Здравейте колеги, поинтересувах се за този вече доста срещан проблем с крадените коли, които са в ШИС, тъй като купувам Алфа внесена от Италия. Ще ми кажете ли по какън начин мога да се защитя от една евентуална такава прецаквация? Попринцип защитата, която можеш да си осигуриш е при съставяне на договора за покупко-продажба да се напише, че сумате се плаща след регистрация в КАТ, където при регистриране на автомобила се проверява дали той е в ШИС. Четох мнения по доста форуми и се оказа, че хора са се сбогували със своите автомобили след месеци/години след регистрацията на колата. Може ли хора, които са информирани за този проблем да драснат по няколко реда. Благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Шенгенска информационна система (ШИС)
Collapse
X
-
ШИС е въведена преди по-малко от година в България и все още има проблеми с нея. Предполагам няма да купуваш кола на 1~2 години където измамниците продават колата и после я обявяват за открадната. Често при проверка на автомобил в ШИС още при въвеждане на първите няколко числа от номера на рамата автомобила излиза като краден и не особено интелигентните блюстители на реда предпочитат да задържат автомобила.....за всеки случай.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
-
Първоначално публикувано от IWFU Покажи съобщениеНякой да е споменал модел / цена? Четох няколко случая на пичове, които коли си бяха с 5-цифрени суми в евро!
Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:40.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от IWFU Покажи съобщениеНе виждам къде (освен в 3ти пост) не съм сериозен.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеМа ти там изглеждаш най-сериозно.
Comment
-
Първоначално публикувано от IWFU Покажи съобщение3ти мой пост, 5ти общо... все едно. Работата е много сериозна, навсякъде дебнат мошенници. Чесно казано ме е страх да си купя кола, но ще видим. Особено при италиянските коли има и друг проблем, че жабарите съсипват колите, та и за това не можеш да бъдеш 100% сигурен.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от IWFU Покажи съобщениеДе да беше само мой, ми е на всеки купувач на кола втора ръка, за съжалениеAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment