Известие

Collapse
No announcement yet.

Шенгенска информационна система (ШИС)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шенгенска информационна система (ШИС)

Здравейте колеги, поинтересувах се за този вече доста срещан проблем с крадените коли, които са в ШИС, тъй като купувам Алфа внесена от Италия. Ще ми кажете ли по какън начин мога да се защитя от една евентуална такава прецаквация? Попринцип защитата, която можеш да си осигуриш е при съставяне на договора за покупко-продажба да се напише, че сумате се плаща след регистрация в КАТ, където при регистриране на автомобила се проверява дали той е в ШИС. Четох мнения по доста форуми и се оказа, че хора са се сбогували със своите автомобили след месеци/години след регистрацията на колата. Може ли хора, които са информирани за този проблем да драснат по няколко реда. Благодаря предварително!

ШИС е въведена преди по-малко от година в България и все още има проблеми с нея. Предполагам няма да купуваш кола на 1~2 години където измамниците продават колата и после я обявяват за открадната. Често при проверка на автомобил в ШИС още при въвеждане на първите няколко числа от номера на рамата автомобила излиза като краден и не особено интелигентните блюстители на реда предпочитат да задържат автомобила.....за всеки случай.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Да де ама всичкото това става след като дадеш кинтите И возилото остава в КАТ
      Last edited by IWFU; d.m.y г., 22:06.

Comment

Какво алфа точно ще купуваш? Да не е 8С та се притесняваш толкова, прати ми номера на рамата на ЛС да я видим.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Иска ми се да e 8c

Comment

Който си купува подозрително евтини коли да си мисли и да си се оправя в живота.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Някой да е споменал модел / цена ? Четох няколко случая на пичове, които коли си бяха с 5-цифрени суми в евро!

Comment

Първоначално публикувано от IWFU Покажи съобщение
                Някой да е споменал модел / цена ? Четох няколко случая на пичове, които коли си бяха с 5-цифрени суми в евро!
                Няма нужда да се споменават цифри - въпроса е достатъчно показателен, че става въпрос за нещо едро, ако изобщо пишем за нещо сериозно или просто си чешем езиците.
                Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:40.
                sigpic

Comment

Не виждам къде (освен в 3ти пост) не съм сериозен.

Comment

Не виждам къде (освен в 3ти пост) не съм сериозен.
                    Ма ти там изглеждаш най-сериозно.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Ма ти там изглеждаш най-сериозно.
                      3ти мой пост, 5ти общо... все едно. Работата е много сериозна, навсякъде дебнат мошенници. Чесно казано ме е страх да си купя кола, но ще видим. Особено при италиянските коли има и друг проблем, че жабарите съсипват колите, та и за това не можеш да бъдеш 100% сигурен.

Comment

3ти мой пост, 5ти общо... все едно. Работата е много сериозна, навсякъде дебнат мошенници. Чесно казано ме е страх да си купя кола, но ще видим. Особено при италиянските коли има и друг проблем, че жабарите съсипват колите, та и за това не можеш да бъдеш 100% сигурен.
                        Ми, гледай и си опичай акъла - проблема е изцяло твой.
                        sigpic

Comment

Де да беше само мой, ми е на всеки купувач на кола втора ръка, за съжаление

Comment

Де да беше само мой, ми е на всеки купувач на кола втора ръка, за съжаление
                            Хайде да не преекспонираме нещата - за всеки влак си има пътници.
                            sigpic

Comment

Самозбалуждавай се свободно
                              Примерно за коли за по 3-4-5 хиляди лева няма чак такива рискове. Също закупуването на коли от Германия и Австрия не е чак толкова рисково, но това е извън българските граници, така че...

Comment

Working...
                              X