Известие

Collapse
No announcement yet.

Tърся нов дом за котката си...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Tърся нов дом за котката си...

Дори не знам как да започна тази тема, защото дори не съм си представял, че ще ми се наложи да правя нещо такова, но просто нямам друг избор...
    Затова, ще карам направо.
    Налага се да намеря нов дом за котката, която съм гледал и за която съм полагал грижи 8 години. Причината, поради която трябва да се разделя с нея е, че жената, която обичам и с която живея има алергия и непоносимост към котешка козина.

Бих искал да й намеря дом, където ще бъде обичана както досега и където ще се грижат добре за нея.
    Известно време изчаквах и се надявах на прители, роднини и познати, евентуално да се намери някой близък и доверен човек, който да се нагърби с тази задача, но за съжаление такъв човек не се появи. Не обвинявам никого, всеки има своите проблеми и неща, за които трябва да мисли и да се грижи. Както и котки, разбира се - не всеки е готов да гледа повече от една такава животинка.

Сега, малко информация за животинчето:
    Котката е женска, преди два месеца стана на 8 години, казва се Джули. С тигрова окраска, в доста цветове - черно, кафяво, сиво, бежово, малко оранжево, бяло по муцунката... по-надолу има снимки, там ще видите.
    Животинката е кастрирана, обезпаразитена, изключително чиста, пухкава, с блестяща козина и с изградени хигиенни навици. Винаги е живяла в апартамент и не е имала контакт с други котки и животни.
    Хранена е само със специализирана котешка храна, паучове и гранули на Whiskas и KiteKat, като напоследък харесва много и марковата храна на Carrefour, която е в оранжевите паучове.

Следват отрицателните й черти, които според мен не са много, но трябва да се знаят:
    Котето е доста саможиво - определено не обича да я мачкат и тормозят. Но когато има нужда от ласки, сама се качва в скута на хората.
    Затова и по принцип не е подходяща за малки деца, които биха я преследвали из цялата къща. Подходяща е за хора, които биха се радвали на красотата и грацията й, без да държат непременно да я мачкат постоянно.
    През по-голямата част от денонощието животинката спи, както е присъщо на всички котки. Това последното не знам, дали е положителна или отрицателна черта.

Ето и обещаните снимки:

Можете да се свържете по всяко време с мен тук в темата, на ЛС, на maro.a.marinov_AT_gmail.com, както и на 0878666852.
    Благодаря предварително на всички и не ме съдете много строго.

П.П.
    Темата е пусната и във форума на hardwarebg.com.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Човека с които живееш,правил ли си е изследвания за алергия към животни?
    Непоносимостта й към козина в какво се изразява,в това да има косъмчета в дома ви или от медицинска гледна точка?
    Пиша с цел ако мога да ви насоча към решение на проблема ви с животинката,преди да се "избавите" от нея.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Колега все пак живеем в 21 век.
      С алергийте съм на ти от много години защото имах изобилие от тях. Та моя доктор (един от явно най-добрите в България) още от самото начало каза "Премахването на алергена не е лечение, лечение е да се отстрани непоносимостта на организма към него". Сега да чукна на дърво мога да си се разхождам спокойно на пролет из поляните а у нас винаги има поне по един домашен любимец. Та моя съвет е ако наистина държиш на тази жена потърсете консултация с доктор който ще я излекува. Няма никаква гаранция че след 1 година тя няма да развие непоносимост към домашен прах или полени например
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Благодаря за съдействието.
        Все пак проблемът има и психологически елемент, т.е., непоносимостта към косъмчетата не е само физически.
        Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Мддда, аз например имам някаква непоносимост към котки.При изследване обаче, се установи че нямам реакция към котешки косми?!
          У нас, поне допреди няколко години, не правеха изследване към белтъка на слюнката на котката, който е по големия алерген./те се ближат, като изсъхне се отделя от козината и прочее/ та така, вече имам котки от около 15 години, не броя годините когато съм гледал котки епизодично, като дете, както и кучетата.Надали ще умра от алергия. Слава богу, жена ми обича и котки и кучета...
          ПП имам алергия към водни бълхи, дафнии, свръх алергичен съм към тях /гледъл съм риби/, към домашен прах и към някакви плесени, които се въдят на влажни места.А като се напих на 17 години се изринах /за пръв път/, но оттогава не ме е повтаряло, та я малко по ведро
          Иначе - лекувал съм алергията, слага се алерген в определени дози, в перидот от една две години, ефекта е относителен.Но полза има, но към това, което съм алергричен, винаги съм си оставал отново алергичен, нови алергии не съм придобил, не мисля, че лечението има заслуга затова.
          Last edited by fred; d.m.y г., 20:57.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Искам да благодаря на всички отзовали се, както и да съобщя радостната новина, че котето ще си има дом - ще бъде при родителите ми.
            Благодаря още веднъж!
            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Браво. Това най-вероятно ще бъде най-безболезненото решение на така гадната дилема.
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Закъснях с моя отговор,но все пак сте намерили решение.
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                X