирани на диск Е... но по някаква причина когато инсталирах буута се е сложил на другия хард (имам 2 хард, с по 2 партишъна) - диск C

та.... понеже диска, от който се буутва(диск C и E) почва да сдава багажа искам да знам как мога да преместя буут-а от диск C на диск Е, и да си махна стария хард като цяло...

ето схема:

C: <--- Диск 1, буутващ диск
    D: <--- Диск 2,
    E: <--- развален партишън от диск 1
    F: <--- Диск 2, диска, на който ми е инсталиран уиндоуса и програмите

искам буута да отиде на F и да махна C i E

четох и разбрах, че по някакъв начин трябва да метна буут файловете на желания диск, но не знам как...

благодаря предварително

---------- Post added at 19:03 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

цялата маневра се прави, за да се избегне преинсталация на уиндоус наново, защото имам софтуер, който няма да успея да инсталирам пак, къде защото е стар и нямам вече инсталацията, съответно ще се изгуби, къде защото е платен за еднократна инсталация...

моля не ми давайте акъл как да си инсталирам нов уиндоус и да си намеря програмите

въпросът ми е конкретен

благодаря предварително
    sigpic
    днес съм в почивка ---

кацни ми на скайпа
    Range Rover Vogue 4.4
    Rexton 270 cdi
    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

не се мъчете да пишете за момента, вмомента го мъчим, ако не успеем пак ще пиша
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Едно време имаше една програмка Partition Magic. После Norton ги купиха и незнам каква и е съдбата, но се справяше с такива неща. Иначе ако вземете едно Убунту (линукс - да не ви плаши, всичко е графично) има GParted дето ги вдява тия неща.
        Subaru Legacy 3.0R
        Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
        sigpic

Comment

Имидж на дяла и разархивиране където искаш .
          Единственото условие е новия дял да е по-голям или равен на стария .
          Най-лесно и безболезнено а и ще си имаш back-up за следващия път .
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от vladev Покажи съобщение
            Едно време имаше една програмка Partition Magic. После Norton ги купиха и незнам каква и е съдбата, но се справяше с такива неща. Иначе ако вземете едно Убунту (линукс - да не ви плаши, всичко е графично) има GParted дето ги вдява тия неща.
            С Линукс дялове на Уиндоус не бих пипал без предварителен бекъп/имидиж... освен ако не е пълен само с филми и игри тоя компютър.

С две думи...
            Мести се буут рекорда от Ц на Д... маха се Ц, Д се преименува на Ц... Ф не се пипа, че ще настане мазало невероятно.
            Ако не буутне, пуска се от рековъри конзола - fixbr и fixmbr след преименуването на Д -> Ц
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
            X