Здравейте фенове. Всички знаем, че алфа е автомобил със спортен дух и съм сигурен, че повечето от вас са пробвали каква максимална скорост могат да постигнат с любимата 156. Е, надявам се че няма да има изцепки за постижения близки до тея във формула 1 или да си ги мерим дали дизела или бензина са по-спортни /все пак това е въпрос на друга тема/.
Известие
Collapse
No announcement yet.
каква максимална скорост постигнах с алфа 156 (на предназначените за целта места)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
каква максимална скорост постигнах с алфа 156 (на предназначените за целта места)
Last edited by Ранобудниче; d.m.y г., 17:30. Основание: Промяна на заглавието, поради невъзможност авторът да го направи сам.bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчетаТагове: Няма
-
След като вчера един познат обстойно ми разказа как след тунела на магистралата се е обърнал и въртял, гледайки как му се мачка тавана, карайки със 100 със зимни гуми при дъжд - и 120 ни е много!Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
-
Нещо полезно, не е лошо да се погледне:
Това е от закона!
Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При
избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да
превишава следните стойности на скоростта в км/ч:
* Пътно * Населено * Извън * Автома- *
* превозно * място * населено * гистрала *
* средство от: * * място * *
* Категория А 50 80 100 *
* Категория В 50 90 130 !!!!!
* Категории С, D 50 80 100 *
* Категории В+Е, 50 70 100 *
* С+Е, D+Е *
* Категории Т 50 50 - *
* Категория М 45 45 - *
* Самоходни машини 40 40 - *
Чл. 73. (1) При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно
средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/час:
Това е от правилника
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤
Пътно превозно ¦ В населено ¦ Извън ¦ По автомагистрала
средство ¦ място ¦ населено ¦
¦ ¦ място ¦
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤Ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Категория А 50 80 100
Категория В 50 90 120 ????
Категории С, D 50 80 100
Категории
В + Е, С + Е, 50 70 100
D + Е
Категории Т, М 50 50 -
Самоходни
машини 40 40 -
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤Last edited by Ранобудниче; d.m.y г., 22:28.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Аз лично постигнах 210 км/ч. с моята красавица. Можеше и още, но мисълта за скороста с която се движа, ме накара да дръпна крака от газта. Естествено, че не иде реч за нашите "прекрасни" пътища. За повечето от тях и 120 км/ч. е опасна скорост! Става въпрос за местата, където това е допустимо.
Не ми се иска темата да бъде причина, за някои необмислени постъпки.bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-k...i-9454420?nt=4
Двама курсанти от НВУ “В. Левски“ загинаха в тежка катастрофа рано тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново. Инцидентът е станал на бул. „България“, близо до бензиностанция „Петрол“ около 5,00 часа. Автомобилът, в който са пътували младежите- „Алфа Ромео“, с монтанска регистрация, се е движел от центъра на града към Военния университет.
По неизяснени до момента причини колата се удря в паркирана до бензиностанцията цистерна, завърта се и отново се удря в паркиран автомобил на пътна помощ.
23- годишният С. И. от Самоков, който се е возил в автомобила, е загинал на място. Около два часа по-късно във великотърновската болница е починал и водачът - 23-годишният А. М. от с. Владимирово, община Бойчиновци. Случаят е поет от Военна полиция- В. Търново.]
Сигурно е пробвал шофьора колко може да вдигне ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеhttp://dnes.dir.bg/news/katastrofa-k...i-9454420?nt=4
И колата е... 156
Сигурно е пробвал шофьора колко може да вдигне ?
Comment
-
По принцип при скорости над 220 волана се държи с една ръка! Другата ръка държи телефона и снима километража между спиците на воланаsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Темата и според мен може да бъде опасна и "надъхваща" в негативен смисъл за лудите млади, които онзи ден са взели книжките, а вчера са си купили бегачките...
Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщениеНе е проблема в скороста а в начина на управление.Шумахер е жив и днес
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеТемата и според мен може да бъде опасна и "надъхваща" в негативен смисъл за лудите млади, които онзи ден са взели книжките, а вчера са си купили бегачките...
Напълно си прав, само, че не отчиташ степента (а за да я измериш просто не съществува такава скала, толкова е висока) до която ВСЕКИ без никакви изключения си вярва, че може да кара и да държи нещата под контрол (дали ще е "практик" и ще вдига 260 по магистралите или ще е "теоретик" и ще храни некадърните шофери във форума)... Абсолютно всеки тайно си вярва, че е номер едно като шофьор, пише го в пърия абзац на "Безопасната скорост", откъдето е взаимствана твоята идеяLast edited by Ранобудниче; d.m.y г., 22:38.
Comment
-
С Алфата на няколко пъти съм вдигал около 170 км/ч. Повече нямам мераци и да вдигам.
Иначе в Германия с 3-литровия Ситроен на Аутобана, е това е друга бира... 248 км/ч по GPS.Това стана към 5:30 сутринта и нямаше ни една кола, на връщане към България.
Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
Alfa Romeo 164 3.0 V6
Comment
-
200-210. Сам в колата. Лично за мен с тази кола шофирането с до 140 е приятно(където е разрешено и според условията).Честно казано ако не тръгнеш на време и с 300 да караш няма да стигнеш.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Със 166-цата съм вдигал 205 по GPS само веднъж, педала имаше още доста ход, но:
1. Вътре все едно реве мечка гризли и не се стои
2. Оборотите се запътиха към лютеницата
Общо взето при липса на 6-та скорост карането със над 150 ми се струва много глупаво заниманиеsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
цитат от pr_oof:
"И колата е... 156
Сигурно е пробвал шофьора колко може да вдигне "?
Твърде неприятен инцидент ! За съжаление грешките ни понякога струват твърде скъпо ! Не мисля обаче, че повдигнатата тема е причина за инцидента. Подобни инциденти се случват не само с алфа ромео... Ако някой се опита да направи статистика, мисля, че на върха ще са автомобили от други марки.bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщениеТвърде неприятен инцидент ! За съжаление грешките ни понякога струват твърде скъпо ! Не мисля обаче, че повдигнатата тема е причина за инцидента.Video meliora proboque deteriora sequor.
Comment
Comment