Известие

Collapse
No announcement yet.

Добре че има дупки или защо трябва да спазваме правилника.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добре че има дупки или защо трябва да спазваме правилника.

Петък сутринта отивам на работа - в Далкия/демек Топлофикация/.Движа се в посока център-Владиславово.Както винаги има някой който не бърза и се влачи на 2-ра с подпухнали очи.Понастъпвам Алфата и наближавам светофара на входа на музея на Вл. Варненчик.Там намалявам, щото има два капака на шахти на завоя преди симафора-ако не уцелиш единия, другия в кърпа ти е вързан.Отсреща се спуска едно Пежо в неговата лява лента,ще прави завой на ляво.До него,от лявата му страна - колоездач.Той явно иска да използва Пежото като параван.Да ама не.Пежото прави обратен завой/естествено не ме изчаква/ и изненадания колоездач е принуден да направи и той обратен завой щото Пежото го засича, и той направи едно хубаво кръгче в двете ленти и се озовава срещу мене.Спирачки мамата, бабата, лелята и т.н.Та ако всеки спазваше правилника това нямаше да се случи.Слава богу никой не пострада.На всичко отгоре вечерта като се прибирам, си чакам на светофара на ПКИ-то,сега МОЛ Варна.Свети червено и си чакам, а до мене се изнизва един на колело и юнашки си минава на червено ,без даже да намали и да се огледа.Въобще не реагира на спирачките ,клаксоните и благословянията от страна на тези които щяха да го сгазят и невъзмутимо си продължи към центъра.После го видях да отмаря на бира пред денонощния магазин до нас.Направих му забележка за червения светофар, а той най-нагло ми вика - "ми гледайте бе".Ко праим ся?

п.п. За висока цена на парното и други неуредици не съм виновен.Аз осигурявам работат на централата откъм ток,тъй че ако ме видите някъде не ме бийте и не ме таковайте.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Аз, на това "гледайте бе", щях да му отговоря само "ок, другия път като те видя и ми минеш така - директно с щангата през прозореца ще те видя".
    Това пешеходците и колоездачите са една сган, дето очевадно не прави разлика между това да имаш определено право и да си прав по принцип.
    Искам да въведат румънските закони за пешеходци тук!!! Да ги видя тогава тия пресичащи където им падне, какво ще правят...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Колоездачите са по опасни и от мотористите .
      Моториста поне има шанс да го чуеш ,че идва а и поне малко спазва правилата за движение , докато за колоездача не се знае до колко е запознат .
      Свят голям , идиоти разни .

Сега моторджиите да не наскачате ей
      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
        Колоездачите са по опасни и от мотористите .
        Моториста поне има шанс да го чуеш ,че идва а и поне малко спазва правилата за движение , докато за колоездача не се знае до колко е запознат .
        Свят голям , идиоти разни .

Сега моторджиите да не наскачате ей
        Ние колоездачите нямаме ли право да скокнем и ние малко.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Скачай старуха
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
            Скачай старуха
            И да скачам, и да не скачам файда никаква.На работа ходя пеша, след това с колело 20км. и след това с кола към вилата и това става почти ежедневно, тъй, че съм наясно с гледните точки на всички участници.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
              Това пешеходците и колоездачите са една сган, дето очевадно не прави разлика между това да имаш определено право и да си прав по принцип.
              Искам да въведат румънските закони за пешеходци тук!!! Да ги видя тогава тия пресичащи където им падне, какво ще правят...
              Оня ден в новините имаше репортаж, как пешеходците приели буквално "напредничавата" идея на КАТ, когато пресичат да вдигат ръка , за да ги виждат по-лесно. И какво правят - вдигат ръка и пресичат, където им падне
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

То добре ще вдигат ръка, ама аз как да позная ще пресича ли или такси си вика?
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Простака е простак и с колело и пеша и с каквото и да е.
                  Но у нас няма нетърпимост към простащината, даже обратно-става и модел на поведение
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Простака е простак и с колело и пеша и с каквото и да е.
                    Но у нас няма нетърпимост към простащината, даже обратно-става и модел на поведение

Точно в десятката!
                    Това ни е проблема.
                    Иначе, преди няколко седмици и мен ме блъсна колоездач в тъмната част на денонощието. Блъсна се странично в колата ми, докато карах направо. По колелото му нямаще нито светлини, нито дори котешки очи. Просто говедото се беше напило. Направо ми изкара акъла. Когато спрах да видя дали му има нещо той припали педалите и дим да го няма. А тъкмо си мислех, че ако нищо му няма ще го съветвам с някой по-голям ключ.
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Хайде да не се оплакваме, че ако започна аз в ролята на колоездач може да ви ги разтягам до утре сутринта.
                      Например ми връхлита заблеян пешеходещ вървяш успоредно с мен, но по тротоара, или внезапно ти отваря някой шофьорската врата както си с колелото, докато минаваш в близост покрай спряла му кола, защото друта те притиска в същото време към него и много други случки имам.
                      Добре, че внимавам, имам все още що-годе реакции, както и дискови спирачки на колелото.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Хайде да не се оплакваме, че ако започна аз в ролята на колоездач може да ви ги разтягам до утре сутринта.
                        И аз мога от същата роля - на колоездач, както и от позицията на пешеходец.

Фред много точно го каза.
                        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                          И аз мога от същата роля - на колоездач, както и от позицията на пешеходец.
                          Несравнимо е удоволствието да си колоездач - минаваш си покрай пагрулката и се закачаш с полицаите, че не могат да ти засечет скоростта и че си на три мастики, а те умират от смях.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Несравнимо е удоволствието да си колоездач - минаваш си покрай пагрулката и се закачаш с полицаите, че не могат да ти засечет скоростта и че си на три мастики, а те умират от смях.

Според закона велосипеда е превозно средство, а управлявайки такова в нетрезво състояние подлежиш на санкция - акт, също както и ако управляваш МПС в същото състояние.
                            Така, че... скъпи колеги, внимавайте и като как си управлявате ПС-то /превозното средство/
                            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                              Според закона велосипеда е превозно средство, а управлявайки такова в нетрезво състояние подлежиш на санкция - акт, също както и ако управляваш МПС в същото състояние.
                              Така, че... скъпи колеги, внимавайте и като как си управлявате ПС-то /превозното средство/
                              То това е ясно - когато пия не смея да излеза и с коня и си карам ролерите.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X